ΥΓΕΙΑ

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το γυναικείο σώμα που πιθανότατα δεν γνωρίζεις

Γεγονότα που θα σε κάνουν να αγαπήσεις το κορμί σου ακόμα πιο πολύ
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το γυναικείο σώμα που πιθανότατα δεν γνωρίζεις
Φωτογραφία από τον χρήστη MART PRODUCTION στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα γυναικεία σώματα είναι υπέροχα και μοναδικά δημιουργήματα της φύσης. Όχι μόνο είναι ικανά να δημιουργήσουν και να γεννήσουν μια νέα ζωή, αλλά περνούν και πολλές αλλαγές λόγω των μεταβολών των ορμονικών επιπέδων. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά άλλα συναρπαστικά γεγονότα για τις γυναίκες που ίσως να μην γνώριζες μέχρι και σήμερα.

Οι γυναίκες αντιλαμβάνονται τα πράγματα διαφορετικάΟι γυναίκες βλέπουν ένα μεγαλύτερο φάσμα χρωμάτων. Όχι μόνο έχουν μεγαλύτερο χρωματικό λεξιλόγιο, αλλά μπορούν επίσης να διακρίνουν καλύτερα παρόμοιες αποχρώσεις. Είναι επίσης λιγότερο πιθανό να έχουν αχρωματοψία.
Υπάρχουν περισσότεροι γευστικοί κάλυκες στη γυναικεία γλώσσα παρά στην ανδρική. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι γυναίκες γεύονται γεύσεις ακόμα πιο έντονες από ό,τι συνήθως.

Οι γυναίκες έχουν περισσότερα εγκεφαλικά κύτταρα στον οσφρητικό βολβό

Αυτή η περιοχή του εγκεφάλου είναι αφιερωμένη στην όσφρηση, και αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που έχουν καλύτερη όσφρηση από τους άνδρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

via GIPHY

Υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες φυσικές διαφορές μεταξύ των 2 φύλων

Δυστυχώς, οι γυναίκες μπορεί να χρειαστεί να επισκέπτονται τον οδοντίατρό τους πιο συχνά, καθώς είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν τερηδόνα από τους άνδρες. Η αλλαγή των ορμονικών επιπέδων και η παραγωγή λιγότερου σάλιου μπορεί να ευθύνονται για αυτό.

via GIPHY

Οι γυναίκες έχουν συνήθως χαμηλότερη αρτηριακή πίεση από τους άνδρες.

Οι γυναίκες συνήθως αποθηκεύουν λίπος γύρω από τους γοφούς, τους γλουτούς και την κοιλιά για να προστατεύσουν τα αναπαραγωγικά τους όργανα και τα μωρά τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όταν οι άνδρες παίρνουν βάρος, συνήθως το λίπος πηγαίνει γύρω από το στομάχι τους.

Αν και η τεστοστερόνη θεωρείται μια κυρίως ανδρική ορμόνη, το γυναικείο σώμα την παράγει επίσης, απλώς σε μικρότερες ποσότητες. Οι γυναίκες τη χρειάζονται για να έχουν υγιή οστά, μεταξύ άλλων.

Οι γυναίκες έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα από τους άνδρες, λόγω της γυναικείας ορμόνης τους, που είναι τα οιστρογόνα. Αυτός μπορεί να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους γενικά ζουν περισσότερο από τους άνδρες.

via GIPHY


Το γυναικείο σώμα είναι πιο ευέλικτο από το αντρικό. Το σώμα των γυναικών είναι πιο ευέλικτο λόγω της δομής του, επιτρέποντας στις γυναίκες να μεταφέρουν μωρά πιο εύκολα τόσο κατά την κύηση, όσο και γενικά.

Οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να έχουν λόξυγγα από τους άνδρες. Ακόμη και όταν οι γυναίκες το παθαίνουν, ο λόξυγγας είναι πιο πιθανό να υποχωρήσει σε μικρότερο χρονικό διάστημα, σε σχέση με τους άντρες.

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν ασύμμετρο στήθος. Σύμφωνα με μελέτες, στις περισσότερες περιπτώσεις, το αριστερό στήθος είναι μεγαλύτερο από το δεξί.

via GIPHY

Υπάρχουν μερικές εκπληκτικές διαφορές όμως και μεταξύ του ανδρικού και του γυναικείου εγκεφάλουΑν και ο γυναικείος εγκέφαλος είναι ελαφρώς μικρότερος από τον ανδρικό, αυτό δεν σημαίνει ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο έξυπνες. Στην πραγματικότητα, ένα μικρότερο μέγεθος εγκεφάλου επιτρέπει περισσότερες συνδέσεις στο όργανο, καθώς και υψηλότερη αναλογία φαιάς ουσίας προς λευκή ουσία.Ο εγκέφαλος των γυναικών είναι πιο κατάλληλος για να θυμάται μικρές λεπτομέρειες. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2019 από το Ινστιτούτο Karolinska, οι γυναίκες έχουν την δυνατότητα να θυμούνται καλύτερα πού έβαλαν κάτι ή ακριβώς τι είπαν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας, σε αντίθεση με τους άντρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
18 / position1: 881 / position2: 1137
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb