ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτό το γάλα πρόκειται να γίνει η κορυφαία τάση για το 2022 ‑ ναι, πραγματικά

Η αγορά εναλλακτικών γαλακτοκομικών προϊόντων θα διπλασιαστεί
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Αυτό το γάλα πρόκειται να γίνει η κορυφαία τάση για το 2022 ‑ ναι, πραγματικά
Photo by Polina Tankilevitch from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γάλα πατάτας: η τέλεια εναλλακτική λύση;

Το γάλα πατάτας θα είναι μια από τις πιο καυτές τάσεις των τροφίμων του 2022, σύμφωνα με το σούπερ μάρκετ Waitrose.

Σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Αγγλία μπορεί σύντομα όλοι να παραγγείλουμε λάτε με γάλα πατάτας... όσο κι αν φαίνεται περίεργο.

Η έκθεση, στην οποία συμμετείχαν σε έρευνα 2.000 Βρετανών καταναλωτών, υπογραμμίζει επίσης ότι η αγορά εναλλακτικών γαλακτοκομικών προϊόντων θα μπορούσε σχεδόν να διπλασιαστεί τα επόμενα πέντε χρόνια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως, ενώ οι αγοραστές έχουν την τάση να προτιμούν εναλλακτικές λύσεις βρώμης, καρύδας και αμύγδαλου αντί των γαλακτοκομικών τώρα πλέον μπαίνει στο παιχνίδι και η πατάτα.

Εξηγεί ότι οι αυξημένες αλλεργίες στα γαλακτοκομικά και οι ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους οδήγησαν περισσότερους αγοραστές να στραφούν σε φυτικές επιλογές, με έρευνα από τη Mintel να αποκαλύπτει επίσης ότι οι αγοραστές ξόδεψαν συνολικά 394 εκατομμύρια λίρες σε φυτικό γάλα στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2020, αύξηση 32% από το 2019.

Η Alice Shrubsall από την αλυσίδα Waitrose είπε πως σύντομα θα το βρίσκει κανείς στα ράφια του Waitrose τον Φεβρουάριο του 2022 για να καλύψει τη ζήτηση των πελατών.

"Έχουμε δει τη δημοτικότητα του γάλακτος σόγιας, αμυγδάλου, βρώμης και μπιζελιού τα τελευταία χρόνια. Τώρα είναι η σειρά του γάλακτος πατάτας. Χαμηλό σε ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά, πρόκειται να κυριαρχήσει στα μενού των καφέ τους επόμενους μήνες", προσθέτει η Shrubsall.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 168 / position2: 535
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb