ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: 8 ΣΟΥΠΕΡ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ PINK.GR ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Χρυσάνθη κατάφερε να φτιάξει από το μηδέν ένα σούπερ πετυχημένο clothing brand

Η founder της Forebelle μας εξηγεί πως κατάφερε από το μηδέν να φτιάξει ένα τόσο επιτυχημένο clothing brand που όλες οι γυναίκες αγαπούν!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Η Χρυσάνθη κατάφερε να φτιάξει από το μηδέν ένα σούπερ πετυχημένο clothing brand

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί να σπούδασε Γερμανική φιλολογία όμως η μεγάλη της αγάπη ήταν να ασχοληθεί με τη μόδα. Ένα όνειρο που η Χρυσάνθη κατάφερε να κάνει πραγματικότητα χάρη στη σκληρή δουλειά, την επιμονή και την αγάπη για αυτό που κάνει!

Έφτιαξε τη Forebelle το 2013, όταν στην Ελλάδα δεν υπήρχαν αντίστοιχα eshop. Μάλιστα εκείνη τη χρονική στιγμή, η χώρα ήταν σε οικονομική κρίση και λίγοι ήταν εκείνοι που τολμούσαν να επενδύσουν σε νέα πράγματα.

Φτάνοντας στο 2022, η Forebelle έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο γνωστά e-shop σε Ελλάδα και Κύπρο με δική της συλλογή ρούχων και με συνεργασίες που όλοι θα ήθελαν. Η Χρυσάνθη είναι μια γυναίκα που θαυμάζουμε για αυτά που έχει καταφέρει και σήμερα θέλουμε να τιμήσουμε με αφορμή τη μέρα της γυναίκας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είσαι σίγουρα μια γυναίκα που θαυμάζουμε. Εσύ θαυμάζεις τον εαυτό σου και αυτά που έχεις καταφέρει σαν Χρυσάνθη; Τι αγαπάς πιο πολύ στον εαυτό σου και τι δεν αντέχεις καθόλου;

 Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και για την ευκαιρία να τα πούμε μέσω αυτής της συνέντευξης. Είμαι πολύ περήφανη για τον εαυτό μου και για τα όσα έχω καταφέρει μέχρι τώρα. Κυρίως, όμως είμαι κι ευγνώμων.

Ξεκίνησα μόνη, στην ηλικία των 23 χρόνων, χωρίς κάποια οικονομική υποστήριξη, με μοναδικά ‘όπλα’ την επιμονή και την υπομονή μου. Οπότε, αυτά είναι τα στοιχεία του εαυτού μου που ξεχωρίζω. Δεν τα παρατάω ποτέ και αυτό με έφτασε εδώ που βρίσκομαι σήμερα. Αυτό που με δυσκολεύει στον χαρακτήρα μου, κάποιες φορές, είναι η αναβλητικότητά μου, αλλά προσπαθώ να το βελτιώσω και πιστεύω θα τα καταφέρω!

Έχεις ένα πραγματικά επιτυχημένο brand. Πόσο εύκολο είναι να συμβεί αυτό; Το είχες ονειρευτεί πριν συμβεί και τι συμβουλεύεις σε άλλες γυναίκες που θέλουν να κάνουν επιχείρηση;

 Δυστυχώς, δεν είναι εύκολο. Ξεκίνησα το 2013, όταν ακόμη το ελληνικό αγοραστικό κοινό δεν ήταν εξοικειωμένο με το online shopping, οπότε έπρεπε κατά κάποιο τρόπο να μάθουμε στο κοινό να κάνει τις αγορές του μέσω internet και να γνωρίσει τις ευκολίες και τα πλεονεκτήματά του. Το είχα ονειρευτεί, πριν ξεκινήσω, διότι στη δική μου φιλοσοφία υπήρχε το online shopping, από όταν ακόμη ήμουν πολύ μικρή, δηλαδή από όταν πήγαινα στο Λύκειο. Είχα διαπιστώσει ότι υπάρχει ένα κενό στην ελληνική αγορά σε αυτό το κομμάτι και θέλησα έτσι να κάνω το πρώτο επιχειρηματικό μου βήμα. Καθώς, βέβαια, ήταν και ένας τομέας που με εκφράζει και αγαπώ.

Συμβουλεύω την κάθε γυναίκα που επιθυμεί να μπει στον επιχειρηματικό κόσμο, να μη φοβάται, να έχει επιμονή, υπομονή αλλά και γερό στομάχι και θα τα καταφέρει. Το μυστικό είναι να μην τα παρατάς, όταν θέλεις κάτι πραγματικά. Βέβαια, θα πρέπει να θυσιάσει προσωπικό χρόνο και ο δρόμος προς την επιτυχία θα έχει δυσκολίες. Αλλά σε κανέναν επιτυχημένο άνθρωπο δεν ήρθαν όλα εύκολα. Η συνταγή της επιτυχίας θεωρώ πως είναι ένας συνδυασμός σκληρής δουλειάς και ταλέντου. Για εμένα η κινητήριος δύναμη ήταν το πάθος μου για τη δουλειά και η αγάπη για αυτό που κάνω και έτσι ξεπέρασα δυσκολίες τα πρώτα χρόνια, όπως το να δουλεύω μόνη για πολλές ώρες.

Ποια πιστεύεις ότι είναι η εξέλιξη του φεμινισμού και των γυναικείων δικαιωμάτων τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα; Διακρίνεις κάποια σημαντική απόσταση από τα προηγούμενα χρόνια;

Αρχικά θέλω να πω ότι φεμινιστές πρέπει να είμαστε όλοι. Ο φεμινισμός απαιτεί ίσα δικαιώματα για τη γυναίκα, που είναι πολύ σημαντικό σε κάθε κοινωνία. Θεωρώ πως υπάρχει μία απόσταση από τα προηγούμενα χρόνια αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, στην Ελλάδα. Βλέπουμε το γυναικείο επιχειρείν να ανεβαίνει και γυναίκες να παίρνουν θέσεις και στην πολιτική σκηνή της χώρας και να γίνονται στελέχη σε εταιρείες, όμως, ακόμη υπάρχει ανισότητα.

"To πιο σημαντικό για μένα είναι να έχω ψυχική ηρεμία, ευημερία και ευτυχία σε προσωπικό επίπεδο και να αγαπώ αυτό που κάνω"

Στο εργασιακό περιβάλλον δεν υπάρχει 100% ισότητα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στη θέση και στον μισθό αλλά ακόμα και στον τρόπο αντιμετώπισης, ο οποίος αλλάζει ανάλογα με το φύλο. Δηλαδή, όταν μία γυναίκα εκφράσει συναίσθημα στον χώρο εργασίας, θα την κατηγορήσουν ότι είναι υπερβολικά ευαίσθητη και πολλές φορές θα το προσάψουν ως χαρακτηριστικό του φύλου της. Ενώ ο άντρας πολύ συχνά λαμβάνει τον θαυμασμό των γύρω του όταν είναι συναισθηματικός. Επίσης, ένα ακόμα θέμα που υπάρχει μέχρι και σήμερα είναι η εγκυμοσύνη και η οικογενειακή κατάσταση της γυναίκας. Αν μία γυναίκα έχει παιδιά, αυτομάτως θεωρείται, λανθασμένα, ότι δε θα είναι εξίσου παραγωγική με έναν άντρα.

Βέβαια, βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια όλα αυτά τα θέματα συζητιούνται και προβάλλονται και στα μίντια, οπότε φαίνεται ότι υπάρχει πρόοδος και διάθεση για εξέλιξη. 

Ποιο από τα χαρακτηριστικά σου πιστεύεις πως σε βοήθησε περισσότερο να εξελιχθείς και να φτάσεις μέχρι εδώ;

Πιστεύω αυτό που με βοήθησε περισσότερο είναι το πόσο αγαπάω τη δουλειά μου. Μου αρέσει, επειδή είναι ένα επάγγελμα δημιουργικό, που δεν έχει όρια στο πόσο μπορείς να το εξελίξεις. Επειδή είμαι ανήσυχο πνεύμα, και συνεχώς ψάχνω νέες δημιουργικές διεξόδους μου ταιριάζει απόλυτα αυτή η δουλειά. Παθιάζομαι με νέα projects, με το να εξελίσσεται συνεχώς η εταιρεία. Όπως προανέφερα, η επιμονή μου ήταν, επίσης, ένα χαρακτηριστικό που με βοήθησε να φτάσω έως εδώ. Ακόμη, και όταν ξεκίνησα, και δεν είχε τόση δουλειά και δεν πίστευαν τόσο πολύ σε εμένα, μου έφτανε που πίστευα εγώ σε εμένα και έλεγα σε όλους «Θα το κάνω να πετύχει», και έτσι και έγινε.

"Η συνταγή της επιτυχίας θεωρώ πως είναι ένας συνδυασμός σκληρής δουλειάς και ταλέντου"

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο ως τώρα και πως θέλεις να είναι η Χρυσάνθη σε πέντε χρόνια από σήμερα;

Η μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι σήμερα ήταν ο κορονοϊός. Σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, διότι αυτά είναι αλυσίδα. Χρειάστηκε να αναβάλουμε πολλά projects και να κάνουμε συνεχώς έκτακτες αλλαγές, καθώς στάθηκε αδύνατο να έχουμε ένα σταθερό επιχειρηματικό πλάνο, καθώς όλα ήταν ρευστά. Για παράδειγμα, ένα bazaar που είχαμε προγραμματισμένο για το 2020, θα καταφέρουμε να το κάνουμε τώρα.

Σε πέντε χρόνια από τώρα, με φαντάζομαι να συνεχίσω να δουλεύω με τον εαυτό μου και να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος άνθρωπος. Όσον αφορά τα επαγγελματικά θέλω να εξελίσσεται συνεχώς η εταιρεία και να θέτω όλο και υψηλότερους στόχους. Έχω σκοπό να πραγματοποιήσω και άλλα όνειρα, όπως ένα global brand με μαγιό και activewear. To πιο σημαντικό για μένα είναι να έχω ψυχική ηρεμία, ευημερία και ευτυχία σε προσωπικό επίπεδο και να αγαπώ αυτό που κάνω. Με αυτόν τον τρόπο η δουλειά δε σε κουράζει και πετυχαίνεις όλους σου τους στόχους. Εύχομαι το ίδιο και σε όλες τις γυναίκες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
20 / position1: 523 / position2: 1019
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb