ENTERTAINMENT

Γεγονότα για τη Χιλή που θα μπερδέψουν τους περισσότερους ταξιδιώτες

Αν σκοπεύετε να πάτε κάποια στιγμή, καλό θα είναι να ξέρετε αυτές τις πληροφορίες
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Γεγονότα για τη Χιλή που θα μπερδέψουν τους περισσότερους ταξιδιώτες
Φωτογραφία από τον χρήστη Alisha Lubben στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλοί συνδέουν τη Χιλή με την ομώνυμη πιπεριά (chili) και τα ψηλά βουνά που καταλαμβάνουν τις μεγάλες περιοχές αυτής της χώρας. Όπως κάθε άλλος λαός, οι Χιλιανοί έχουν πολιτιστικές ιδιαιτερότητες που οι ξένοι δεν καταλαβαίνουν εύκολα. Αλλά μερικές από τις συνήθειές τους είναι τόσο ασυνήθιστες που μπορεί να σοκάρουν έναν απροετοίμαστο ταξιδιώτη.

Οι ντόπιοι είναι ok με τα περιττά κιλά που μπορεί να βάλουν

Τα κορίτσια με καμπύλες ευνοούνται στη Χιλή. Πολλοί Χιλιανοί δεν νοιάζονται για την εμφάνιση των ανθρώπων. Οι άντρες ενδιαφέρονται περισσότερο να έχουν μια γυναίκα που να μπορεί να μαγειρεύει και να φροντίζει το σπίτι τους. Ωστόσο, σε πιο πλούσιες οικογένειες όπου μπορούν να αντέξουν οικονομικά τη βοήθεια στο σπίτι, τα κορίτσια έχουν μεγαλύτερη τάση να φροντίζουν τον εαυτό τους. Πηγαίνουν στο γυμναστήριο και στα σαλόνια ομορφιάς.

Η Παρασκευή 13 είναι απλώς μια συνηθισμένη μέρα εδώ

Κανείς δεν φοβάται την Παρασκευή και 13 εδώ. Οι Χιλιανοί επίσης δεν αποφεύγουν τις μαύρες γάτες και άλλους άσχημους οιωνούς του δυτικού κόσμου. Η Τρίτη και 13 είναι άλλο θέμα. Την ημέρα αυτή, οι ντόπιοι περιμένουν διαφορετικές κακοτυχίες.

Οι γυναίκες κάνουν ανδρικές δουλειές

Οι Χιλιανές γυναίκες μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε δουλειά μπορούν να κάνουν και οι άνδρες, ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν ένα σφυρί και ένα τρυπάνι. Οι ντόπιοι άντρες θα ήταν έκπληκτοι αν μια γυναίκα δεν μπορούσε να κάνει όλα αυτά τα πράγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Χιλιανοί φορούν μπουφάν και μπότες στο σπίτι

Σε αντίθεση με ό,τι πολλοί μπορεί να πιστεύουν, η Χιλή δεν έχει καλοκαίρι όλο το χρόνο. Στην πραγματικότητα, ο καιρός είναι αρκετά κρύος εδώ από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο. Αυτός είναι ο λόγος που οι Χιλιανοί πρέπει να φορούν ζεστά ρούχα στο σπίτι.

Οι Χιλιανοί μπορεί να κάνουν ντους 3 φορές την ημέρα

Ο λαός στη Χιλή γνωρίζει πολύ καλά την υγιεινή του. Πολλοί από τους ανθρώπους εκεί έχουν οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα στο γραφείο τους. Βουρτσίζουν τα δόντια τους μετά το μεσημεριανό γεύμα, καθώς και μετά από κάθε διάλειμμα για καφέ. Οι ντόπιοι μπορούν ακόμη και να κάνουν ντους 3 φορές την ημέρα. Όμως, παρά την αγάπη τους για την καθαριότητα, συνηθίζεται να φορούν παπούτσια εξωτερικού χώρου μέσα στο σπίτι.

Ο κόσμος εκεί δεν τρώει πραγματικά δείπνο

Γενικά, θεωρούμε το δείπνο ως ένα ουσιαστικό γεύμα που αποτελείται από ένα ζεστό κυρίως πιάτο, ένα ορεκτικό, ένα ποτό και μερικές φορές ένα επιδόρπιο. Αλλά στη Χιλή, οι άνθρωποι δεν τρώνε πολύ το βράδυ. Ένα κανονικό δείπνο εδώ αποτελείται από μερικά μικρά σάντουιτς με τσάι.

Πολλοί άνθρωποι φορούν ζεστά ρούχα σε ζεστό καιρό

Όταν η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη από 30 βαθμούς Κελσίου, φοράμε ελαφριά φορέματα, βερμούδες και άλλα πιο ελαφριά ρούχα. Τα κορίτσια της Χιλής, από την άλλη πλευρά, θα φορούν χοντρά τζιν και αυτό είναι φυσιολογικό για αυτές.

Δεν χρησιμοποιούν παπλωματοθήκες

Με ζεστό καιρό, οι Χιλιανοί κοιμούνται κάτω από ένα ελαφρύ σεντόνι, φυσικά. Αλλά το χειμώνα, δεν χρησιμοποιούν ειδικό κάλυμμα για το πάπλωμα τους. Απλώς βάζουν το παπλωματάκι τους πάνω από τα σεντόνια τους. Νομίζουν ότι είναι πολύ πιο εύκολο με αυτόν τον τρόπο.

Οι Χιλιανοί έχουν πάντα ένα εφεδρικό χαρτί υγείας σε ειδική θήκη

Στη Χιλή, δεν συνηθίζεται να πετάμε το χαρτί υγείας στην τουαλέτα, όπως στις χώρες της Ευρώπης. Υπάρχει ειδικός κάδος για αυτό. Εξάλλου, υπάρχει πάντα ένα εφεδρικό ρολό χαρτιού υγείας στο μπάνιο. Και συνήθως φυλάσσεται σε ειδική θήκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
8 / position1: 899 / position2: 1537
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb