ΟΜΟΡΦΙΑ

AHA: όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα δημοφιλή οξέα 

Υπόσχονται λαμπερή και φωτεινή επιδερμίδα
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
AHA: όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα δημοφιλή οξέα 
Andrea Piacquadio/ Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα AHA έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά, καθώς υπόσχονται λαμπερή επιδερμίδα.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ακούς όλο και περισσότερο για τα οξέα και τα δραστικά συστατικά στο skincare. Ανάμεσα σε αυτά είναι και τα γνωστά σε όλες μας AHA, δηλαδή τα Alpha Hydroxy Acids.

Τι είναι τα AHA

Τα AHA, είναι τα Άλφα Υδροξυ-οξέα, ουσίες φυσικής προέλευσης, που προέρχονται απο το γάλα, τη ζάχαρη και τα εσπεριδοειδή. Είναι αρκετά, αλλά τα πιο δημοφιλή, που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή των προϊόντων για το δέρμα, είναι το γλυκολικό (από το ζαχαροκάλαμο), το γαλακτικό (από το γάλα), το μανδελικό (από τα αμύγδαλα), και το κιτρικό οξύ (από τα εσπεριδοειδή).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη josie labrum (@esthetics.by.josie)

Πως οφελουν την επιδερμιδα

Τα AHA, βοηθούν την επιδερμίδα να παραμένει νεανική, φωτεινή και λαμπερή. Αυτό επιτυγχάνεται, καθώς προκαλούν απολέπιση στο δέρμα. Είναι γνωστά ως συστατικά που χρησιμοποιούνται για την χημική απολέπιση, αφού δεν έχουν κόκκους όπως τα scrubs. Εξαιτίας της δραστικότητάς τους, βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, απο την εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας.

Έτσι, παράγεται και η απαραίτητη ποσότητα κολλαγόνου και ελαστίνης και έρχεται στην επιφάνεια μια πιο φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα. Επιπλέον, δρουν κατά των κηλίδων και βοηθούν στον ομοιόμορφο τόνο του δέρματος, αλλά και στην εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΜανδελικό οξύ: Ποια είναι τα οφέλη του για την επιδερμίδα σου; ΝΟE 14, 2021

Τι πρεπει να προσεχεις

Όπως και άλλα δραστικά συστατικά, χρειάζονται προσοχή. Αρχικά, πρέπει πάντα να διαβάζεις τις οδηγίες χρήσης των προϊόντων με AHA και να μην τα συνδυάζεις με άλλα δραστικά προϊόντα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να προσέξεις την εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο και να φορέσεις αντηλιακό, καθώς τα οξέα προκαλούν φωτοευαισθησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Skin care Πριν 124 εβδομάδες
Μανδελικό οξύ: Ποια είναι τα οφέλη του για την επιδερμίδα σου;
Απολέπιση και αντιγήρανση για μια λαμπερή επιδερμίδα
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb