ΜΑΛΛΙΑ

Τι κάνεις και “σπάνε” τόσο πολύ τα μαλλιά σου;

Τι φταίει και είναι αδύναμα τα μαλλιά σου;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Τι κάνεις και “σπάνε” τόσο πολύ τα μαλλιά σου;
Dasha / Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μαλλιά σου αυτήν την εποχή πέφτουν αρκετά. Ωστόσο, παρατηρείς ότι οι τρίχες “σπάνε” πολύ εύκολα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι και πράγματα που κάνουμε χωρίς να καταλαβαίνουμε και οδηγούν τα μαλλιά μας σε αυτήν την κατάσταση. Το σπάσιμο των μαλλιών διαφέρει απο την ψαλίδα, καθώς μπορεί να εμφανιστεί σε όλο το μήκος της τρίχας και όχι μόνο στις άκρες. Όποιο κι αν είναι το μήκος των μαλλιών σου, μπορεί να σου συμβεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ5 προϊόντα που θα σώσουν τα μαλλιά σου απο το φριζάρισμα ΝΟE 01, 2021

Πραγματα που κανεις ή δεν κανεις και σπανε τα μαλλια σου:

Τα πιάνεις πολύ σφιχτά

Μπορεί να σε ενοχλούν και να τα πιάνεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι όσο πιο σφιχτά και άτσαλα το κάνεις, τα ταλαιπωρείς πολύ.

Χρησιμοποιείς συνεχώς συσκευές θερμότητας

Σου αρέσει να τα ισιώνεις ή να κάνεις μπούκλες και χρησιμοποιείς καθημερινά συσκευές θερμότητας. Όσο τα τραβάς και τα εκθέτεις στην θερμότητα γίνονται όλο και πιο αδύναμα.

Ξεχνάς τα απαραίτητα προϊόντα

Ειδικότερα αν κάνεις τα παραπάνω, δεν πρέπει να ξεχνάς να κάνεις μάσκες, να βάζεις conditioner, έλαιο μαλλιών, αλλά και θερμοπροστατευτικό προϊόν πριν απο το στέγνωμα.

Δεν πηγαίνεις συχνά στο κομμωτήριο

Θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου και πιστεύεις ότι δεν πρέπει να κουρεύεσαι τόσο, ή δεν βρίσκεις χρόνο να πας. Τα μαλλιά κάνουν ουρές, αδυνατίζει η τρίχα και σπάνε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Martin Maag, MD (@hhroflwr)

Τα χτενίζεις όσο είναι βρεγμένα

Όσο τα χτενίζεις βρεγμένα, φεύγουν όλο και περισσότερες τρίχες, γιατί προσπαθείς να τα ξεμπλέξεις και κόβονται. Επιπλέον, καλό είναι να χρησιμοποιείς τις ειδικές χτένες γι'αυτό.

Τα βάφεις πάρα πολύ συχνά

Αν βάφεις τα μαλλιά σου υπερβολικά συχνά και κάνεις ντεκαπάζ, ειδικά σε περίπτωση που “καούν” οι τρίχες, το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο απο αυτό που θες.

Δεν τρέφεσαι σωστά

Ο οργανισμός μας χρειάζεται όλες τις βιταμίνες και τα συστατικά που του δίνουν εφόδια. Αν παρατηρήσεις, σε περιόδους που δεν τρέφεσαι σωστά, ή κάνεις σκληρές δίαιτες, τα μαλλιά σου αδυνατίζουν, σπάνε και πέφτουν περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Μαλλιά Πριν 126 εβδομάδες
5 προϊόντα που θα σώσουν τα μαλλιά σου απο το φριζάρισμα
Κατάλληλα και για τα πολύ φριζαρισμένα μαλλιά
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb