TRUE STORIES

«Απατούσα τον φίλο μου για έναν χρόνο και το σταμάτησα κάπως έτσι»

Πως από απατημένη σύζυγος, έκανε η ίδια παράλληλη σχέση και τι την οδήγησε εκεί
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
«Απατούσα τον φίλο μου για έναν χρόνο και το σταμάτησα κάπως έτσι»
Φωτογραφία από τον χρήστη Victoria Strelka_ph στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μέρα που η Ava αποφάσισε να σταματήσει να απατάει τον σύντροφό της ξεκίνησε όπως όλες οι άλλες. Ξύπνησε, έβαλε μια κούπα καφέ, έκανε το μακιγιάζ της και ντύθηκε. Οδήγησε το παιδί της στον παιδικό σταθμό και μετά πήγε στη δουλειά. Καθώς έβγαινε από το αυτοκίνητό της, άκουσε την ειδοποίηση ενός email, που ήταν ένα σημείωμα από τον αγαπημένο της.

Έστελναν συχνά email και ενώ στην αρχή τα μηνύματά του την έκαναν να νιώθει επιθυμητή και ξεχωριστή, τον τελευταίο καιρό ένιωθε κυριευμένη από την υπόθεση αυτή. Αυτό το μήνυμα, όμως, άλλαξε τα πάντα.

Σε μερικές, σύντομες παραγράφους, ο εραστής της Άβα περιέγραψε ένα δείπνο που είχε με τη σύζυγό του, στο οποίο είχε εκφράσει ότι ένιωθε «απόμακρος». Καθώς διάβαζε, το στομάχι της Άβα σφίχτηκε. «Το να μαθαίνω ότι εκείνος είχε αναφέρει κάτι τέτοιο, με χτύπησε σαν ένα δυνατό χαστούκι και με επανέφερε στην πραγματικότητα», λέει η Ava. «Φανταζόμουν τη σύζυγο του να τον περίμενα να γυρίσει σπίτι από τη δουλειά και να του ετοιμάζει το δείπνο παρατηρώντας ότι ο άντρας της συμπεριφερόταν διαφορετικά. Και τότε εκείνος βρήκε το θάρρος να μοιραστεί τις ανησυχίες του για τον γάμο τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

via GIPHY

Ένας λόγος που αυτή η συγκεκριμένη εικόνα σόκαρε την Ava είναι επειδή βρισκόταν στη θέση της συζύγου. Ο σύζυγος της την είχε απατήσει πρώτος, διατηρώντας μια παράλληλη σχέση για δύο χρόνια, ακόμη και όταν η Ava ήταν έγκυος στο παιδί τους. Αν και υποψιαζόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά για μήνες, είχε πράγματι μάθει για την σχέση αυτή στην Γιορτή της Μητέρας, όταν κάλεσε τον κτηνίατρο για να ελέγξει τον σκύλο τους, ο οποίος ήταν άρρωστος. Η ερωμένη του συζύγου της είχε τηλεφωνήσει πρώτη εκεί και η γραμματέας αποκάλυψε άθελά της την υπόθεση. «Με κατέστρεψε εντελώς ως άνθρωπο», λέει η Ava.

Αν και ο σύζυγός της έληξε αυτή τη σχέση, η ίδια πάλεψε να συνέλθει. Εξακολουθούσε να προσπαθεί να αισθανθεί ξανά ο εαυτός της μετά τη γέννα και όταν έμαθε για την απιστία ένιωσε ότι ο σύντροφός της κατέστρεψε την αυτοεκτίμησή της.

Αφού πέρασε από αυτόν τον πόνο, η Ava δεν έβαλε σκοπό να απατήσει τον σύζυγο της, αλλά όταν επανασυνδέθηκε με μια παλιά της επαφή, ο οποίοε την περνούσε 25 και συναντήθηκαν σε μια εκδήλωση της δουλειάς, ένα χρόνο αφότου είχε μάθει για την απάτη του συζύγου της, τα φλερτ τους επιβεβαιώθηκε, μια υπενθύμιση της δικής της ποροϊστορίας. Το φλερτ μετατράπηκε σε μια πλήρη συναισθηματική σχέση, η οποία αργότερα έγινε και σωματική. «Ήμασταν και οι δύο σε ένα συναισθηματικά ευάλωτο επίπεδο, οπότε ήταν κάτι τύπου «τα αστέρια ευθυγραμμίστηκαν για να ξεκινήσει αυτό»», θυμάται. Τον επόμενο χρόνο, η ίδια ένιωθε συχνά ένοχη, αλλά η παράλληλη σχέση της, την έκανε επίσης να νιώθει ότι ανακτούσε τη δύναμη και τον εαυτό της. «Με βοήθησε να νιώσω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να ξαναχτίσω αυτό το κομμάτι του εαυτού μου που είχα χάσει. Ένιωσα ξανά καλά».

Το email διέλυσε το ξόρκι που είχε υποστεί. Δεν μπορούσε να σταματήσει να σκέφτεται τη σύζυγο του αγαπημένου της και μάλιστα έψαξε φωτογραφίες τους στα social media. «Κοιτάζοντας το πρόσωπό της, ένιωσα σαν ο πιο φρικτός άνθρωπος. Έκανα το ίδιο πράγμα με αυτό που μου έκαναν, σε κάποιον άλλο. Σκέφτηκα, αν το μάθει ο κόσμος της θα τελειώσει ο γάμος μου». Λίγο μετά τη λήψη του εν λόγω email, τηλεφώνησε για να λήξει τα πράγματα με τον εραστή της. Έξι μήνες μετά, άφησε τον άντρα της.

via GIPHY

Η Ava πιστεύει ότι αυτό το email άλλαξε την πορεία ολόκληρης της ζωής της. Και στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι που έχουν παρεκτραπεί λένε ότι οι πράξεις τους αυτές μπορούν να τους βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουν τι δε θέλουν πια να ζούνε. Μια στιγμή αρκεί για να αλλάξει η σκέψη πάνω σε ένα θέμα. Και κάπως έτσι, να λήξει μια παράνομη σχέση.

Αλλά το να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει, μπορεί στη συνέχεια να κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα απο πριν. Ανεξάρτητα από το πώς ένα άτομο αποφασίζει να ξεφύγει από μια σχέση — χωρίζοντας με τον εραστή ή τον κύριο σύντροφο του ή και τα δύο, ξεκαθαρίζοντας την απιστία ή κρατώντας την μυστικό — αφού τελειώσουν σχέσεις ή απλώς αποφασίσουν ότι θέλουν να τις τελειώσουν στο μέλλον, πολλοί άνθρωποι επωφελούνται από το να δουν γιατί ξεπέρασαν τα όρια στη σχέση τους ή στον εαυτό τους.

Συνοψίζοντας, η ταξινόμηση των κινήτρων ενός ατόμου για απιστία μπορεί να μοιάζει πολύ με το ξεμπέρδεμα μιας λεπτής αλυσίδας χρυσού κολιέ – είναι αργή δουλειά και απαιτεί χρόνο, αφοσίωση και φροντίδα. Η πρώτη παρόρμηση κάποιου μπορεί να είναι να κατηγορήσει τον σύντροφό του, όπως έκανε αρχικά η Ava. Αλλά πολλές φορές υπάρχει εσωτερική δουλειά που πρέπει να γίνει, επίσης. Συνήθως η ψυχοθεραπεία κάνει βαθύτερη θεραπευτική εργασία για να κατανοήσει κανείς τις πεποιθήσεις και τα πρότυπα που τον οδήγησαν εδώ.

via GIPHY

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
14 / position1: 559 / position2: 1259
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb