THINK

Μήπως χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες σαν τη Μαίρη Συνατσάκη;

Στα πόσα βίντεο χωρίς τη συγκατάθεση μας θα ξεκινήσουμε να αντιδράμε;
Γράφει η ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΚΛΑΤΖΗ
Μήπως χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες σαν τη Μαίρη Συνατσάκη;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Τετάρτη το βράδυ η Μαίρη Συνατσάκη ζήτησε από τους διαδικτυακούς της φίλους να μιλούν και να αντιδρούν όταν βρίσκονται παρόντες σε περιστατικά παρενόχλησης και ασέλγειας.

Στη συνέχεια μοιράστηκε ένα βιωματικό της περιστατικό. Η Μαίρη περπατούσε στον δρόμο όταν παρατήρησε έναν «κύριο» να βγάζει βίντεο μία ανυποψίαστη κοπέλα που φορούσε ένα skinny τζιν. Τότε η παρουσιάστρια πλησίασε τον «κύριο» και του ζήτησε τα ρέστα για αυτή την παραβατική του συμπεριφορά. Βέβαια το αποτέλεσμα ήταν ατελέσφορο. Ο κύριος απομακρύνθηκε ωρυώντας και πιθανόν να επαναλάβει τέτοιου είδους πράξεις με την πρώτη ευκαιρία.

Τι θα γινόταν όμως όταν κάθε φορά που βρισκόμασταν παρόντες σε ένα τέτοιο περιστατικό αντιδρούσαμε όλοι.

Θα ξαναέβγαζε βίντεο ο εν λόγω «κύριος» αν κάθε φορά κάποιος τον έβαζε στην θέση του επιτόπου;

Αυτό ήταν το μήνυμα που ήθελε να περάσει και η παρουσιάστρια. Δεν προσπάθησε ούτε να γίνει αστυνομία των κινητών ούτε τίποτα άλλο, κ. Τσουρέ. Απλά προσπαθεί να δώσει τέλος σε μία κατάσταση που μας έχει φέρει όλες σε δύσκολη θέση και μας έχει κάνει να μιλάμε πολλές ώρες με τον ψυχολόγο μας. Καταλάβατε κ. Τσουρέ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα στόρι της Συνατσάκη ακολούθησαν μια πληθώρα από γυναικείες εξομολογήσεις. Εμένα με πιάνει το στομάχι μου κάθε φορά που διαβάζω αυτές τις ιστορίες των γυναικών. Όλες έχουμε πέσει θύματα ασέλγειας, άλλες σε μεγάλο βαθμό και άλλες σε μικρότερο, άλλες το αντιλήφθηκαν και άλλες όχι, άλλες αντέδρασαν και άλλες το έκαναν «γάργαρα». Όμως όποια και να είναι η αντίδραση μας, στα γεγονότα υπάρχει πάντα ένα κοινός παρονομαστής, ο κακοποιητής.

Είναι λυπηρό που κάθε φορά που βγαίνουμε από το σπίτι μας πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για κάθε «κύριο» που θέλει να μας απαθανατίσει.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό

Το προηγούμενο Σάββατο δύο φίλες μου, είχαν βγει σε γνωστό μουσικό μεζεδοπωλείο της Αθήνας. Εκεί το ένα κρασάκι έφερε το άλλο και το κέφι ανέβηκε. Όλο το μαγαζί είχε σηκωθεί στην πίστα να χορέψει, όμως ο χώρος ήταν αρκετά περιορισμένος και ο κορονοϊός ακόμα εδώ. Τα κορίτσια λοιπόν, αποφάσισαν χορέψουν από το τραπέζι τους. Δεν πρόβλεψαν όμως ότι στο διπλανό βρίσκονται δύο 50+ άντρες θέλουν να τις απαθανατίσουν.

Οι δύο λοιπόν «κύριοι» ξεκινούν και βγάζουν βίντεο τα κορίτσια. Ωστόσο δεν αρκέστηκαν μόνο σε αυτό. Προς το τέλος της βραδιάς τους ζήτησαν να φωτογραφιστούν όλοι μαζί. Με ποια αφορμή;

«Η κόρη μου είναι φοιτήτρια και είναι έξω και θέλω και εγώ να της δείξω πόσο καλά περνάω έξω, για να ζηλέψει»

Όντως γύρισε και είπε αυτό. Δεν ξέρω από πόσες πλευρές είναι λάθος, αλλά ξέρω ότι δεν θα ήταν η πρώτη φορά που ο «κύριος» έκανε κάτι ανάλογο. Αναρωτιέμαι όμως για ποιον λόγο θα ήθελε τις φωτογραφίες. Και όσο πιο πολύ το σκέφτομαι τόσο πιο πολύ θυμώνω με τον κάθε κύριο Τσουρό που δεν καταλαβαίνει την αγανάκτηση της κυρίας Συνατσάκη.

Για να ολοκληρώσω και την ιστορία τα κορίτσια φυσικά αρνήθηκαν στον «κύριο» και μετά από λίγο έφυγαν. Πράξη που ακολούθησαν σχεδόν αμέσως και οι δύο 50ρηδες.

Τα κορίτσια αναγκάστηκαν να παραμείνουν έξω από το μαγαζί μέχρι να απομακρυνθούν οι δύο «κύριο» - που κωλυσιεργούσαν εσκεμένα – ώστε να χωριστούν και η κάθε μία να πάρει τη διαδρομή για το σπίτι της.

Κύριε Τσουρέ θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο φόβος που σας περιέγραψα στην τελευταία σκηνή είναι καθημερινός. Το «πάρε με μόλις φτάσεις για να ξέρω ότι γύρισες ασφαλής» επίσης.

Οπότε αν τουλάχιστον δεν μπορείτε να μας υποστηρίξετε από τους γελοίους του είδους σας, τουλάχιστον μην μας κρίνετε όταν αλληλοστηριζόμαστε.

Κ. Συνατσάκη σας ευχαριστούμε.

Mary supports women

Be like Mary

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
11 / position1: 618 / position2: 1179
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb