ENTERTAINMENT

Τι απέγινε ο άλλος τραγουδιστής του «Last Christmas»;

Τι κάνει σήμερα το έτερο μέλος των Wham!;
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Τι απέγινε ο άλλος τραγουδιστής του «Last Christmas»;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Wham! κράτησαν μόλις τέσσερα χρόνια. Η επιτυχία τους δεν κράτησε μόνο τότε, αλλά συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, αφού έχουν τουλάχιστον τρία διαχρονικά τραγούδια. Το ένα μάλιστα έχει γίνει και κάτι σαν ύμνος των Χριστουγέννων και κάθε πρέπει να παίζεται εκατομμύρια φορές την περίοδο των γιορτών.

Ο George Michael συνέχισε την καριέρα του σόλο μετά το 1986 και ξέρουμε σχεδόν τα πάντα για εκείνον μέχρι τον πρόωρο θάνατό του το 2016, σε ηλικία 53 ετών. Τι απέγινε μετά το 1986 όμως ο έτερος τραγουδιστής και στιχουργός των Wham!;

Ακόμα και η φανατικοί φίλοι του ποπ συγκροτήματος θα δυσκολευτούν πιστεύω να απαντήσουν στην ερώτηση «Πως τον λένε;». Τον λένε λοιπόν Andrew Ridgeley και σήμερα είναι 58 ετών. Ναι, έχει την ίδια ηλικία με τον George Michael, αφού ήταν συμμαθητές και κολλητοί από το σχολείο. Είχαν μάλιστα φτιάξει και ακόμα ένα συγκρότημα πριν αποφασίσουν να φτιάξουν τους Wham!. Το έλεγαν «The Executive».

Το 1982 ήρθαν οι Wham! και έγιναν το πρώτο βρετανικό συγκρότημα με τρία No.1 singles στα pop charts. Πολλά από τα τραγούδια τους τα έγραψαν μαζί. Μετά όμως το 1986 διάλεξαν εντελώς χωριστούς δρόμους. Ο Ridgeley μετακόμισε στο Μονακό και προσπάθησε να γίνει πιλότος της Φόρμουλα 3. Υπέγραψε ένα συμβόλαιο με τη Renault αλλά και στους οκτώ αγώνες που έτρεξε δεν κατάφερε να τερματίσει λόγω τρακαρίσματος.

@lastchristmaswham.com

Ο επόμενος σταθμός του ήταν το Los Angeles, όπου για περίπου 4 χρόνια προσπάθησε να γίνει ηθοποιός. Αν ψάξεις βέβαια στο IMDb δεν θα βρεις τίποτα στο παλμαρέ του εκείνα τα χρόνια, οπότε ίσως απλά να πήγε στη «πόλη των αγγέλων» για να το γλεντήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επέστρεψε στη Βρετανία το 1990. Έκανε μια εμφάνιση μαζί με τον George Michael τον επόμενο χρόνο στο Μαρακανά του Ρίο και μετά χάθηκε από το προσκήνιο. Mαζί με την τότε κοπέλα του Keren Woodward, τραγουδίστρια του συγκροτήματος Bananarama, μετακόμισαν σε μια φάρμα στο Wadebridge της βόρειας Κορνουάλης. Εκεί έμειναν μαζί 23 χρόνια, απέκτησαν ένα παιδί μέχρι που χώρισαν το 2013. Το 2019 υπήρξαν οι φήμες για επανένωση αλλά οι Woodward της αρνήθηκε.

Ο Ridgeley έχει κερδίσει πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια από τα διακιώματα των τραγουδιών. Τα μεγαλύτερα έσοδα του προέρχονται από το τραγούδι «Careless Whisper», το οποίο έγραψε μαζί με τον George Michael, σε αντίθεση με το «Last Christmas» που γράφτηκε μόνο από τον δεύτερο.

Το μοναδικό του σόλο άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1990, ήταν μια παταγώδης αποτυχία άλλωστε. Το 2019 κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία με τίτλο «Wham! George Michael and Me», απ’ όπου επίσης κέρδισε κάποια λεφτά.

@billboard.com

Για πολλούς ήταν τυχερός που ήταν φίλος με τον George Michael το ταλέντο του οποίου του έδωσε μια άνετη και πλούσια ζωή. Λέγεται μάλιστα πως ακόμα και το «Careless Whisper» ήταν Michael, αλλά έβαλε και το όνομα του Ridgeley για να τον ευχαριστήσει για τη διακριτικότητα του στο να είναι no.2 όσο οι Wham! ήταν καλλιτεχνικά ενεργοί. Όπως και να έχει ο Andrew Ridgeley έζησε μια εύκολη ζωή γεμάτη γλέντια και φήμη. Και καλά έκανε...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
7 / position1: 542 / position2: 1821
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb