ENTERTAINMENT

Σεξουαλική ζωή: Τι δυσαρεστεί το 50% των γυναικών

Οι μισές γυναίκες δηλώνουν ελάχιστα ικανοποιημένες από την ερωτική τους ζωή όπως αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα. Για ποιους λόγους συμβαίνει αυτό;

Δημοσίευση ΙΑΝ 13, 2022
Σεξουαλική ζωή: Τι δυσαρεστεί το 50% των γυναικών

Πρόσφατη έρευνα σχετικά με τη σeξουαλική ζωή των γυναικών, έφερε στην επιφάνεια κάποια εντυπωσιακά στοιχεία σχετικά με το πόσο ικανοποιημένες νιώθουν από αυτήν.

Στα ευρήματα της μελέτης, φαίνεται πως οι μισές συμμετέχουσες ανέφεραν αίσθημα δυσφορίας εξαιτίας του σeξ, ενώ μία στις πέντε είχε μία τουλάχιστον σeξουαλική δυσλειτουργία.

Σύμφωνα με την Susan Davis, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Monash, η σeξουαλική ευημερία είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και ως τέτοιο η συγκεκριμένη μελέτη το θέτει στο επίκεντρο, ώστε να αναδειχθούν οι παράγοντες που προκαλούν αυτά τα αρνητικά αισθήματα στις γυναίκες όσον αφορά το σeξ.

Τα συνήθη προβλήματα

Στο πλαίσιο της έρευνας, 7.000 Αυστραλές ηλικίας 18-39 ετών, συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με την ερωτική επιθυμία, τη διέγερση, τους οpγασμούς, τη σeξουαλική δυσφορία, την εντύπωση για την εικόνα τους, καθώς και βασικές ερωτήσεις δημογραφικού ενδιαφέροντος. Τα αποτελέσματα έδειξαν έναν καθολικό χαρακτήρα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες περί το σeξ.

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση σε σχέση με την εικόνα τους, ήταν η πλέον κοινή διαταραχή, που σημειώθηκε από το 11% των γυναικών. Σύμφωνα με τα δημογραφικά στοιχεία, στους συντελεστές ενίσχυσης της χαμηλής αυτοεκτίμησης συγκαταλέγονται τα παραπάνω κιλά ή η παχυσαρκία, η συγκατοίκηση με τον σύντροφο και ο θηλασμός.

Η προβληματική διέγερση αποτυπώθηκε ως πρόβλημα για το 9% των γυναικών της έρευνας, το 8% των γυναικών δήλωσαν πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ερωτική επιθυμία και το 7,9% δήλωσε προβλήματα με τον οpγασμό.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό κρίνεται πως, από το σύνολο των γυναικών που ανέφεραν κάποια σeξουαλική δυσλειτουργία, το 30% περίπου δεν είχε κανένα πρόβλημα στην πραγματικότητα. Εν προκειμένω, πίσω από τα υποτιθέμενα σeξουαλικά προβλήματα, κρύβονταν αισθήματα ενοχής, ντροπής, άγχους και γενικότερης δυστυχίας σχετικά με τη σeξουαλική τους ζωή.

Τέλος, ένα 20% των γυναικών λάμβανε κάποια ψυχοτρόπα ουσία (π.χ. αντικαταθλιπτικά), τα οποία απεδείχθη πως ασκούσαν τη μεγαλύτερη επίδραση στη σeξουαλική ζωή των γυναικών.

Αναφέρεται πως, σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα, οι γυναίκες βιώνουν οpγασμό μόνο τις μισές φορές από το σύνολο των σeξουαλικών επαφών (με άνδρες κατά 90%).

Υπάρχει λύση;

Στην έρευνα συμμετείχαν γυναίκες που δήλωσαν άνετες στο σeξ και γεμάτες αυτοπεποίθηση, την οποία απέδωσαν στην εξωτερική τους εμφάνιση στην οποία έδιναν μεγάλη προσοχή. Και σε αυτό το μοτίβο, υπάρχουν τρόποι βελτίωσης της αυτοεκτίμησης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν αγωνίζεστε για να νιώσετε οpγασμούς ή να αισθανθείτε σeξι, ίσως θα πρέπει να εξετάσετε μια νέα προσέγγιση στη σeξουαλική σας ζωή που θα έφερνε καινούργιες εμπειρίες. Εφόσον κρίνεται αναγκαίο, θα μπορούσατε να απευθυνθείτε σε κάποιον σeξολόγο ή σύμβουλο ζευγαριών.

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
7 / position1: 345 / position2: 1360
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb