SKIN CARE

Γιατί τo sunscreen contouring είναι πιο επικίνδυνο απ’ότι φαίνεται

Ένα TikTok trend που καλό είναι να αποφύγεις
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Γιατί τo sunscreen contouring είναι πιο επικίνδυνο απ’ότι φαίνεται
@drdorabaccouche

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα TikTok trend που σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι προς αποφυγή και έχει γίνει viral.

Ο λόγος είναι για το sunscreen contouring, που εδώ και λίγο καιρό έχει κάνει την εμφάνισή του. Στα videos, οι TikTokers, θέλοντας να κάνουν contouring στο πρόσωπό τους, βάζουν αντηλιακό μόνο σε ορισμένα σημεία του και όχι σε όλο. Κάθονται στον ήλιο και το αποτέλεσμα είναι να μαυρίζει πιο γρήγορα η περιοχή που δεν έχει αντηλιακό. Έτσι, το contouring είναι μόνιμο. 

@stopiteli I am convinced this works! #tutorial #contour #summer #lifehack #hack #beautyhack #snatched #tiktokwellness #hiddentalent ♬ original sound - Eli Withrow

Ωστόσο, οι επιστήμονες συνεχώς τονίζουν ότι το αντηλιακό είναι απαραίτητο σε όλο το πρόσωπο, και μάλιστα, καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου. Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για το πόσο βλαβερή είναι η ηλιακή ακτινοβολία για το δέρμα, όπου μεταξύ άλλων, γερνάει πιο γρήγορα την επιδερμίδα μας (και ευθύνεται και για σοβαρότερα προβλήματα).

Αυτά τα videos, μας θύμισαν και την καθόλου επιτυχημένη συμβουλή της Gwyneth Paltrow, για τη χρήση του αντηλιακού. Οι ειδικοί, είχαν σπεύσει να συμβουλεύσουν τον κόσμο να μην την ακούει.

Οι επιτπώσεις του ήλιου, είναι μη αναστρέψιμες στο δέρμα και προκαλούνται γρηγορότερα, όταν δεν προστατεύουμε την επιδερμίδα μας. Εμφανίζονται οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές και οι κηλίδες. 

Εμείς αναρωτιόμαστε, γιατί να κάνει κανείς κάτι τέτοιο, ενώ υπάρχουν τα bronzers και οι πούδρες; 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
3 / position1: 2154 / position2: 2676
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb