THINK

Η Gwyneth Paltrow μας ξανασυστήνει την ερωτική απόλαυση χωρίς ενοχές

Το «Sex, Love & Goop» είναι το ντοκιμαντέρ που θα σε ξαναφέρει πιο κοντά στη σeξουαλική απόλαυση

Η Gwyneth Paltrow μας ξανασυστήνει την ερωτική απόλαυση χωρίς ενοχές
Netflix

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και η κοινωνία εξελίσσεται…και μαθαίνουμε να μιλάμε περισσότερο για θέματα που μέχρι τώρα θεωρούνταν taboo. Ανακαλύπτουμε την ανθρώπινη οντότητα μας και εξελισσόμαστε καθημερινά. Βασικά ανθρώπινα ένστικτα όπως το σeξ έρχονται το επίκεντρο των συζητήσεων και αντί να προωθούμε την αποχή, προωθούμε τρόπους καλύτερης σeξουαλικής έκφρασης.

Σε αυτό το άλμα που έκαναν οι νεότερες γενιές βοήθησαν αρκετά τα media και ο τρόπος που προβάλλονται μαζικά τέτοιου είδους θέματα. Μακάρι και εγώ να μεγάλωνα στην εφηβεία μου με σειρές όπως το sεx education.

Πλέον η Gwyneth πάει ένα βήμα παρακάτω τη συζήτηση περί σeξ και oργασμών και συνεργαζόμενη με την Netflix μας παρουσιάζει το «Sex, Love & Goop», μια μίνι σειρά ντοκιμαντέρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαφέρει το να βλέπεις ηθοποιούς που υποδύονται και προσποιούνται και διαφορετικό να βλέπεις αληθινούς ανθρώπους να βιώνουν oργασμό. Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στη βελτίωση της eρωτικής εμπειρίας και της σeξουαλικής ζωής ζευγαριών, διαφορετικών ηλικιών και φύλων.

Το «Sex, Love & Goop» ασχολείται με θέματα που αποτελούν taboo ακόμη και σήμερα, όπως η σeξουαλική επικοινωνία ανάμεσα στα ζευγάρια. Παρά το γεγονός ότι πλέον η πρόσβαση στην πληροφορία είναι εύκολη και γρήγορη, πολλοί άνθρωποι ακολουθούν τυφλά την κουλτούρα των ταινιών πορνό, που θέλει τον άντρα κατακτητή και τη γυναίκα κατακτημένη.

Αντικατοπτρίζουν όμως αυτοί οι ρόλοι την πραγματική ισορροπία ανάμεσα στο ζευγάρι. Το σeξ είναι ένας τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των παρτενέρ, υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία όταν αγνοεί κάποιος τις προτιμήσεις του άλλου, προσπαθώντας να αντιγράψει κάτι που είδε από έναν πορνοστάρ;

Η ζωή δεν είναι ταινία και έχει πολλούς τρόπους να μας το δείχνει, και σε αντίθεση με τις ταινίες τα ζευγάρια ενδίδουν στη ρουτίνα και βαλτώνουν. Τα προβλήματα της καθημερινότητας επικρατούν και ορισμένες φορές τους απομακρύνουν. Οι εξαντλητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας, το άγχος και το στρες, οι αλλαγές στη ζωή μετά τον ερχομό ενός παιδιού, οι ανασφάλειες για το σώμα μας, τα στερεότυπα που δημιουργούν – συνήθως στη γυναίκα – ντροπή και ενοχές για τις σeξουαλικές της ανάγκες, ο φόβος της γήρανσης, μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην eρωτική επαφή των ζευγαριών, καθώς και στην απόλαυσή της από τους συντρόφους.

Άλλες φορές πάλι, μπορεί το πρόβλημα να έγκειται μόνο και μόνο στην άγνοια. Να μην ξέρουμε για το σeξ όλα όσα θα θέλαμε να γνωρίζουμε ή να απλώς να μην μπήκαμε ποτέ στη διαδικασία να το ψάξουμε περαιτέρω.

Στο ντοκιμαντέρ ο τηλεθεατής γίνεται μάρτυρας του ταξιδιού 5 ζευγαριών να βελτιώσουν τη σeξουαλική τους ζωή και τη μεταξύ τους επικοινωνία στο κρεβάτι, έχοντας στο πλευρό τους μια ομάδα ειδικών (σωματικοί σeξολόγοι, ταντρικές θεραπεύτριες, coach eρωτικής ολότητας), που τους βοηθούν με ασκήσεις, τεστ και δοκιμές.

Η οικοδέσποινα Γκουίνεθ Πάλτροου έχει τον λιγότερο παρεμβατικό ρόλο και επικεντρώνεται κυρίως σε συζητήσεις με τα ζευγάρια και με τους ειδικούς.

Στο ντοκιμαντέρ βλέπουμε το ένα ζευγάρι να λαμβάνει βοήθεια και κατανοεί την eρωτική του ύπαρξη και συνύπαρξη, με αποτέλεσμα να φτάνει στον ενεργειακό oργασμό. Ένα άλλο ζευγάρι – μεγαλύτερης ηλικίας- παρεμερίζει τους άλλους ρόλους που είχε υιοθετήσει και προσπαθεί και πάλι να βρει τη χαμένη πορεία της eρωτικής του ζωής. Στο λεσβιακό ζευγάρι η ανασφάλεια για το σώμα τους είναι το πρόβλημα της σeξουαλικής τους ζωής, γεγονός που καταλαβαίνουν που ευθύνεται για την eρωτική τους αποσύνδεση.

Στο "Sex, Love & Goop" παρακολουθούμε την Έρικα και τον Ντέιμον να λαμβάνουν βοήθεια, ώστε να κατανοήσουν ποιοι είναι ως eρωτικά όντα (με τα αποτελέσματα να τους εκπλήσσουν), και τελικά να φτάνουν σε ενεργειακό oργασμό με έναν τρόπο που μέχρι τότε δεν είχαν ανακαλύψει. Βλέπουμε την Φελίσιτας και τον Ράμα να αφήνουν πίσω τους ρόλους της "επικριτικής μητέρας" και του "καλόβολου συζύγου" αντίστοιχα και να προσπαθούν να βρουν εκ νέου την eρωτική σπίθα που έχασαν στην πορεία της σχέσης τους.

Στo «Sex, Love & Goop» βλέπουμε ζευγάρια να «λυγίζουν» όταν βλέπουν τον εαυτό τους γυμνό στο καθρέφτη, γυναίκες να ανακαλύπτουν για πρώτη φορά το πώς ακριβώς λειτουργούν τα γεννητικά τους όργανα, άντρες να δακρύζουν από απόλαυση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
15 / position1: 340 / position2: 737
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb