ΥΓΕΙΑ

6 σημάδια που σου λένε να σταματήσεις λίγο τη γυμναστική

Μην το παρακάνετε
Από το NEWSROOM
6 σημάδια που σου λένε να σταματήσεις λίγο τη γυμναστική
@daphneemarie via Twenty20

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η άσκηση μπορεί να είναι ευεργετική για το σώμα μας αλλά είναι πολύ σημαντικό το σώμα μας να ξεκουράζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην καταρρεύσει και να έχει δυνάμεις την επόμενη φορά που θα γυμναστούμε.

Αν παρατηρήστε κάτω από τα παρακάτω 6 σημάδια, τότε καλό θα είναι να κάνετε ένα διάλειμμα από τη γυμναστική:

Εύκολα νεύρα

Η υπερβολική άσκηση μπορεί να σας αλλάξει τη διάθεση προς το χειρότερο και να σας προκαλέσει νεύρα και στεναχώρια. Ειδικά αν υπάρχει και έλλειψη σωστής διατροφής στην εξίσωση αλλά και λιγότερο νερό, τότε δεν θα τα αποφύγετε.

Βαρεμάρα

Αν το πρόγραμμα γυμναστικής σας απαιτεί όλη την ενέργεια που διαθέτετε και μετά βαριέστε να κάνετε οτιδήποτε άλλο, τότε θα είναι καλό κάποιες ημέρες να βρίσκεστε μακριά από το γυμναστήριο.

Κακός ύπνος

Μπορεί να έχετε κουραστεί, αλλά όταν έχει έρθει η ώρα του ύπνου δεν μπορείτε να χαλαρώσετε. Αυτό μάλλον συμβαίνει λόγω ορμονών, οι οποίες μετά τη γυμναστική έχουν ανεβάσει παλμούς και θερμοκρασία σώματος, με αποτέλεσμα η επιστροφή στο φυσιολογικό να είναι δύσκολη.

Αλλαγή του κύκλου των γυναικών

Αν κάποιες γυναίκες αναρωτηθούν γιατί δεν αδιαθέτησαν αυτόν τον μήνα, τότε η απάντηση μπορεί να πηγάζει από τον αριθμό των push ups. Αν κάνατε πολλά και συχνά, τότε ίσως προκαλέσατε μια πτώση των οιστρογόνων σας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη διαταραχή του κύκλου σας.

Μονίμως πιασμένοι

Μετά τις πρώτες φορές, το πιάσιμο είναι κάτι ιδιαίτερα φυσιολογικό, αφού το σώμα καλείται να βρεθεί σε πρωτόγνωρες συνθήκες και δεν προλαβαίνει να προσαρμοστεί άμεσα. Το ίδιο συμβαίνει και όταν αλλάξετε την ρουτίνα σας και κάνετε πιο έντονες ασκήσεις. Αν όμως είστε πιασμένοι και μετά τις δυο - τρεις πρώτες φορές, τότε τη θέλετε λίγη ξεκούραση.

Οι παλμοί ανεβοκατεβαίνουν

Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε αν τελικά το παρακάνατε με τη γυμναστική, σύμφωνα με τον γιατρό και προπονητή Noam Tamir, είναι να μετρήσετε τους παλμούς της καρδιάς σας. Αν είναι περισσότεροι απ’ ότι είναι συνήθως, τότε θα πρέπει να ξέρετε ότι σώμα σας θέλει ξεκούραση και δεν είναι έτοιμο ξανά να προπονηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb