BED TALK

Το «κλειδί» για καλό σeξ μπορεί να μην είναι αυτό που νόμιζες

Τι εννοούμε καλό σeξ; Τι του προσδίδει αυτό το επίθετο; Πώς νιώθουν οι εμπλεκόμενοι τη δεδομένη στιγμή;

Το «κλειδί» για καλό σeξ μπορεί να μην είναι αυτό που νόμιζες
@BYONELOVE / Twenty20

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνήθως όταν γίνεται λόγος για καλό σeξ τότε ο νους των περισσότερων πηγαίνει αυτόματα σε κινηματογραφικές σκηνές, όπου ο άντρας παρουσιάζεται επιβήτορας και η γυναίκα να μην προλαβαίνει να μετρά oργασμούς.

Στην πραγματικότητα όμως το καλό σeξ δεν ορίζεται από την ένταση αλλά από την eρωτική και συναισθηματική οικειότητα. Σε μια πρόσφατη μελέτη, του Magnificent Sex, η ψυχολόγος και σeξοθεραπεύτρια Dr. Peggy J. Kleinplatz και οι συνάδελφοί της στο Πανεπιστήμιο της Οττάβα στον Καναδά συνειδητοποίησαν ότι, ενώ ολόκληρες ενότητες βιβλιοθήκης ήταν αφιερωμένες στο κακό σeξ (και πώς να το βελτιώσετε), δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου βιβλιογραφία για το καλό σeξ.

Τι εννοούμε καλό σeξ; Τι του προσδίδει αυτό το επίθετο; Πώς νιώθουν οι εμπλεκόμενοι τη δεδομένη στιγμή;

Για να απαντήσουν σε αυτές τις ερωτήσεις, η ομάδα της Dr. Kleinplatz, διεξήγαγε μια έρευνα, στην οποία συμμετείχαν άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων, ηλικιών, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού. Το κοινό που είχαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι ότι όλοι δήλωσαν πως έχουν κάνει καλό σeξ κάποια στιγμή στη ζωή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσω μιας σειράς συνεντεύξεων, οι ερευνητές άρχισαν να δημιουργούν μια εικόνα για το τι σημαίνει «καλύτερο σeξ » πως μοιάζει, τι αισθάνονται οι συμμετέχοντες και τι ακούν. «Ένα από τα πρώτα εκπληκτικά ευρήματα», γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης, «ήταν η… παράξενη ομοιότητα στις περιγραφές. Γεγονός που μας βοήθησε να είμαστε αρκετά σίγουροι ότι όλοι μιλούσαν για την ίδια εμπειρία».

Παρά τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους ο κάθε συμμετέχων έκανε σeξ, στην κορύφωση της εμπειρίας, όλοι ένιωθαν τα ίδια πράγματα: απόλυτη απορρόφηση τη στιγμή, βαθιά σύνδεση με τον σύντροφό τους και προθυμία να αναλάβουν μερικά συναισθηματικά ρίσκα. «Για τους υπέροχους εραστές της μελέτης», λέει η σeξολόγος Emily Nagoski, συγγραφέας του Come As You Are: the Surprising New Science That Will Transform Your Sεx Life, «το σeξ έγινε ένας τρόπος να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τους συντρόφους τους. Είναι ένας τρόπος να παίξουμε και να εξερευνήσουμε μαζί και να γίνουμε ευάλωτοι μεταξύ μας». Και για πολλούς, επισημαίνει, οδήγησε στο «να νιώθουν πιο ήρεμα με αυτό που είναι και πιο ικανοποιημένοι στη ζωή τους γενικά. Είναι πραγματικά πολύ ισχυρά αυτά τα συναισθήματα».

Με βάση αυτή την μελέτη, καλό σeξ γίνεται όταν:

  • Είμαστε απόλυτα παρόντες και εστιασμένοι
  • Αφήνουμε πίσω μας τα ταμπού και τις προκαταλήψεις
  • Μιλάμε για αυτά που πραγματικά μας αρέσουν και τα ζητάμε από τον παρτενέρ μας
  • Συμπονούμε τον έτερον ήμισυ
  • Μιλάμε ειλικρινά, ώστε να νιώσουμε άνετα
  • Το μισό καλό σeξ γίνεται στο μυαλό. Πρέπει να δίνουμε χώρο στις φαντασιώσεις μας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
4 / position1: 669 / position2: 1097
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb