ΥΓΕΙΑ

Μια γυναικολόγος συμβουλεύει για τους πόνους της περιόδου: Tι πρέπει να προσέξεις

Μια γυναικολόγος συμβουλεύει πώς να αντιμετωπίσεις τον πόνο της περιόδου αλλά και ποια συμπτώματα είναι red flags
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Μια γυναικολόγος συμβουλεύει για τους πόνους της περιόδου: Tι πρέπει να προσέξεις
Φωτογραφία από τον χρήστη cottonbro στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έμμηνος ρύση είναι μια υπόθεση ολόκληρου του σώματος. Μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα ενυδάτωσης, τη διάθεσή σας, και ακόμη και να νιώθετε ναυτία όταν εχετε περίοδο!

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε σχετικά με την έμμηνο ρύση, σύμφωνα με τη Sophia Yen, MD, MPH, συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλο της Pandia Health, είναι ότι παρόλο που η περίοδός σας μπορεί να φέρει συμπτώματα και να δημιουργήσει κάποιους πόνους - δεν είναι φυσιολογικό να υποφέρετε κάθε μήνα. Όχι μόνο δεν είναι φυσιολογικό να υποφέρετε κάθε μήνα, αλλά η γιατρός υπενθυμίζει ότι υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης των διαφόρων συμπτωμάτων που εμφανίζονται και σημαντικές κόκκινες σημαίες που πρέπει να προσέχετε εάν η περίοδός σας δυσκολεύει τη ζωή κάθε μήνα λέει η Alyssa Dweck, MS, MD, γυναικολόγος και επικεφαλής ιατρός στο Bonafide.

Γιατί μπορεί να αισθάνεστε ναυτία κατά τη διάρκεια της περιόδου σας

Δυστυχώς, δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη απάντηση σε αυτή την ερώτηση, επειδή ο καθένας είναι διαφορετικός. Σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ, τα σπάνια εμμηνορροϊκά συμπτώματα συνήθως πέφτουν κάτω από την ομπρέλα της δυσμηνόρροιας. Η ναυτία θεωρείται σύμπτωμα περιόδου εκτός του συνηθισμένου.

Τι μπορείτε να κάνετε για να διαχειριστείτε τη ναυτία
Εάν παίρνετε ιβουπροφαίνη για την ανακούφιση από τον πόνο, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μειώσετε τη δόση σας αν το στομάχι σας είναι αναστατωμένο. Αυτό μπορεί να αποτρέψει τον πρόσθετο ερεθισμό του στομάχου επειδή η ιβουπροφαίνη μπορεί μερικές φορές να ερεθίσει το στομαχι σας.

Εάν εμφανίσετε πυρετό, εξάνθημα ή αισθάνεστε ζάλη

Εάν χρησιμοποιείτε ταμπόν και εμφανίσετε τα παραπάνω συμπτώματα μαζί με εμετό, θα πρέπει να αναζητήσετε επείγουσα περίθαλψη αμέσως, προσθέτει η δρ Yen. Έμετος, πυρετός, εξάνθημα και ζάλη είναι όλα σημάδια του συνδρόμου τοξικού σοκ (TSS). Το TSS είναι μια βακτηριακή λοίμωξη απειλητική για τη ζωή ωστόσο, οι περιπτώσεις είναι αρκετά σπάνιες, χάρη στους κανονισμούς για ταμπόν και την εκπαίδευση σχετικά με τη χρήση.

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η ναυτία είναι επίσης ένα πρώιμο σύμπτωμα εγκυμοσύνης. Εάν η περίοδός σας έχει καθυστερήσει ή αντιμετωπίζετε άλλα συμπτώματα όπως κράμπες χωρίς αιμορραγία ή υπερευαίσθητο στήθος, η λήψη ενός τεστ εγκυμοσύνης είναι επίσης καλή ιδέα, λέει h Δρ Dweck.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
2 / position1: 1206 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb