ΥΓΕΙΑ

5 σημαντικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσεις αλλιώς το μέλι

Μια τροφή για όλες τις δουλειές
Από το NEWSROOM
5 σημαντικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσεις αλλιώς το μέλι
@lightofwonder via Twenty20

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι λίγο έως πολύ γνωστά τα οφέλη που έχει το μέλι για την υγεία, μια από τις παλαιότερες γλυκαντικές ουσίες στον κόσμο.

Οι μέλισσες φτιάχνουν το προϊόν τους, το οποίο εκτός από νόστιμο, είναι αντιβακτηριδιακό, αντιμυκητιασικό, αντισηπτικό και αντιοξειδωτικό, κάτι που το κατατάσσει στις ευεργετικές για τον οργανισμό τροφές. Αλλά εκτός από τη διατροφή, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και αλλού.

Για παράδειγμα, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με τους 5 παρακάτω τρόπους:

Απαλύνει τον κνησμό από τα έντομα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μέλι έχει και αυτή την ιδιότητα, να ανακουφίζει τον κνησμό, αφού οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του μειώνουν τη φαγούρα και τον ερεθισμό του δέρματος.

Κάνει καλό στις πληγές

Μια μικρή ποσότητα μελιού μπορεί να σκοτώσει τα περισσότερα βακτήρια που φωλιάζουν στα κύτταρα του δέρματος που βρίσκονται γύρω από το τραύμα.

Κάνει καλό στον βήχα

Μερικές φορές, το μέλι μπορεί να είναι καλύτερο και από το σιρόπι στην καταστολή του βήχα και διευκολύνει τον πιο ήσυχο ύπνο. Απαλύνει τον πονόλαιμο, ενώ σκοτών ει βακτήρια και ιούς.

Ενυδάτωση του ξηρού δέρματος

Είναι κάτι σαν ενυδατική κρέμα. Ειδικά αν το δέρμα σας είναι ξηρό στην περιοχή των αγκώνων ή στα χέρια. Τρίψτε λίγο μέλι πάνω σε αυτές τις περιοχές και αφήστε το για περίπου 30 λεπτά. Ξεπλύνετε το σημείο και το δέρμα σας θα είναι άμεσα απαλότερο.

Θεραπεία για την ακμή

Σύμφωνα με μελέτες, ορισμένες ποικιλίες μελιού, όπως είναι το θεραπευτικό μέλι Manuka, μπορούν να θεραπεύσουν με εξαιρετικά αποτελέσματα την ακμή αλλά και τις φλεγμονές στο δέρμα. Αν έχετε σπυράκια ακμής σε πρόσωπο, πλάτη ή στήθος, τότε το μέλι είναι μια πάρα πολύ καλή λύση για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
11 / position1: 408 / position2: 545
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb