ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε αν θέλετε επίπεδο στομάχι

Γιατί η διατροφή μας, παίζει τεράστιο ρόλο στη διαμόρφωση του σώματος
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε αν θέλετε επίπεδο στομάχι
Φωτογραφία από τον χρήστη Alena Shekhovtcova στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιος δεν ονειρεύεται να έχει την τέλεια επίπεδη κοιλιά; Το λίπος στην κοιλιά είναι ένα επίμονο πράγμα που θέλει πολύ δουλειά για να φύγει, ακόμα και για εκείνους που περνούν ώρες ιδρώνοντας στο γυμναστήριο.

Επίσης, η κοιλιακή παχυσαρκία έχει συνδεθεί με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, καθώς και με άλλες μεταβολικές και αγγειακές παθήσεις. Ακολουθώντας τη σωστή ρουτίνα άσκησης, τη σωστή διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής όμως, μπορείτε να πετύχετε την κοιλιά των ονείρων σας.

Ενώ αφήνουμε την επιλογή του τι θέλετε να φάτε σε εσάς, θα σας παρουσιάσουμε όσα δεν πρέπει να φάτε, για να έχετε επίπεδη κοιλιά.

Οσπρια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα όσπρια είναι θρεπτικά, αλλά είναι και πλούσια σε υδατάνθρακες. Έτσι, ενώ μπορείτε να τα φάτε για πρωτεΐνη, για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά, είναι καλό να τα κρατήσετε εκτός διατροφής.

Γιαούρτι

Ένα φλιτζάνι γιαούρτι με πλήρη λιπαρά περιέχει σχεδόν 170 θερμίδες, ενώ ένα φλιτζάνι γιαούρτι χωρίς λιπαρά έχει 120 θερμίδες. Οπότε, η απόφαση να το παρατήσουμε ή όχι είναι σίγουρα αστεία.

Ανθρακούχα αναψυκτικά

Ένα μικρό κουτάκι αναψυκτικού περιέχει 140 θερμίδες, ενώ τα μεγαλύτερα μπορεί να περιέχουν ακόμη και διπλάσια ποσότητα θερμίδων. Η αποφυγή τους είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, εάν θέλετε μια επίπεδη κοιλιά.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και σχεδόν καθόλου θρεπτική αξία. Ένα μόνο βραδινό ποτό, μπορεί να σας οδηγήσει να καταναλώσετε χιλιάδες θερμίδες. Δεν είναι χωρίς λόγο, η αιτία που η κοιλιά πολλές φορές, ονομάζεται επίσης κοιλιά της μπύρας.

Επεξεργασμένα λευκά και αλεύρια

Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων λευκών αλεύρων είναι από τις κύριες αιτίες παχυσαρκίας. Το επεξεργασμένο λευκό αλεύρι περιέχει συνήθως ελάχιστα έως καθόλου θρεπτικά συστατικά, καθόλου φυτικές ίνες. Ένα φλιτζάνι από αυτή την τροφή περιέχει 455 θερμίδες. Εναλλακτικά, καταναλώστε 100% αλεύρι ολικής αλέσεως.

Ζάχαρη

Γλυκό για τους γευστικούς σας κάλυκες, αλλά όχι τόσο γλυκό για τους στόχους σας για επίπεδη κοιλιά. Η υπερκατανάλωση ζάχαρης είναι η κύρια αιτία παχυσαρκίας και διαβήτη. Ένα φλιτζάνι λευκή ζάχαρη περιέχει 773 θερμίδες.

Μαγιονέζα

Η μαγιονέζα έχει τουλάχιστον 80% λιπαρά. Χρειάζεται να πούμε περισσότερα;

Fast food

Τα περισσότερα fast food τείνουν να είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, ζάχαρη, αλάτι και θερμίδες. Μελέτες έχουν επανειλημμένα δείξει τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης fast food και της παχυσαρκίας.

Πατάτες

Οι πατάτες είναι θρεπτικές και νόστιμες, αλλά είναι και πολύ υψηλές σε θερμίδες. Μια μέτρια πατάτα περιέχει περίπου 163 θερμίδες. Εάν προσπαθείτε να αποκτήσετε την τέλεια επίπεδη κοιλιά, θυμηθείτε να τα τρώτε με μέτρο!

Αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα περιέχουν πολλές θερμίδες, χωρίς το νερό που κατά τα άλλα κάνει τα φρέσκα φρούτα χορταστικά. Εκτός από το ότι είναι υψηλότερα σε θερμίδες ανά γραμμάριο σε σύγκριση με τα φρέσκα φρούτα, είναι επίσης συχνά επικαλυμμένα με ζάχαρη, η οποία αυξάνει ακόμη περισσότερο την περιεκτικότητά τους σε θερμίδες.

Ενεργειακές μπάρες

Οι περισσότερες ενεργειακές μπάρες είναι γεμάτες με θερμίδες, οι οποίες, αν φιλοδοξείτε να έχετε την τέλεια επίπεδη κοιλιά, θα αναιρέσουν όλη τη σκληρή δουλειά που καταβάλλετε στο γυμναστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
23 / position1: 485 / position2: 651
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb