ΥΓΕΙΑ

Τρία πράγματα με πολλά μικρόβια που πιάνουμε καθημερινά

Θέλουν προσοχή
Από το NEWSROOM
Τρία πράγματα με πολλά μικρόβια που πιάνουμε καθημερινά
@wanaktek via Twenty20

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα χέρια είναι η κυριότερη πηγή μεταφοράς μικροβίων, όπως έχουμε καταλάβει πολύ καλά τα τελευταία δυο χρόνια. Καθημερινά ακουμπάμε εκατοντάδες πράγματα στο σπίτι, στο γραφείο αλλά και έξω. Τον χειμώνα ο κίνδυνος μετάδοσης μικροβίων αυξάνεται και γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα τι πιάνουμε.

Τα παρακάτω τρία αντικείμενα που πιάνουμε καθημερινά είναι συνήθως γεμάτα μικρόβια.

Τα κουμπιά του ασανσέρ

Είναι πολύ εύκολο να μεταφερθούν μικρόβια στα κουμπιά του ασανσέρ, κυρίως γιατί πολλοί δεν τους δίνουν σημασία, αφού πρόκειται απλά για ένα κουμπί. Όμως η ζημιά γίνεται εύκολα.

Πετσέτες χεριών μπάνιου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλοί είναι επίσης εκείνοι που θεωρούν ότι το σαπούνι κάνει έτσι και αλλιώς δουλειά χωρίς να πλένουν πολύ σχολαστικά τα χέρια τους. Έτσι μεταφέρουν βακτήρια και μικρόβια στις πετσέτες του μπάνιου, τα οποία λόγω υγρασίας ευνοούνται. Θα πρέπει να πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας αλλά και να αλλάζετε συχνά πετσέτες.

Μηχανήματα δημόσιων χώρων

Αν χρειάζεται για παράδειγμα να βάλετε το pin σας σε ένα pos, τότε θα πρέπει να προσέξετε γιατί αποτελεί πηγή μικροβίων. Αν νομίζετε ότι από αυτή την κίνηση που κρατάει λίγο δεν μεταφέρονται μικρόβια, κάνετε μεγάλο λάθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 394 / position2: 689
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb