ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα βοηθήσεις το κινητό σου να επιβιώσει σε συνθήκες παγωνιάς

Η θερμοκρασία μπορεί πραγματικά να επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας των τηλεφώνων
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Πώς θα βοηθήσεις το κινητό σου να επιβιώσει σε συνθήκες παγωνιάς
Φωτογραφία από τον χρήστη Oleg Magni στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τον χειμωνιάτικο καιρό σε πλήρη εξέλιξη σε όλη τη χώρα, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το smartphone σας ζορίστηκε - ίσως να μην ήταν τόσο λειτουργικό, ίσως να σας έκλεισε, ίσως να ήταν αργό. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο εάν οι θερμοκρασίες πέσουν πολύ χαμηλά!

Εάν ένα τηλέφωνο ζεσταθεί ή κρυώσει πολύ, μπορεί να παρουσιάσει σφάλμα για να βοηθήσει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του. Πολλά smartphone βασίζονται σε μπαταρίες ιόντων λιθίου που επηρεάζονται εύκολα από το κρύο.

Η επιστήμη πίσω από αυτούς τους τύπους μπαταριών δείχνει ότι όσο πέφτουν οι θερμοκρασίες, η εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας αυξάνεται, σύμφωνα με το Sciencing. Με πιο απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία σας πρέπει να δουλεύει πολύ πιο σκληρά για να διατηρείται το τηλέφωνό σας σε λειτουργία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως εκ τούτου, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το τηλέφωνό σας πηγαίνει κάπως αργά και ότι τα γραφικά δεν είναι τόσο ευκρινή όσο συνήθως.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μπαταρία του τηλεφώνου σας μπορεί επίσης να μειωθεί ξαφνικά ή ακόμη και να σβήσει εντελώς – ακόμα κι αν είχατε σχεδόν πλήρη φόρτιση. Ευτυχώς, τυχόν δυσλειτουργίες που σχετίζονται με τη θερμοκρασία συνήθως υποχωρούν μόλις το τηλέφωνό σας επιστρέψει σε ένα σταθερό περιβάλλον.

Μερικές φορές αυτό σημαίνει απλώς ότι το τηλέφωνό σας πρέπει να επιστρέψει σε ένα πιο ζεστό περιβάλλον, αλλά μόνο σε ορισμένα μοντέλα Αλλά αν πρόκειται να μείνετε έξω στο κρύο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας για να προστατεύσετε την μπαταρία. 

Θα μπορούσατε επίσης να μετακινήσετε το τηλέφωνό σας σε μια εσωτερική τσέπη για το παλτό, καθώς η θερμότητα του σώματός σας θα μπορούσε να σας βοηθήσει να κρατήσετε τη συσκευή ζεστή ή όχι τόσο παγωμένη και σε περιβάλλον υγρασίας.

Εάν εργάζεστε σε εξωτερικούς χώρους το χειμώνα, θα μπορούσατε να επενδύσετε σε μια θήκη τηλεφώνου με μόνωση για να προστατεύσετε τη μακροζωία της συσκευής σας.

Είναι επίσης σημαντικό να μην αφήνετε το τηλέφωνό σας στο αυτοκίνητο, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και τη λειτουργία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
8 / position1: 309 / position2: 833
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb