ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αν είσαι εσωστρεφής, αυτά τα επαγγέλματα σου ταιριάζουν

Δε θα έχεις να επικοινωνείς με πολύ κόσμο, ούτε θα πρέπει να είσαι συνεχώς έξω και πέρα δώθε
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Αν είσαι εσωστρεφής, αυτά τα επαγγέλματα σου ταιριάζουν
Φωτογραφία από τον χρήστη Magnetme στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η λέξη «εσωστρεφής» χρησιμοποιείται συχνά ως συνώνυμο του ντροπαλού ή ακόμα και κοινωνικά αδέξιο ατόμου. Και ενώ οι εσωστρεφείς άνθρωποι μπορεί να έχουν ντροπαλές τάσεις, η εσωστρέφεια δεν σημαίνει κοινωνική ανικανότητα και σίγουρα δεν χρειάζεται να αποτελεί εμπόδιο σταδιοδρομίας.

Σε μια μελέτη από το Intuit, το 63% των αυτοαπασχολούμενων γυναικών που συμμετείχαν αναγνωρίστηκαν ως εσωστρεφείς, σε σύγκριση με το 37% που ταυτίστηκαν ως εξωστρεφείς. Αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι πολλοί επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλοι αυτοαπασχολούμενοι μπορεί να έχουν εσωστρεφείς τάσεις, οι οποίες μπορεί να διαφέρουν από τις κοινές αντιλήψεις, ότι οι επιχειρηματίες είναι εξωστρεφείς και «παραβάτες κανόνων».

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν επίσης ότι οι εσωστρεφείς άνθρωποι είναι πιο αποτελεσματικοί ηγέτες σε ορισμένα περίπλοκα και απρόβλεπτα περιβάλλοντα από τους εξωστρεφείς που βρίσκονται σε αντίστοιχες θέσεις.

Όλοι έχουμε διαφορετικές προσωπικότητες, προτιμήσεις και τρόπους μάθησης. Και ενώ μπορεί να σκεφτόμαστε τους εσωστρεφείς και τους εξωστρεφείς ανθρώπους ως δύο άκρα, οι περισσότεροι από εμάς στην πραγματικότητα είμαστε κάπου στη μέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, βοηθάει να γνωρίζετε εάν κλίνετε προς πιο εσωστρεφείς ή εξωστρεφείς τάσεις όταν πρόκειται να επιλέξετε μια δουλειά. Αφιερώστε χρόνο για να σκεφτείτε πράγματα όπως τις καθημερινές εργασίες, τις προσδοκίες ρόλων, την κουλτούρα του γραφείου και τη δυναμική της ομάδας, όταν σκέφτεστε την επαγγελματική σας πορεία.

Παρακάτω θα δείτε μια λίστα από επαγγελμάτα που είναι τα καλύτερα για εσάς που θεωρείτε τους εαυτούς σας εσωστρεφείς και θα μπορούσαν άνετα να σας ταιριάζουν.

Φυσικός

Πολλές επιστημονικές σταδιοδρομίες είναι ιδανικές για εσωστρεφείς. Και παρόλο που η φυσική είναι μόνο ένας τομέας, πολλά επαγγελματικά μονοπάτια που σχετίζονται με την επιστήμη είναι το ιδανικό περιβάλλον εργασίας για έναν εσωστρεφή. Οι φυσικοί μελετούν φυσικά φαινόμενα ανάλογα με τον τομέα της πρακτικής, συμπεριλαμβανομένων των υποατομικών σωματιδίων, μορίων ή ατόμων. Η μέση βασική αμοιβή για έναν φυσικό στις ΗΠΑ είναι 120.206 $.

Μηχανικός

Η μηχανική είναι μια ευρεία κατηγορία εργασιών με ένα τεράστιο φάσμα ειδικοτήτων, από χημικές έως ηλεκτρολογικές και δεκάδες άλλες μεταξύ τους. Αλλά οι περισσότερες θέσεις εργασίας μηχανικού προσφέρουν την ικανότητα για βαθιά δουλειά και συγκέντρωση και μπορεί να μην απαιτούν πολλή κοινωνικοποίηση για να προχωρήσετε. Οι απαιτήσεις και οι μέσοι μισθοί ποικίλλουν για καθεμία από αυτές τις θέσεις, αλλά για να σας δώσουμε μια ιδέα, ο μέσος μηχανολόγος μηχανικός στις Ηνωμένες Πολιτείες βγάζει 84.496 $.

Προγραμματιστής υπολογιστών

Οι προγραμματιστές ιστού μπορούν να επικεντρωθούν είτε στο back-end είτε στο front-end ενός ιστότοπου και βοηθούν στη διαμόρφωση του τρόπου λειτουργίας και εμφάνισης ενός ιστότοπου. Ανάλογα με την προσωπικότητά σας, αυτή η εργασία μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να είναι αρκετά ελάχιστα διαδραστική και περισσότερο εστιασμένη στη βαθιά εργασία. Επί του παρόντος, ο μέσος μισθός για έναν προγραμματιστή Ιστού στις ΗΠΑ είναι 93.402 $.

Γραφίστρια

Οι γραφίστες κάνουν πολλή ανεξάρτητη δουλειά εστιασμένη στην οπτική αφήγηση. Είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία οπτικών εννοιών, με λογισμικό ή με το χέρι, για να μοιραστούν ιδέες με τους καταναλωτές. Η εργασία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την περιοχή συγκέντρωσης και από τον πελάτη ή το έργο, αλλά γενικά αυτή είναι μια τέλεια επαγγελματική διαδρομή για κάποιον που θέλει να περάσει χρόνο «στη ζώνη», επικεντρωμένος στη δημιουργική εργασία. Ο μέσος μισθός για αυτήν την καριέρα είναι 52.589 $.

Social Media Manager

Η διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι η τέλεια θέση για κάποιον με πιο εσωστρεφή προσωπικότητα. Αυτοί οι τύποι επαγγελματιών περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους στο Διαδίκτυο, μοιράζονται πράγματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψάχνουν στο διαδίκτυο για σχετικό περιεχόμενο, αλληλεπιδρούν με άλλους χρήστες και αναπτύσσουν στρατηγική. Ο μέσος μισθός στις ΗΠΑ για αυτή τη θέση είναι 59.965 $.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
14 / position1: 729 / position2: 1179
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb