THINK

Οι ισχυρές γυναίκες της Ευρώπης με πρόσωπα παραμορφωμένα από μώλωπες

Kate Middleton - Kamala Harris: Σε καμπάνια κατά της κακοποίησης των γυναικών
Γράφει η ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΚΛΑΤΖΗ
Οι ισχυρές γυναίκες της Ευρώπης με πρόσωπα παραμορφωμένα από μώλωπες
@ alexsandropalombo / Instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εικόνες των ισχυρών γυναικών της Ευρώπης κάνουν το γύρω του διαδικτύου. Αυτή τη φορά δεν είναι βαμμένες και στολισμένες, όπως της έχουμε συνηθίσει. Αυτή τη φορά το πρόσωπό τους είναι παραμορφωμένο από τους μώλωπες.

Στο κάτω μέρος των φωτογραφιών γράφει: «She reported him, but nobody believed her, but she was left alone, but she was not protected, but he was not stopped…but she was killed anyway»

«Τον κατήγγειλε, αλλά κανείς δεν την πίστεψε, αλλά την εγκατέλειψαν, αλλά την άφησαν απροστάτευτη, αλλά κανείς δεν τον σταμάτησε… αλλά την δολοφόνησε».

Οι εικόνες δεν είναι πραγματικές, είναι πειραγμένες από τον Ιταλό καλλιτέχνη Alexsandron Palombo, ο οποίος προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει κατά της ενδοοικογενειακής βίας.

Οι γυναίκες που «χρησιμοποιεί» για να πετύχει τον σκοπό του είναι η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, Kate Middleton, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris, η Βασίλισσα Letizia της Ισπανίας και η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε φωτογραφία περιέχει μια συγκλονιστική λεζάντα που δείχνει το σοκ της φρίκης της ενδοοικογενειακής κακοποίησης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη aleXsandro Palombo (@alexsandropalombo)

Και τα κατάφερε ο Palombo οι φωτογραφίες των γυναικών όχι μόνο κυκλοφορούν σε όλο το διαδίκτυο αλλά και τοιχοκολλώνται. Ίσως «εξουσία» των συγκεκριμένων γυναικών δίνει ένα έξτρα πάτημα στις κακοποιημένες γυναίκες.

Ο Palomblo στο Instagram post του, όπου ανάρτησε για πρώτη φορά τις φωτογραφίες γράφει:

«Γιατί να αναφέρει μια γυναίκα τη βία αν μετά την αναφορά δεν προστατεύεται από τις αρχές και καταλήγει να σκοτωθεί ούτως ή άλλως; Πώς μπορεί μια γυναίκα θύμα κακοποίησης και βίας να έχει πίστη στις αρχές;»

Συνέχισε, προσθέτοντας, «Βλέπω μόνο τους πολιτικούς που καλούν τις γυναίκες στο να μην φοβούνται να καταθέσουν, αλλά χωρίς να αναλαμβάνουν την ευθύνη παροχής προστασίας και υποστήριξης στα θύματα. Ένα κράτος που δεν προστατεύει αλλά αφήνει τις γυναίκες μόνες στα χέρια του βασανιστή τους γίνεται σιωπηλός συνεργός».

«Υπάρχουν πολλές ενώσεις εθελοντών που, με πολύ λίγα μέσα, προσπαθούν να στηρίξουν τα θύματα, αλλά τελικά εναπόκειται στην πολιτεία, τους θεσμούς και το κράτος να αναλάβουν αυτήν την ευθύνη», δήλωσε ο Ιταλός Καλλιτέχνης.

Σε ποιους δεν άρεσε;

Παρά τον ευγενή σκοπό της καμπάνιας, ο Palombo δεν ζήτησε άδεια από το Παλάτι του Κένσινγκτον για να χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία της Δούκισσας. Προκάλεσε την κακή κριτική των οπαδών της Βασιλικής Οικογένειας, οι οποίοι στη συνέχεια μπήκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συκοφαντήσουν τον καλλιτέχνη, ώστε να μην ξαναχρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες χωρίς εξουσιοδότηση και άδεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
7 / position1: 601 / position2: 1027
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb