ΕΞΟΔΟΣ

Veganuary: Ξεχωρίσαμε 8+1 Vegan στέκια της Αθήνας

Με αφορμή το κίνημα Veganuary που μας καλεί να φάμε περισσότερα χορτοφαγικά φαγητά και λιγότερα ζωικά παράγωγα, κάνουμε μια βόλτα σε αυτά τα μαγαζιά που έχουν πεντανόστιμα πιάτα για όλους!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Veganuary: Ξεχωρίσαμε 8+1 Vegan στέκια της Αθήνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το να είσαι vegeterian, flexyterian ή vegan το 2022 δεν είναι μόδα και λογικά πλέον το έχουν καταλάβει οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη αυτό. Ο πλανήτης ζητάει τη βοήθεια μας και πρέπει πια (αν δεν το έχουμε ήδη κάνει) να αλλάξουμε πολλές από τις βλαβερές συνήθειες μας. 

Δυστυχώς, η κατανάλωση κρέατος δεν είναι τόσο αθώα. Το έχουμε αναπτύξει εδώ αυτό το θέμα, σε ένα αφιερωματικό topic που είχαμε κάνει για την Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας. 

Σήμερα και με αφορμή τον Veganuary που είναι το κίνημα που μας καλεί να δοκιμάσουμε ένα πιο vegan τρόπο ζωής, κάνουμε αυτό το θέμα για να ρίξουμε τον προβολέα με το λαμπερό φως, στα αγαπημένα μας vegan στέκια της Αθήνας! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαγαζιά που κάνουν μουσακά που θα ζήλευε και η γιαγιά σου, χωρίς ίχνος από ζωικά παράγωγα ή κρέας. Μαγαζιά με γλυκάρες που αγαπάς να γεύεσαι όλες τις ώρες τις μέρας και μαγαζάρες που έχουν μια θέση στην καρδιά μας για τα ιδιαίτερα μενού τους με τα new age πιάτα που είναι σχεδόν τέχνη! Θα τα δεις παρακάτω, από vegan γιαουρτλού μέχρι ριζότο καπνιστής μελιτζάνας!

Πιατα, που και χορτοφάγος να μην είσαι θες να πηγαίνεις ξανά και ξανά και να τα βάζεις στο τραπέζι σου! Ενα plat based τραπέζι, που μόνο καλό κάνει! 

Wkarytsi 

Ξεκινάμε με αυτό το στέκι στην πλατεία Καρύτση. Εδώ, η Αβύσσα Τζερεφού μαζί με την Αθηνά Μωυσόγλου έχουν φτιάξει ένα μενού που θα σε κάνει να γίνεις οπαδός του μαγαζιού!

Χορτοφαγικός μουσακάς και παστίτσιο, υπέροχα μπιφτέκια με κιμά σόγιας που, αλήθεια το λέω, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα μπιφτέκια που ξέρεις.Μια μπρουσκέτα μανιταριών με λιωμένο τυρί και πεντανόστιμα γλυκά για το σβήσιμο! Ελάτε μια μέρα και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αγαπήσετε αυτό το στέκι! 

Πλ. Καρύτση 5, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη W Karytsi (@wkarytsi)


Vegan Beat 

Το μαγαζί με τα σουβλάκια από μανιτάρι που θα σου θυμίσουν τα κλασσικά σουβλάκια. Είναι σαφώς πιο υγιεινά, πιο θρεπτικά και δεν κάνουν κακό σε κανέναν! Αξίζει μια επίσκεψη εδώ και όχι μόνο για το σουβλάκι με τον επικό γύρο μανιταριών. 

Ο κατάλογος έχει φανταστικό λαχματζούν, vegan burgers με τέλειες σάλτσες αλλά και σαλάτες με αγνά υλικά! 

Περικλέους 56, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VeganBeatAthens (@veganbeatathens)


Μama Tierra 

Λένε ότι στο Mama Tierra εχει το καλύτερο φυτικό burger και εννοείται μιλούν για το burger μανιταριών. Είναι πραγματικά μια εξαιρετική επιλογή και δεν είναι η μόνη. Ο κατάλογος περιλαμβάνει αρκετές ακόμα γευστικές προτάσεις, ο χώρος είναι όμορφος και ζεστός και η φιλοξενία είναι υποδειγματική.

Γιαυτό και αυτό το μαγαζί, είναι στα αγαπημένα μας vegan στέκια της Αθηνας και πολύ πολύ πιθανόν να γίνει και δικό σου... αφού πρώτα δοκιμάσεις το burger που λέγαμε! 

Ακαδημίας 84, Αθήνα 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη mama tierra (@mamatierra_restaurant)


Mimis Vegan Cafe 

Και όταν έρθει η ώρα για καφέ, snacks και γλυκάρες και είσαι σε vegan mood τότε κάνε τη βόλτα μέχρι την Πλατεία Αργεντίνικης Δημοκρατίας. Εκεί θα βρεις τον Μίμη. Φτιάχνεις θεικά cupcakes χωρίς ζωικά παράγωγα και ένα σωρό άλλα καλούδια!

Αν πετύχεις και το αριστουργηματικό cinamon roll του, αγόρασε το μαζί με εξαιρετικής ποιότητας καφέ και θα έχεις ζήσει μια υπέροχη γαστρονομική και απόλυτα Αθηναϊκή εμπειρία! 

Πλ. Αργεντινής Δημοκρατίας 4, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mimi's Vegan Cafe (@mimisvegan.athens)


Cookoomela Grill 

Από τα πρώτα vegan στέκια της Αθήνας και μάλλον το πρώτο vegan σουβλατζίδικο που σύστησε στο Αθηναϊκό κοινό, τον γύρο μανιταριού! Η Coookomela Grill είναι από τα μαγαζιά που δε σταματούν να εξελίσσονται και έχει ταΐσει κόσμο και κοσμάκη με τα καταπληκτικά σουβλάκια της.

Σε αυτό το μαγαζί όρεξη να έχεις για νέες γεύσεις και μπορείς να βάλεις στο σουβλάκι σου ένα σωρο new age υλικά. Χειροποίητη φυτική μαγιονέζα, τυρί αμυγδάλου, σουτζουκάκια από φακή, ροζ φυτικό αϊόλι και αρκετά ακόμα γευστικά διαμαντάκια! 

Πέτρου Καλλιγά 6, Αθήνα 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cookoomela Grill (@cookoomelagrill)


Peas 

Πάμε μέχρι το Κουκάκι για να πιάσουμε τραπεζάκι σε ένα από τα αγαπημένα μας vegan bistro. Ανοιχτά από το πρωί για καφεδάκι και snacks μέχρι αργά το βράδυ για κρασί και τα συναφή το peas έχει στον κατάλογο του, ένα σωρό πράγματα για να μασουλάς με τις ώρες. Σπαγγέτι κολοκυθιού, jackfruit burger, σουβλάκι Τέμπε και καταπληκτικά bowls σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις σε ένα χρωματιστό και φιλόξενο χώρο! 

Φαλήρου 40, Αθήνα 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Peas Vegan & Raw Food (@peas_rawvegan)


Veganaki 

Ένα ακόμα μαγαζί που είναι από τα πρώτα vegan στέκια της Αθήνας και μας αρέσει να πηγαίνουμε συχνά! Στο Veganaki πας όλες τις ώρες της μέρας όμως αν κάτι είναι το εξπερτιζ του, αυτό είναι τα υπέροχα μαγειρευτά του. Παστίτσιο με σπανάκι, σουτζουκάκια χωρίς κρέας, μπιφτέκια από πράσινα φασόλια, λαχανοντολμάδες και ένα σωρό ακόμα πιάτα που σε εντυπωσιάζουν χωρίς καν να τα δοκιμάσεις! 

Αθανασίου Διάκου 38

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη veganaki (@veganakigr)

Happy Blender

Σουβλάκι, Burger και μαγειρευτά σου είπαμε που θα βρεις, αυτό που δε σου είπαμε είναι, που θα φας το καλύτερο vegan πρωινό (και όχι μόνο) στην Αθήνα! Στο αγαπημένο μας Happy Blender! Εκεί που η Δέσποινα με την υπέροχη ομάδα της, φτιάχνουν τα καλύτερα acai bowls της πόλης! Χρωματικά smoothie και acai bowls, περίτεχνα Avocado Toast και χορταστικά budha bowls σε περιμένουν σε μια από τις πιο όμορφες γειτονιές της Αθήνας. 

Αν πας για πρώτη φορά, δοκίμασε το Strawberry Pink Bowl που έχει μέσα φράουλες, μπανάνα και γάλα αμυγδάλου. Θα είναι το καλύτερο ξεκίνημα της μέρας και μπορούμε να εγγυηθούμε για αυτό! 

Ηφαίστου 39, Αθήνα 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Happy Blender (@happyblender)

Keenkies 

Δε γίνεται να κλείσουμε τη λίστα χωρίς να βάλουμε μέσα στο Keekies! Παιχνιδιάρικο και πάντα έτοιμο να προσφέρει απόλαυση, το στέκι αυτό στα Εξάρχεια έχει το καλύτερο cheesecake που έφαγες ποτέ (αυτό της φωτογραφίας), υπέροχους λουκουμάδες και ένα σωρό ακόμα νόστιμες παρασκευές για τις απολαύσεις εκεί ή να τις πάρεις μαζί σου! 

Θεμιστοκλέους 56, Αθήνα 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Keenkies (@keenkies)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Πριν 158 εβδομάδες
11 Έλληνες Foodies που θα σε οδηγήσουν σε έναν ολοκαίνουριο και vegan τρόπο ζωής
Με αφορμή το μεγάλο μας αφιέρωμα για την παγκόσμια ημέρα αποχής από το κρέας!
Παναγιώτης Καρδερίνης
Skin care Πριν 158 εβδομάδες
5 εταιρείες Vegan προϊόντων ομορφιάς που θα βρεις στην Ελλάδα
Vegan προϊόντα make up και skincare
Παναγιώτης Καρδερίνης
Celebs Πριν 158 εβδομάδες
15 Έλληνες και ξένοι celebrities που είναι vegan
Μερικοί από αυτοί μας εξέπληξαν ευχάριστα!
Παναγιώτης Καρδερίνης
Αστρα: Θέματα & Κουίζ Πριν 116 εβδομάδες
Με ποιον διάσημο κούκλο θα έπρεπε να βγεις ραντεβού βάσει ζωδίου
Θα ταιριάζατε πολύ και θα περνούσατε τέλεια
Παναγιώτης Καρδερίνης
Περισσότερα Θέματα Pink
28 / position1: 280 / position2: 965
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb