ΥΓΕΙΑ

Τρία παράξενα σημάδια που δείχνουν ότι ίσως υπάρχει πρόβλημα στην καρδιά

Μην τα αγνοείς
Από το NEWSROOM
Τρία παράξενα σημάδια που δείχνουν ότι ίσως υπάρχει πρόβλημα στην καρδιά
@Chantelle via Twenty20

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καρδιά είναι μυς. Σαν μυς πρέπει να «γυμνάζεται» με διάφορους τρόπους. Εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο στον πλανήτη χάνουν την ζωή τους λόγω καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Και παρόλο που οι νόσοι της καρδιάς είναι αρκετά συνηθισμένοι, τα σημάδια που μας προειδοποιούν δεν είναι εύκολο να αναγνωριστούν. Κάποια από αυτά, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες είναι και εντελώς παράξενα. Όπως τα τρία παρακάτω:

Ρυτίδες στον λοβό του αυτιού

Ένδειξη ότι η καρδιά δεν λειτουργεί σωστά μπορεί να αποτελούν οι διαγώνιες πτυχώσεις στους λοβούς των αυτιών, όπως αναφέρει έρευνα του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Το σύμπτωμα συνδέεται με απόφραξη στις αρτηρίες.

Ζαλάδα από αλλαγή θέσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για ένα σύμπτωμα της ορθοστατικής υπότασης, συνήθως η ενόχληση κρατά μερικά δευτερόλεπτα αλλά αν κρατήσει για μερικά λεπτά, τότε μάλλον υπάρχει διαταραχή στην κυκλοφορία του αίματος. Τα άτομα με αυτό το είδος ζαλάδας, έχουν 54% περίπου περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρδιακή ανεπάρκεια.

Κακοσμία στόματος

Οι περιοδοντικές παθήσεις, σύμφωνα με μελέτες, συμπεριλαμβανομένης και της κακοσμίας στόματος, προωθούν την εκδήλωση φλεγμονής. Αυτή η φλεγμονή συμβάλλει στην καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού επεισοδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 411 / position2: 750
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb