ΣΧΕΣΕΙΣ

Να γιατί τα ζευγάρια με μεγάλες ηλικιακές διαφορές, έχουν πιο υγιείς γάμους

Η επιστήμη απαντά και σε αυτόν τον προβληματισμό για τον έρωτα
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Να γιατί τα ζευγάρια με μεγάλες ηλικιακές διαφορές, έχουν πιο υγιείς γάμους
Photo via OK! Magazin

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ειδύλλια με μεγάλη διαφορά ηλικίας αντιμετωπίζονται συχνά με επίκριση, αλλά μια μελέτη έχει αποδείξει ότι οι γυναίκες σε σχέσεις με τεράστιες διαφορές ηλικίας είναι οι πιο ικανοποιημένες από την ερωτική τους ζωή.

Ενώ η ωριμότητα του μεγαλύτερου συντρόφου είναι ήδη ένας πολύ γνωστός παράγοντας για την επιτυχία αυτών των ζευγαριών, υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους το να κάνει μια γυναίκα σχέση με κάποιον που είναι είτε πολύ μεγαλύτερος, είτε πολύ μικρότερος της, θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν ευτυχισμένο γάμο.

Παρακάτω, θα διαβάσετε και για άλλα πλεονεκτήματα της μεγάλης διαφοράς ηλικίας μεταξύ των ζευγαριών, γεγονός που θα εξηγούσε γιατί είναι δυνατόν αυτές οι σχέσεις να διαρκέσουν για πάντα.

Και οι δύο ξέρουν τι θέλουν και η αντίστοιχη ηλικία του ενός ταιριάζει στις προτεραιότητες του άλλου

Οι άνθρωποι μπορεί να επιδιώκουν διαφορετικούς στόχους όταν φτάσουν σε μια συγκεκριμένη ηλικία. Υπάρχουν μερικές νεότερες γυναίκες που είναι έτοιμες να κάνουν οικογένεια και μεγαλύτεροι άνδρες που μπορεί να θέλουν να κάνουν παιδιά. Σε αυτήν την περίπτωση, το ζευγάρι μεγαλύτερος - νεότερος είναι μια «καλή επένδυση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια γυναίκα που στοχεύει να μεγαλώσει μια οικογένεια μπορεί να αναζητά την ωριμότητα και τη σταθερότητα που μπορεί να προσφέρει ένας πιο έμπειρος άνδρας, ενώ ένας μεγαλύτερος άνδρας που επιθυμεί να κάνει παιδιά μπορεί να αναζητά κάποια που είναι αναπαραγωγικά κατάλληλη.

Για ζευγάρια όπου η σύζυγος είναι μεγαλύτερη από τον σύζυγο, ένα πλεονέκτημα είναι ότι η γυναίκα είναι ήδη σίγουρη για το τι θέλει στη ζωή της. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες ο άντρας να λάβει μπερδεμένα μηνύματα από αυτήν και άρα θα ξέρει ακριβώς πού βρίσκεται η σχέση τους. Οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας τείνουν επίσης να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα πιο λογικά και δίκαια, σε σχέση με τις μικρότερες.

Οι μεγαλύτεροι σύντροφοι καταλαβαίνουν τι χρειάζονται οι νεότεροι σύζυγοί τους

Το να παντρευτείτε ένα μεγαλύτερο άτομο από εσάς μπορεί να σημαίνει περισσότερο χώρο για τα πράγματα που θέλετε να κάνετε. Ήταν επίσης νέοι κάποτε, επομένως τείνουν να είναι πιο κατανοητοί αν χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο προσωπικό χρόνο για τα χόμπι ή τα ενδιαφέροντά σας. Δεν θα το κρατήσουν απαραίτητα εναντίον σας ή δεν θα υποθέσουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τη σχέση σας.

Ο γάμος τους έχει έναν συνδυασμό σοφίας και ενέργειας

Η ύπαρξη διαφορετικών επιπέδων ωριμότητας μπορεί να είναι υγιής εάν παρέχει συμπληρωματικές προοπτικές για τα ζευγάρια. Μια τρανς γυναίκα περιγράφει πώς η διαφορά ηλικίας 15 ετών με τον σύντροφό της παίζει ρόλο στη σχέση τους, λέγοντας ότι επειδή βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της ζωής τους, φέρνουν διαφορετικά πράγματα στο τραπέζι όταν πρόκειται για συζητήσεις. Και ενώ ο μεγαλύτερος σύζυγος παρέχει σοφία, ο νεότερος μπορεί να λειτουργήσει σαν πηγή νεότητας, φέρνοντας ένα ιδιαίτερο είδος αυθορμητισμού στη σχέση.

Υπάρχει πολλή συναρπαστική συνδιαλλαγή μεταξύ τους

Μεγαλώνοντας σε διαφορετικές χρονικές περιόδος, υπάρχουν πολλές ιστορίες που μπορεί να μοιραστεί ένα ζευγαρί με διαφορά ηλικίας μεταξύ του. Όπως λέει μια γυναίκα που βγαίνει με έναν άντρα 12 χρόνια μεγαλύτερό της και οι δύο μαθαίνουν πολλά από τη σχέση τους: «Του έμαθα να κάνει σερφ και μου μαθαίνει πράγματα για την οικονομία από τότε που προσπαθώ να αγοράσω το πρώτο μου σπίτι. Η σχέση μας είναι ευεργετική και για τους δύο».

Η σχέση κινείται με πιο γρήγορους ρυθμούς

Λόγω ορισμένων ηλικιακών ανησυχιών, ένα ζευγάρι νεότερων ηλικιών μπορεί να γίνει πιο επιθετικό με τους στόχους της σχέσης του. Μια σύζυγος λέει ότι αφού ο σύζυγός της είναι 11 χρόνια μεγαλύτερος από αυτήν, «έτρεχαν το ρολόι» και έτσι άρχισαν να έχουν οικογενειακή ζωή νωρίτερα από ό,τι θα είχε πιθανώς, αν παντρευόταν κάποιον στην ηλικία της. Μια άλλη 39χρονη γυναίκα αναφέρει ότι προτιμά να είναι με κάποιον μεγαλύτερο της, επειδή θέλει να κάνει παιδιά και δεν μπορούσε να περιμένει για κάποιον που ακόμα «μεγαλώνει».

Προσπαθούν περισσότερο για να κάνουν τη σχέση να λειτουργήσει

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα ζευγάρια με μεγάλη ηλικιακή διαφορά αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του στιγματισμού και της κοινωνικής αποδοκιμασίας ή έλλειψης υποστήριξης από την οικογένεια και τους συνομηλίκους τους. Διαφορετικές επαγγελματικές διαδρομές και ανησυχίες για την υγεία είναι επίσης παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την σχέση τους. Αυτά τα πράγματα τους αναγκάζουν να ξεπεράσουν τα δύσκολα εμπόδια νωρίς στον δεσμό τους και ως αποτέλεσμα, είναι σε θέση να χτίσουν μια ισχυρή βάση.

Στο τέλος της ημέρας, η αγάπη είναι αγάπη. Όσο η σχέση βασίζεται στην εμπιστοσύνη, τη δέσμευση και τον σεβασμό, ο γάμος πιθανότατα θα πετύχει, ανεξάρτητα από τις ηλικίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
10 / position1: 541 / position2: 1200
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb