ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Έτσι θα αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά το πρωινό άγχος

Είναι ένα ανυπόφορο συναίσθημα, που δυστυχώς νιώθουν πολλοί άνθρωποι, όμως παλεύεται με τον κατάλληλο τρόπο
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Έτσι θα αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά το πρωινό άγχος
Φωτογραφία από τον χρήστη cottonbro στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρωινό άγχος είναι μια συνήθεια που δυστυχώς εμφανίζεται σε πολύ κόσμο και είναι ανυπόφορη, αφόρητη και κουραστική, ενώ μπορεί να σου χαλάσει ολόκληρη την ημέρα. 

Οι ψυχολογικοί λόγοι που προκαλούν το πρωινό άγχος, είναι αφενός όλες οι υποχρεώσεις της ημέρας που σκέφτεσαι ότι πρέπει να φέρεις εις πέρας, ενώ από βιολογικής άποψης, οι επιστήμονες θεωρούν ότι φταίει η ορμόνη της κορτιζόλης και αυτό που αποκαλείται αντίδραση αφύπνισης κορτιζόλης.

Η κορτιζόλη ονομάζεται και ορμόνη του στρες, καθώς τα επίπεδά της σχετίζονται με την αντίδραση που έχει το σώμα στο άγχος. Στα πρώτα 30 έως 45 λεπτά μετά το πρωινό ξύπνημα, τα επίπεδα κορτιζόλης αυξάνονται, κάτι που μπορεί να κάνει το άγχος μας να εκτοξευθεί.

Πως μπορείς όμως να αντιμετωπίσεις αυτήν την κατάσταση και να μην αφήσεις το άγχος να σε τρελάνει;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

via GIPHY

Αποδέξου το άγχος σου

Το να κάνεις σαν να μην υπάρχει ένα πρόβλημα, δεν το βοηθάς, ίσα ίσα το μεγαλώνεις. Κάθε φορά που νιώθεις στρες πες στον εαυτό σου ότι αυτό που αισθάνεσαι είναι κάτι παροδικό και είναι φυσιολογικό. Έτσι λοιπόν, μπορείς να το αντιμετώπισεις και να μην το αφήσεις να σε κυριεύσει.

Φάε το πρωινό σου

Τα επίπεδα του σακχάρου είναι χαμηλά τις πρωινές ώρες μετά τον ύπνο, καθώς δεν έχεις φάει τίποτα. Μπορούν όμως να σου προκαλέσουν συμπτώματα όπως είναι η εφίδρωση, αλλά και αρνητικές σκέψεις που οδηγούν σε άγχος. Οι τροφές με μαγνήσιο είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στην καταπολέμηση του στρες, ενώ γενικά η διατροφή παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.

Προσοχή με την καφεΐνη 

Αν έχεις θέμα με το άγχος, η συγκεκριμένη ουσία σου κάνει πάρα πολύ κακό. Οπότε ή μπορείς να μειώσεις τους καφέδες που πίνεις ή να πιεις ντεκαφεϊνέ. Από την άλλη, το νερό είναι η τέλεια λύση για ενυδάτωση και καλή ψυχολογία.

Μάθε τεχνικές χαλάρωσης

Ψάξε και βρες κάποιες τεχνικές χαλάτωσης που θα σε βοηθήσουν να βρίσκεις την ηρεμία σου μέσα στην ημέρα. Μπορείς να βρεις εφαρμογές στο κινητό σου για αυτόν τον σκοπό ή να δεις κάποιο βίντεο στο Youtube.

Ακολούθησε την πρωινή ρουτίνα που σου ταιριάζει

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξυπνάς και να ξεκινάς την ημέρα σου; Με ποιες συνήθειες νιώθεις καλύτερα και μπορείς να έχεις κέφια το πρωί; Βρες όλες αυτές τις μικρές καθημερινές κινήσεις και εφάρμοσε τις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
14 / position1: 461 / position2: 832
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb