ENTERTAINMENT

Britney Spears και Christina Aguilera: Το χρονικό μιας άσπονδης φιλίας

Η «φιλία» των δύο σταρς μετράει 28 χρόνια και έχει περάσει από 40 κύματα
Γράφει η ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΚΛΑΤΖΗ
Britney Spears και Christina Aguilera: Το χρονικό μιας άσπονδης φιλίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξαναφούντωσε η κόντρα μεταξύ της Britney Spears και της Christina Aguilera. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκαν οι δηλώσεις ή μάλλον η αποφυγή δηλώσεων από πλευράς της Aguilera όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει την απελευθέρωση της Spears, στο κόκκινο χαλί των Βραβείων Latin Grammy 2021.

Η αντίδραση της Christina μάλλον δεν άρεσε στη Britney, η οποία μόλις είδε το βίντεο στο διαδίκτυο, το ανέβασε σε insta story και έγραψε ένα μήνυμα προς την Christina Aguilera.

«Αγαπώ και λατρεύω όλους όσοι με στήριξαν… αλλά το να αρνείσαι να μιλήσεις όταν ξέρεις την αλήθεια, ισοδυναμεί με ψέμα! 13 χρόνια σε ένα διεφθαρμένο καταχρηστικό σύστημα κι όμως γιατί είναι τόσο δύσκολο θέμα για τους ανθρώπους να μιλήσουν; Εγώ είμαι αυτή που το πέρασε! Όλοι εσείς που μιλήσατε και με υποστήριξατε, σας ευχαριστώ», έγραψε χαρακτηριστικά η τραγουδίστρια.

Ωστόσο το καλοκαίρι η Aguilera είχε twittαρει υπέρ της Spears, στηρίζοντας το κίνημα #FreeBritney.

Οι δυο τους γνωρίζονται πολλά χρόνια. Η καριέρα τους ξεκίνησε και εκτινάχθηκε ταυτόχρονα. Αλλά η φιλία μεταξύ τους έχει περάσει από 40 κύματα.

Όλα ξεκίνησαν από την Disney το 1993

Η τότε 12χρονη Britney Spears από την Λουιζιάνα και η τότε 13χρονη Christina Aguilera από τη Νέα Υόρκη γνωρίστηκαν σε καστ για το The All-New Mickey Mouse Club της Disney το 1993.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο διάσημες pop stars δεν είναι οι μόνες που ξεκίνησαν από το συγκεκριμένο σόου την καριέρα τους. Την ίδια εποχή ο κόσμος έμαθε τον Justin Timberlake, τον Ryan Gosling και την Keri Russel, μεταξύ άλλων.

Pop Explosιon στα τέλη της δεκαετίας του '90

Η Britney Spears έκανε το μεγάλο μπαμ στη μουσική σκηνή το 1998 με το «Hit me Baby One More Time». Το ντεμπούτο single της τότε 16χρονης έγινε ένα από τα πιο πετυχημένα και διαχρονικά κομμάτια, μάλιστα ονομάστηκε το καλύτερο ντεμπούτο single όλων των εποχών, από το Rolling Stone το 2020.

View this post on Instagram

A post shared by Britney Spears (@britneyspears)

Στη συνέχεια, το 1999 ήρθε το ντεμπούτο της Aguilera «Genie In A Bottle», και έτσι ξεκίνησαν οι ατελείωτες συγκρίσεις μεταξύ των δύο ως εξέχουσες γυναίκες καλλιτέχνες που ενηλικιώνονταν σε μια ολοένα και πιο σεξουαλοποιημένη μουσική βιομηχανία.

View this post on Instagram

A post shared by Christina Aguilera (@xtina)

Η Spears συχνά απεικονιζόταν ως το «καλό κορίτσι» με την Aguilera να έχει την εικόνα του «κακού κοριτσιού.

Την ίδια χρονιά, ένα άρθρο του Guardian ανέφερε ότι η Aguilera «έχει μια πιο «άτακτη» εικόνα από την υγιεινή εμφάνιση της Britney που τρέφεται με καλαμπόκι, Midwest».

Ο ανταγωνισμός και η Madonna

Ο ανταγωνισμός των σταρ έφτασε στα ύψη το 2003 κατά τη διάρκεια της διαβόητης πλέον παρουσίας τους στα MTV Video Music Awards με τη Madonna, η οποία κορυφώθηκε με την βασίλισσα της pop να φιλά την Spears και την Aguilera επί σκηνής.

Ωστόσο, η στιγμή της Aguilera επισκιάστηκε από το φιλί που προηγήθηκε ανάμεσα σε Madonna και Spears, καθώς η κάμερα έδειξε κατευθείαν τον τότε σύντροφο της νεαρής τραγουδίστριας, Justin Timberlake, και όχι στο φιλί με την Aguilera.

«Ήταν πολύ φτηνό να δείξουν την αντίδραση του Justin», είχε δηλώσει η Christina στον Andy Cohen, το 2018. «Σίγουρα είδα την εφημερίδα την επόμενη μέρα. Αναφώνησα "Ω, καλά, υποθέτω ότι με άφησαν εκτός από αυτό"», πρόσθεσε.

Αυτό το γεγονός ήταν το πρώτο που πιθανότητα να οδήγησε και σε ρήξη ανάμεσα στις δύο και σε έναν αθέμιτο ανταγωνισμό και την προσοχή των media.

Η Aguilera περιέγραψε την Spears ως «απόμακρη» κατά τη διάρκεια των προβών, στο περιοδικό Blender το 2003. «Κάθε φορά που προσπαθούσα να ξεκινήσω μια συζήτηση μαζί της - ας πούμε ότι έμοιαζε νευρική όλη την ώρα», είπε. «Μου φαίνεται σαν ένα χαμένο κοριτσάκι, κάποιος που είναι απελπισμένος χρειάζεται καθοδήγηση», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, η Spears απάντησε στην επόμενη έκδοση του περιοδικού, λέγοντας: «Ένα χαμένο κορίτσι; Νομίζω ότι μάλλον είναι το αντίστροφο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το είπε αυτό για μένα». Στη συνέχεια, η τραγουδίστρια του «Lucky» περιέγραψε μια συνάντηση με την Aguilera.

«Έρχεται κοντά μου σε ένα κλαμπ μπροστά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους και προσπαθεί να βάλει τη γλώσσα της στο λαιμό μου» ισχυρίστηκε. «Λέω, «Χαίρομαι που σε βλέπω», και εκείνη συνεχίζει, «Λοιπόν, δεν είσαι αληθινή μαζί μου». Εγώ της λέω «Λοιπόν, Christina, ποιος είναι ο ορισμός σου για το πραγματικό; Να πηγαίνεις σε κορίτσια και να τα φιλάς αφού δεν τα έχεις δει για δύο χρόνια;». Και πρόσθεσε: «Όταν κάποιος είναι αγενής μαζί σου τόσες φορές, είναι σαν, «Ξέρεις, Χριστίνα, δεν ασχολούμαι πια με το ψεύτικο».

Τι έγινε το 2004 και έπειτα

Το 2004, η Aguilera επέκρινε τον επερχόμενο γάμο της Spears με τον Kevin Federline και χλεύασε το δαχτυλίδι αρραβώνων της. «Φαίνεται ότι το πήρε στο QVC», είπε στο Us Weekly και πρόσθεσε: «Ξέρω την Britney. Δεν είναι φτηνή, αλλά σίγουρα συμπεριφέρεται έτσι».

Ωστόσο, τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Aguilera εξέφρασε μεταμέλεια για αυτά τα σχόλια, λέγοντας στη Daily Mail ότι ήταν μια «αστεία στιγμή». «Όταν αρχίσαμε και οι δύο να κυκλοφορούμε δίσκους, ήταν μια αστεία στιγμή για μένα», είπε. «Πρέπει να φαινόταν σαν να ανταγωνιζόμασταν μεταξύ μας, αλλά, στην πραγματικότητα, η Britney είναι κάποιος με τον οποίο κρατιόμουν χέρι-χέρι. Ήμασταν ανόητα κοριτσάκια μαζί στο Mickey Mouse Club. Τι ταξίδι ήταν και για τις δυο μας».

«Δεν κρίνω αυτό που κάνει», είπε η τραγουδίστρια. «Της εύχομαι πάντα ότι καλύτερο».

Τον Σεπτέμβριο του 2005, η Ε!, ανέφερει ότι η Spears «θα ήθελε να είναι ξανά κοντά με την Christina».

Κριτές σε Talent Show

Το 2012, και οι δύο γυναίκες εργάζονταν ως κριτές σε σόου ταλέντων με την Spears να συμμετέχει στο X Factor και την Aguilera να επιστρέφει στο The Voice.

Όπως ήταν φυσικό, προέκυψαν συγκρίσεις καθώς η καριέρα τους παρέμενε σε παρόμοια τροχιά.

Όταν ρωτήθηκε για την Spears κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, η Aguilera επαίνεσε την πρώην αντίπαλό της.

«Δεν ξέρω τι θα προσφέρει συγκεκριμένα, αλλά ξέρω ότι είναι επαγγελματίας», είπε. «Νομίζω ότι θα δώσει εξαιρετικές συμβουλές».

Το 2018 και έπειτα

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το 2018, η Aguilera συμπεριέλαβε μια φωτογραφία της Spears στο Instagram της με τη λεζάντα: «Οι γυναίκες με καλή συμπεριφορά σπάνια γράφουν ιστορία».

Η Aguilera μίλησε επίσης για την αντιπαλότητα σε ένα προφίλ Cosmopolitan του 2018. «Είναι δύσκολο να ακούς τον εαυτό σου να αποκαλείται με ονόματα», είπε.

View this post on Instagram

A post shared by Christina Aguilera (@xtina)

«Θυμάμαι τις διαφημίσεις στο MTV, που παρουσίαζαν την Britney ως το καλό κορίτσι και εμένα ως το κακό κορίτσι».

Φέτος, η Aguilera εμφανίστηκε επίσης στο Carpool Karaoke με τον James Corden όπου άφησε να εννοηθεί ότι ο ανταγωνισμός ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των ημερών του Mickey Mouse Club.

«Ήμασταν εγώ και η Μπρίτνεϊ—καλά τώρα, ξέρετε— υπήρχε κάτι τότε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από το 1993 μέχρι και τώρα η σχέση τους είναι γεμάτη από τέτοια σκαμπανεβάσματα. Την μία αλληλοστηρίζονται και την άλλη ξανααπομακρύνονται. Είναι ο ανταγωνισμός που έχει ραγίσει το γυαλί της φιλίας τους ή έχει συμβεί και κάτι άλλο ανάμεσα στις δύο σταρς; Ότι και να είναι, εμείς ελπίζουμε να αποκατασταθούν οι σχέσεις τους και να δουν ότι τους ενώνουν πιο πολλά από ότι τους χωρίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
22 / position1: 576 / position2: 2049
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb