THINK

Τα κορίτσια στην Αγγλία οργανώνουν βραδιές μποϊκοτάζ στο nightlife και πορείες διαμαρτυρίας

Tα κορίτσια επαναστατούν, μένοντας το βράδυ σπίτι, όσο δεν λαμβάνονται σοβαρά μέτρα για την προστασία τους
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Τα κορίτσια στην Αγγλία οργανώνουν βραδιές μποϊκοτάζ στο nightlife και πορείες διαμαρτυρίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για άλλη μια φορά, οι γυναίκες φοβούνται για την ασφάλειά τους σε δημόσιους χώρους, μετά την αύξηση των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν στην αστυνομία και των ψεύτικων ειδών που τους έκαναν ενέσεις σε βραδινές εξόδους στην Αγγλία.

Οι γυναίκες τρομοκρατούνται στην ιδέα να βγουν έξω γιατί αντιμετωπίζονται με βία και μισογυνισμό. Γιατί η βία κατά των γυναικών δεν αντιμετωπίζεται τόσο σοβαρά όσο οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια; Γιατί αυτό είναι. 

Η γυναικεία ασφάλεια δεν είναι κάτι που άλλες μας ενδιαφέρει και άλλες όχι. Οι γυναίκες πρέπει να σκέφτονται την ασφάλειά τους κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας.

Πρέπει να προσέχουμε πού βγαίνουμε, ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε ασφαλείς στη δουλειά, στο σπίτι, στο πανεπιστήμιο, ή να περπατάμε από το ένα μέρος στο άλλο αργά τη νύχτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κυρίως στην Αγγλία έχουν γίνει μέχρι σήμερα πάνω από 240 καταγγελίες -κυρίως από νεαρές γυναίκες, αλλά και κάποιες από αγόρια- για «επιθέσεις με βελόνες» εμποτισμένες με ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες ρίχνουν στα ποτά ανυποψίαστων κοριτσιών σε κλαμπ και πάρτι είτε τα χορηγούν απευθείας, εν αγνοία των θυμάτων, με το τρύπημα μιας λεπτής βελόνας σε κάποιο σημείο του σώματος. Πολλές επιθέσεις αυτού του τύπου έχουν καταγραφεί κοντά σε πανεπιστημιουπόλεις. Να σημειωθεί πως την επόμενη μέρα δεν έχεις καμία μνήμη για όσα συνέβησαν.

Πριν ένα μήνα, στο Good Morning Britain, ο Richard Madeley ρώτησε την κοπέλα, αν είχε λάβει προφυλάξεις για να μην δεχτεί επίθεση. 

Η ερώτηση έπρεπε να είναι τι προφυλάξεις είχε πάρει το κλαμπ και η ασφάλεια του μαγαζιού για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του θύματος; Οι γυναίκες δεν πρέπει να το ανέχονται αυτό! Αγανακτισμένες από τις επιθέσεις, αλλά και από την οκνηρία αρχών και καταστηματαρχών της «νύχτας», νεαρές Βρετανίδες -κυρίως φοιτήτριες- οργανώνονται τώρα σε ένα νέο κίνημα διαμαρτυρίας.

Η εκστρατεία τους άρχισε στις 22 Οκτωβρίου στο Σαουθάμπτον. Γρήγορα επεκτάθηκε στο Λονδίνο και αλλού. Και συνεχίζεται σε διάφορες βρετανικές πόλεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
6 / position1: 481 / position2: 829
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb