Η γυναίκα που βλέπει 100 εκατομμύρια χρώματα

Πόσα βλέπει ένας μέσος άνθρωπος
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Η γυναίκα που βλέπει 100 εκατομμύρια χρώματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ζωγράφος Concetta Antico που γεννήθηκε στην Αυστραλία και ζει στις ΗΠΑ εμπορεί να βλέπει 100 εκατ. χρώματα λόγω μια σπάνιας ασθένειας που έχει. Η ασθένεια τετραχρωμία δεν είναι ευρέως γνωστή και απασχολεί λικρό αριθμό ασθενών, που πολλές φορές δεν καταλαβαίνουν ότι βλέπουν διαφορετικά και το ανακαλύπτουν ποτέ.

«Πάντα ένιωθα ότι ζούσα σε έναν πολύ μαγικό κόσμο», λέει η Concetta Antico.

Μέχρι πριν από 10 χρόνια, συνεχίζει, δεν ήξερα ότι δεν βίωνα τον κόσμο όπως οι άλλοι άνθρωποι. Για μένα, ο κόσμος ήταν πολύ πολύχρωμος. Είναι σαν να μην ξέρεις ότι είσαι ζέβρα εκτός κι αν δεν είσαι ζέβρα».

Η τετραχρωμία οφείλεται στο γεγονός ότι έχει τέσσερις χρωματικούς υποδοχείς στον αμφιβληστροειδή της, σε σύγκριση με τους τρεις που έχουν συνήθως οι άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας μέσος άνθρωπος βλέπει ένα εκατομμύρια χρώματα σε σύγκριση με τα 100 εκατ. που βλέπει η Concetta.

To 2012 ένας μαθητής της που σπούδαζε και νευρολογία κατάλαβε από τα λεγόμενα της ότι κάτι διαφορετικό έχει η δασκάλα του.

Αμέσως η ζωγράφος πήγε στο γιατρό και εκεί έγινε η διάγνωση. Η κόρη της μάλιστα γεννήθηκε με αχρωματοψία κάτι που συμβαίνει συχνά. Οι γυναίκες με τετραχρωμία συνήθως γεννούν παιδιά με αχρωματοψία κάτι που έχει παρατηρηθεί αλλά δεν ξέρουμε ακόμα το γιατί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
6 / position1: 401 / position2: 877
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb