BETTER LIFE

Σχέση και ανεξαρτησία μπορούν να συμβαδίσουν;

Συχνά, το συναίσθημα του πρώτου καιρού δεν σε αφήνει να δεις καθαρά
Νικόλας Ουρανός
Σχέση και ανεξαρτησία μπορούν να συμβαδίσουν;
Photo by Maria Lindsey Content Creator from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς θα καταλάβω αν έχω χάσει το όριο της ανεξαρτησίας μου; Μήπως δίνω λάθος μηνύματα στον/στην σύντροφό μου; Πώς θα διαχειριστώ τον προσωπικό μου χρόνο μέσα στη σχέση;

Ερωτήσεις που απασχολούν συχνά πολλές και πολλούς όταν μπαίνουν σε μία σχέση ή όταν στην πορεία αυτής αντιλαμβάνονται πως ο προσωπικός χρόνος έχει χαθεί εδώ και καιρό. Η σχέση και η προσωπική ανεξαρτησία του κάθε ατόμου, ωστόσο, είναι δύο έννοιες που μπορούν να συμπορευτούν και όταν επιτύχουμε τη σωστή ισορροπία ανάμεσα τους η σχέση πετυχαίνει.

Συχνά, το συναίσθημα του πρώτου καιρού δεν σε αφήνει να δεις καθαρά. Πριν καν τελειώσει η πρώτη συνάντηση, ανυπομονείς για τη δεύτερη και αυτό που αποζητάς είναι να είστε συνέχεια μαζί. Με τον καιρό όμως συνειδητοποιείς πως δεν έχεις τον χρόνο που χρειάζεσαι για τον εαυτό σου και ο σύντροφός σου καλύπτει όλους τους πιθανούς ρόλους στη ζωή σου, ακόμα και αυτόν του «σάκου του μποξ» που εκτοξεύεις επάνω του όλα τα συναισθήματα που κουβαλάς.

Αυτό ακριβώς είναι το σημείο που πρέπει να αντιληφθείς πως ο καθένας χρειάζεται χρόνο ξεχωριστά με τον εαυτό του, ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του, αλλά και να μαθαίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, όταν βρίσκεσαι σε μια σχέση, ακόμα και αν συμβαίνει μετά από καιρό, είναι η στιγμή να δεις πως τώρα είναι ακόμα πιο απαραίτητο να έχεις τον χρόνο σου. Ο προσωπικός σου χρόνος θα σου εξασφαλίσει πως θα διαχειριστείς το άγχος, την κούραση, τα νεύρα μετά από μια σκληρή καθημερινότητα, ώστε να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Πάρε τον χρόνο που χρειάζεσαι μέσα στη καθημερινή σου ρουτίνα για να κάνεις τη γυμναστική σου και να διώξεις από πάνω σου ό,τι αρνητικό έχεις φορτωθεί στη δουλειά ή τις υπόλοιπες υποχρεώσεις. Πάρε τον χρόνο σου για να μάθεις πράγματα από τους δασκάλους που έρχεσαι σε επαφή.

Έτσι θα νιώσεις ακόμα πιο έτοιμη να συναντήσεις το ταίρι σου και να εκφράσεις τα αληθινά σου συναισθήματα προς το πρόσωπό του. Ακόμα και αν η σχέση κρατά χρόνια ή βρίσκεσαι σε ένα γάμο με παιδιά ή όχι πάντα πρέπει να υπάρχει χρόνος για κάθε έναν από τους πόλους του ζευγαριού, ώστε να δρουν μοναδικά. Μόνο έτσι θα λειτουργήσετε και καλύτερα ως ομάδα και θα κάνετε τη σχέση να λειτουργήσει.

Μην αισθάνεσαι άβολα να διεκδικείς τον προσωπικό σου χρόνο μέσα στην σχέση. Η προσωπική ανεξαρτησία και η σχέση μπορούν να κινούνται μαζί και παράλληλα και οφείλεις στον εαυτό σου, αλλά και στη σχέση σου να έχεις τον προσωπικό σου χρόνο, γιατί μόνο έτσι θα είσαι και καλύτερη μέσα σε αυτή.

Νικόλας Ουρανός, PCC
Professional Certified Life & Relationship Coach by International Coaching Federation
Βραβευμένος συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα και Ξαφνικά Τώρα, Ομιλητής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
6 / position1: 526 / position2: 1170
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb