ΥΓΕΙΑ

7 σημάδια που σου δίνει το σώμα σου όταν πέσουν τα οιστρογόνα σου

Πώς θα καταλάβετε πως κάτι δεν πάει καλά με τα οιστρογόνα σας;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
7 σημάδια που σου δίνει το σώμα σου όταν πέσουν τα οιστρογόνα σου
@ma.hold

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί να το γνωρίζετε ήδη, αλλά οι ορμόνες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του σώματός σας. Σύμφωνα με το Hormone Health Network (μέρος της Ενδοκρινικής Εταιρείας), οι ορμόνες είναι οι χημικοί αγγελιοφόροι του σώματος. Αποστέλλονται από το ενδοκρινικό σύστημα για να ενημερώσουν τους ιστούς και τα όργανά σας πώς να λειτουργούν, και επηρεάζουν πολλές διαφορετικές διαδικασίες: Ανάπτυξη, μεταβολισμό, σeξουαλική λειτουργία, αναπαραγωγή και διάθεση. Πώς θα καταλάβετε πως κάτι δεν πάει καλά με τα οιστρογόνα σας; Διαβάστε τα σημάδια...

Προβλήματα στην περίοδο

«Τα επίπεδα οιστρογόνων είναι συνήθως χαμηλότερα όταν η ωορρηξία δεν συμβαίνει τακτικά ή καθόλου, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια ορμονικών αλλαγών όπως η περιεμμηνόπαυση/εμμηνόπαυση, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) ή μια διατροφική διαταραχή για να αναφέρουμε μερικές», εξηγεί η Alyssa Dweck, γυναικολόγος. Σε αυτήν την περίπτωση, θα παρατηρήσετε ασυνεπείς περιόδους.

Διαταραχές στη διάθεση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κατάθλιψη και άλλες διαταραχές της διάθεσης θα μπορούσαν να προκληθούν από χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων, λέει η nutrition health coach, Jill Bauman. «Μία από τις μεγαλύτερες συνέπειες των χαμηλών οιστρογόνων είναι η επίδραση που έχουν στον εγκέφαλό μας», εξηγεί. «Τα χαμηλά οιστρογόνα μπορεί να παίξουν ρόλο στην κατάθλιψη, την απώλεια μνήμης και πάλι, έχει αποδειχθεί ότι συνδέεται με την άνοια και το Αλτσχάιμερ. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν υπάρχουν δραστικές πτώσεις στα επίπεδα ορμονών μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος εμφάνισης άνοιας και Αλτσχάιμερ αργότερα στη ζωή».

Απώλεια μνήμης

Όπως μάθαμε παραπάνω, τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων μπορεί να επηρεάσουν το μυαλό, προκαλώντας ορισμένα προβλήματα μνήμης.

Πονοκέφαλος

Η Bauman λέει ότι μπορεί να έχετε πονοκεφάλους λόγω των χαμηλών επιπέδων οιστρογόνων. Σύμφωνα με την Mayo Clinic, τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη μπορούν να επηρεάσουν τις χημικές ουσίες που σχετίζονται με τον πονοκέφαλο στον εγκέφαλο.

Τριχόπτωση

Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε αλλαγές στα μαλλιά, σύμφωνα με την Dweck. Τα χαμηλά επίπεδα μπορεί να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών ή αραίωση.

Μείωση του όγκου του στήθους

Και ναι, το στήθος σας μπορεί να φαίνεται μικρότερα όταν αντιμετωπίζετε χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων, λέει η η Amanda Perrin, MS, RDN, health coach. Μπορεί να προκαλέσουν συρρίκνωση των μαστικών αδένων σας, γεγονός που μπορεί να κάνει το στήθος σας να φαίνεται λιγότερο γεμάτο. Τα χαμηλά επίπεδα μπορούν επίσης να προκαλέσουν απώλεια ελαστικότητας του συνδετικού ιστού στο στήθος.

Πόνος στις αρθρώσεις

Όταν τα οιστρογόνα είναι χαμηλά, μπορεί να εμφανιστεί φλεγμονή, η οποία μπορεί να προκαλέσει κράμπες και πόνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
15 / position1: 591 / position2: 1020
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb