ΤΑΞΙΔΙΑ

Ταξίδι στη Βιέννη: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις

Επειδή τώρα είναι η ιδανική εποχή για να βρεθείς εκεί!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Ταξίδι στη Βιέννη: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις
@nurielmolcho / instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν υπάρχει μια ιδανική εποχή για να ταξιδέψεις στη Βιέννη τότε σίγουρα είναι αυτή εδώ! Ο Νοέμβριος, ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος είναι οι πιο όμορφοι μήνες για να περπατήσεις στην Αυστριακή πρωτεύουσά και να απολαύσεις τη μαγεία που απλόχερα προσφέρει! Στολίδια παντού, αρχοντικά κτίρια και μυρωδιά από ζεστό κρασί και σοκολάτα στις φημισμένες Χριστουγεννιάτικες αγορές της Βιέννης. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wien | Vienna (@viennatouristboard)

Ετοιμάσαμε μια λίστα με πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις αν βρεθείς εκεί. Όχι, δεν είναι τα πολύ κλασσικά που θα διαβάσεις σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγους. Θεωρούμε δεδομένο δηλαδή ότι θα πας στο στον καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου. Θεωρούμε επίσης δεδομένες τις επισκέψεις στα Ανάκτορα Σενμπρούν, στο Μπελντεβέρε, στην Ισπανική Σχολή Ιππασίας, στα μουσεία Αλμπερτίνα και Momuk και την επίσκεψη στο Κοινοβούλιο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wien | Vienna (@viennatouristboard)

Επίσης, ξέρουμε ότι όλοι σου έχουν πει να πας για σνίτσελ στο Figlmueller και για καφέ και γλυκό στο Sacher Cafe. Η Βιέννη είναι όλα τα παραπάνω, όμως όχι μόνο αυτά! Υπάρχουν και άλλα μέρη λιγότερο γνωστά που όμως αξίζουν το χρόνο σου! Καταγράφουμε μερικές από τις αγαπημένες μας εμπειρίες στη Βιέννη παρακάτω και σε καλούμε να τις ακολουθήσεις! 

Μπες στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Βιέννης

Το ιστορικό αυτό κτίριο θα σου δείξει με τον καλύτερο τρόπο το πόσο αρχοντική είναι η Βιέννη! μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στην Αυστρία, με περισσότερα από 12 εκατομμύρια τεκμήρια στις διάφορες συλλογές της. Οι φωτογραφίες επιτρέπονται, όμως τα βίντεο απαγορεύονται. Το αντίτιμο για να μπεις μέσα είναι γύρω στα 5€ και είναι μια εμπειρία που αξίζει να ζήσεις στη Βιέννη! 

Η καλύτερη σοκολάτα είναι στο Gerstner K. u. K. Hofzuckerbäcker

Ναι, είναι καλύτερη και από το διάσημο Cafe Central, δεν έχει την ίδια ουρά και είναι σε ένα μαγαζί που το class κυριαρχεί. Ο κατάλογος εννοείται περιλαμβάνει δεκάδες επιλογές για όλες τις ώρες. Έχει πρωινά, έχει brunch (που είναι επίσης λόγος να έρθεις εδώ) και έχει και πιο κυρίως πιάτα για μεσημεριανό ή δείπνο. Δώστε μια ευκαιρία σε αυτό το μικρό διαμαντάκι που μάλιστα έχει και θέα την όπερα της Βιέννης! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη WIEN PRODUCTS (@wien.products)

Αγόρασε χρωματιστά τυριά στη Naschmarkt 

Μια υπαίθρια αγορά που έχει από χρωματιστά τυριά, δηλαδή πράσινα με γεύση βασιλικού ή κόκκινα με γεύση πιπεριάς μέχρι υφάσματα και μπαχαρικά. Στη Naschmarkt θα έχεις την ευκαιρία να κάτσεις σε διάφορα σημεία και να δοκιμάσεις Αυστριακό streetfood ενώ σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει το πόσο φιλικοί είναι οι άνθρωποι που έχουν τα μαγαζιά εκεί. Θα το καταλάβεις με το πρώτο κέρασμα! 

Βάλε στο πρόγραμμα και το Kunst Haus εκτός από το Hundertwasser

Είναι τρεις δρόμους παραδίπλα και είναι το ίδιο εντυπωσιακό με το Hundertwasser! Σχεδιασμένο και αυτό από τον καλλιτέχνη Friedensreich Hundertwasser, κάνει την περιοχή Landstraße να είναι προορισμός! Το μουσείο στεγάζει τη μοναδική μόνιμη έκθεση έργων του Hundertwasser στον κόσμο και φιλοξενεί επίσης τακτικές προσωρινές εκθέσεις άλλων καλλιτεχνών. Αξίζει να μπείτε και μέσα στο καφέ του μουσείου! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KUNST HAUS WIEN (@kunsthauswien_hundertwasser)

Πήγαινε για Brunch στο Motto am Fluss

Ένα ακόμα μαγαζί που πρέπει να κάτσεις στα τραπεζάκια του. Εδώ θα έχεις την ευκαιρία να φας καταπληκτικό brunch και όχι μόνο. Ο κατάλογος έχει και επιλογές για βραδινό και μεσημεριανό και το μαγαζί έχει θέα στο ποτάμι. Αν έρθεις εδώ την ώρα που βραδιάζει θα δεις και τα φώτα της πόλης να ανάβουν και αυτό είναι επίσης μια όμορφη εμπειρία! 

Κάνε μια βόλτα στην Kohlmarkt

Είναι σαν να λέμε η Βουκουρεστίου της Βιέννης. Εδώ φιγουράρουν οι αριστοτεχνικές βιτρίνες των μεγαλύτερων οίκων μόδας. Μια βόλτα εδώ επιβάλλεται ακόμα και αν δεν πρόκειται ποτέ να αγοράσεις κάτι από αυτά τα ακριβά brand. Την περίοδο των Χριστουγέννων ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό και είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο μικρός εαυτός μέσα σου, θα σε οδηγήσει εδώ! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vienna 🇦🇹 (@vienna_austria)


Πήγαινε για Σνίτσελ στο Ofenloch Restaurant

Αυτό εδώ το εστιατόριο λογικά δε θα το βρεις στους τουριστικούς οδηγούς. Είναι ένα μέρος που αρκετοί ντόπιοι απολαμβάνουν να δειπνούν. Εννοείται θα βρεις τεράστια μερίδα με καταπληκτικό σνίτσελ μαζί με τα υπόλοιπα εκλεπτυσμένα πιάτα του καταλόγου. Πολύ βασικό, να έχεις κάνει κράτηση πριν έρθεις γιατί είναι πολύ πιθανόν να μη βρεις τραπέζι τελευταία στιγμή! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wien Foodguide (@viennafoodguide)


Ανέβα στο Donauturm 

Είναι πολλά τα σημεία που μπορείς να δεις τη Βιέννη από ψηλά, όμως αυτό εδώ πραγματικά αξίζει και είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Ο Πύργος του Δούναβη σε μια ήσυχη γειτονιά της Βιέννης και με ένα περιστρεφόμενο καφέ εστιατόριο στην κορυφή του. Είναι σίγουρα ένα από τα μέρη που πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμά σου! 

Μπες στο σπίτι του Σίγκμουντ Φρόιντ

Στην οδό Berggasse και στον αριθμό 19 υπάρχει ένας ιστορικό χώρος. Ο διακεκριμένος Αυστριακός φυσιολόγος, νευρολόγος και ψυχίατρος είχε εδώ το σπίτι και γραφείο του. Εδώ σε αυτόν τον χώρο, έγινε η πρώτη ψυχανάλυση έβερ και αυτό και μόνο είναι μια αφορμή για να έρθεις σε αυτό το μουσείο! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PM (@pilotenistnichtsverboten)

Day Trip στην Μπρατισλάβα

Αν έχεις πολλές μέρες τότε πρέπει να κάνεις και μια μονοήμερη στην Μπρατισλάβα. Η πρωτεύουσα της Σλοβακίας απέχει μόλις 70 λεπτά με το τρένο, από τη Βιέννη και είναι επίσης μια πολύ όμορφη πόλη. Είναι σχετικά μικρή και σε 10 ώρες θα προλάβεις να δεις αρκετά πράγματα! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb