ΥΓΕΙΑ

5 τρόποι για να μην θολώνουν τα γυαλιά σας φορώντας τη μάσκα

Όλοι εκείνοι που φορούν γυαλιά έχουν ένα περισσότερο πονοκέφαλο την εποχή της πανδημίας
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
5 τρόποι για να μην θολώνουν τα γυαλιά σας φορώντας τη μάσκα
@DimaBerlin via Twenty20

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι εκείνοι που φορούν γυαλιά έχουν ένα περισσότερο πονοκέφαλο την εποχή της πανδημίας: οι φακοί θολώνουν συνεχώς.

Εξαρτάται βέβαια από τα γυαλιά, από τη μάσκα ή και τα δυο. Σύμφωνα με το allaboutvision.com, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να αποφύγετε τη θολούρα στους φακούς σας:

Προσαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπο

@JulieK via Twenty20

Αν η μάσκα δεν ταιριάζει καλά στο πρόσωπο, τότε ο θερμός αέρας διαφεύγει προς τα πάνω και θολώνει τα γυαλιά. Φροντίστε να εφαρμόσετε καλά τη μάσκα, ειδικά στο σημέιο όπου υπάρχει το μεταλλικό μέρος, το οποίο πρέπει να ταιριάξετε στο σχήμα της μύτης σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αθλητική ή ιατρική ταινία για να κλείσετε το κενό μεταξύ της κορυφής της μάσκας και της γέφυρας της μύτης σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σπρέι γυαλιών

Τα αντιθαμβωτικά σπρέι γυαλιών αποτρέπουν το θάμπωμα του φακού σε συνθήκη υγρασίας. Ωστόσο, περιέχουν μερικά χημικά τα οποία είναι πιθανό να ερεθίσουν το μάτι. Οπότε πριν τα χρησιμοποιήσετε, συμβουλευτείτε πρώτα τον οφθαλμίατρο σας.

Ταινία διπλής όψης

@mraoraor via Twenty20

Πρόκειται για ένα κόλπο που χρησιμοποιούν οι γιατροί. Κολλούν μια ταινία διπλής όψης στη γέφυρα της μύτης πριν φορέσουν μάσκα. Όταν τοποθετείται μια ταινία διπλής όψης μεταξύ του εσωτερικού της μάσκας και της γέφυρας της μύτης, επιτυγχάνεται καλύτερη εφαρμογή στο πρόσωπο και μειώνονται οι υδρατμοί που διαρρέουν προς τα πάνω όταν εκπνέουμε.

Εκπνοή προς τα κάτω

Είναι ίσως η πιο περίεργη από τις λύσεις, αλλά δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε να εκπνέετε προς τα κάτω. Κρατήστε λοιπόν το πάνω χείλος σας πιο έξω από το κάτω χείλος και όταν βγάζετε τον αέρα στέλνετε τον προς τα κάτω, σαν να παίζετε φλάουτο ή φυσαρμόνικα!

Πλύση των φακών με σαπουνόνερο

@coastal.com

Η χρήση απλού σαπουνιού θα σας βοηθήσει να απολυμάνετε τα γυαλιά σας και να αποφύγετε τη θολούρα. Εφαρμόστε το, αφήστε το για λίγο να δράσει και μετά σκουπίστε το. Το υγρό σαπούνι δεν θα πετύχει τα ίδια αποτελέσματα.

Μην καθαρίστε τα γυαλιά σας με αλκοόλη, καθώς μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε φακούς και σκελετό. Ο καθαρισμός των φακών με σαπουνόνερο, αφήνει ένα λεπτό φιλμ και μειώνει την «εγγενή επιφανειακή τάση» και ωθεί τα μόρια του νερού να σχηματίσουν ένα διαφανές στρώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
11 / position1: 290 / position2: 950
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb