ΕΞΟΔΟΣ

Χριστουγεννιάτικα παγοδρόμια στην Αθήνα: Πού, πώς, πόσο και γιατί;

Επειδή Χριστούγεννα χωρίς πατινάζ δε γίνονται!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Χριστουγεννιάτικα παγοδρόμια στην Αθήνα: Πού, πώς, πόσο και γιατί;
@cultureisathens / instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αθήνα είναι σίγουρα μια πόλη με πολλές επιλογές. Κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει στην όμορφη αυτή πόλη, είναι το χιόνι. Δεν το βλέπουμε συχνά και όταν το βλέπουμε είναι για λίγο. Όσοι τυχεροί μπορούν και ανεβαίνουν στα χιονοδρομικά απολαμβάνουν χιονοδρομικές πίστες και το λευκό τοπίο. Οι υπόλοιποι, περιμένουμε πώς και πώς τα Χριστουγεννιάτικα παγοδρόμια. Ναι, δεν είναι το ίδιο με το χιονισμένο τοπίο όμως είναι μια χειμερινή παράδοση πια στην πρωτεύουσα και ό,τι πιο κοντά σε δραστηριότητες με χιόνια!

Σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, η Αθήνα έχει πάνω από 6 παγοδρόμια για να κάνεις πατινάζ στον πάγο αυτή την περίοδο και κάποια είναι και εντελώς δωρεάν! Σε μερικά σου κάνουν ιδιαίτερο από πριν και αλλά έχουν τεράστια έκταση, όπως αυτό στο Athens Heart που σε έκταση ξεπερνά τα 1.000 τ.μ. το οποίο είναι ανοιχτό σχεδόν όλο το χρόνο. Πάμε να τα δούμε ένα ένα αναλυτικά και εσείς θα αποφασίσετε ποιο σας ταιριάζει για να επιδοθείτε σε χορευτικές φιγούρες πάνω στον πάγο!

Το ολοκαίνουριο παγοδρόμιο στην πλατεία Κοτζιά

Το παγοδρόμιο του δήμου Αθηναίων με φόντο το δημαρχείο και σε μια από τις πιο όμορφες πλατείες της Αθήνας. Η άνετη πίστα  άνοιξε πριν λίγες ημέρες και θα λειτουργεί μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται να έχετε κλείσει τη θέση σας από πριν σε αυτήν εδώ τη φόρμα. Φροντίστε να είσαστε στο χώρο 30 λεπτά πριν την κράτηση σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την είσοδο στο παγοδρόμιο  πρέπει  όλοι οι ενήλικες να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού PCR (72 ωρών) ή rapid test (48 ωρών) και επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Για τους ανήλικους από 5-17 απαιτείται βεβαίωση αρνητικού self test τελευταίου 24ώρου ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

Το παγοδρόμιο στο Μέγαρο Μουσικής

Σε ένα από τα επίσης όμορφα μέρη της πόλης μας, το Μέγαρο Μουσικής, θα βρεις μια ακόμα σύγχρονη παγοπίστα. Έχει έκταση 375 τ.μ. και με μια πλήρως καλυμμένη τέντα, για να μπορείς με τις ώρες να κάνεις τις φιγούρες σου. Σχετικά με τον Covid ισχύει και εδώ ότι και στο παγοδρόμιο της Κοτζιά.  Το κόστος εισόδου είναι 10€ ανά άτομο και για όσες ώρες θέλεις.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και η ενοικίαση του απαραίτητου εξοπλισμού. Σε περίπτωση που νιώθεις ότι θες εκπαίδευση πριν μπεις στην πίστα, μπορείς με άλλα 10€ να πάρεις ένα μάθημα διάρκειας 15 λεπτών. Το παγοδρόμιο είναι ανοιχτό κάθε μέρα από τις από τις 16:00 ως τις 23:00 τις καθημερινές και ανοιχτά από τις 11:00 το πρωί τα Σαββατοκύριακα. 

Το παγοδρόμιο στο Escape Center στο Ιλιον

Μια στάση για πατινάζ πριν ή μετά το σινεμά, θα βάλει τον εαυτό σας στο mood των γιορτών. Η παγοπίστα αυτή εδώ είναι κάθε χρόνο, τα τελευταία δέκα χρόνια και εκατοντάδες γέλια ακούγονται καθημερινά κατά την περίοδο των γιορτών! Το κόστος εισιτήριου και εδώ είναι στα 10€ και για απεριόριστες βόλτες. Η συγκεκριμένη πίστα θα είναι ανοιχτή μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου και σχετικά με τον covid ισχύει ότι και παραπάνω. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη icearenagreece (@icearenagreece)

Το τεράστιο παγοδρόμιο του Athens Heart

Είναι η μεγαλύτερη πίστα για πατινάζ στον πάγο, στην Αθήνα και είναι ανοιχτή σχεδόν όλο το χρόνο. Αν θέλετε να εξασκήσετε το άθλημα θα ξεκινήσετε σίγουρα από εδώ! Η παγοπίστα του Athens Heart έχει συνολική έκταση 1000 τ.μ. Το κόστος του εισιτήριου είναι 10€ και ισχύει για απεριόριστη παραμονή στην παγοπίστα μέχρι την έξοδό σας από το χώρο. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται η ενοικίαση παγοπεδίλων και ισχύει η ίδια τιμή για όσους έχουν δικά τους παγοπέδιλα. Και σε αυτό το μέρος θα χρειαστείτε δικαιολογητικά για τον Covid για να μπείτε ενώ το ωράριο λειτουργίας είναι 15:00 με 23:00 τις καθημερινές και 11:00 με 23:00 τα Σαββατοκύριακα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη icearenagreece (@icearenagreece)

Το προσεγμένο παγοδρόμιο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στο γιορτινό πάρκο του ΚΠΙΣΝ το παγοδρόμιο είναι τοποθετημένο στην αρχή του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών. Είναι ένα ιδιαίτερο παγοδρόμιο που δε μοιάζει με τα άλλα, μιας και εδώ καθώς κάνεις τις φιγούρες σου έχεις και την ευκαιρία να απολαύσεις τον χορό των Σιντριβανιών και το φωτισμένο κανάλι! Η είσοδος είναι ελεύθερη αρκεί να έχεις όλα τα covid δικαιολογητικά και να έχεις κάνει ηλεκτρονική κράτηση θέσης.

Ένα ακόμα πράγμα που μπορείς να κάνεις λοιπόν στο πάρκο είναι το Χριστουγεννιάτικο πατινάζ και οι ώρες που μπορείς να το κάνεις είναι καθημερινά από τις από τις 10 π.μ. μέχρι τις 10μ.μ. μέχρι τέλος Φεβρουαρίου! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stel Adams (@silversurferboy)

Το παλιό και αγαπημένο παγοδρόμιο στο Village του Ρέντη

Η ανοιχτή παγοπίστα στο Village του Ρέντη λειτουργεί καθημερινά από τις 16:00 ώς τις 23:00 τις καθημερινές και από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 23:00 τα Σαββατοκύριακα. Η διασκέδαση και εδώ χτυπάει ταβάνι και οι παγωμένες βόλτες πρωταγωνιστούν σε έναν χώρο που αγαπάμε να πηγαίνουμε πολύ συχνά, για φαγητό, σινεμά ή ψώνια. Ισχύουν και εδώ τα παραπάνω σχετικά με τον covid και η το μαγικό χαρτάκι κοστίζει 10€! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
13 / position1: 508 / position2: 1482
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb