THINK

H Shana Grice δολοφονήθηκε από τον πρώην της ενώ η αστυνομία δεν υπολόγιζε τις καταγγελίες της

Ενα ακόμη τραγικό παράδειγμα για το πώς το νομικό σύστημα αποτυγχάνει να προστατεύσει τις γυναίκες
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
H Shana Grice δολοφονήθηκε από τον πρώην της ενώ η αστυνομία δεν υπολόγιζε τις καταγγελίες της

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Shana Grice έφαγε πρόστιμο από την αστυνομία επειδή τους απασχολούσε άδικα - έπειτα τη δολοφόνησε ο πρώην της

Οι γυναίκες αγωνίζονται να πιστέψουν σε ένα σύστημα που τις απογοητεύει ξανά και ξανά. Για τις γυναίκες που βρίσκονται σε παρόμοιες καταστάσεις με τη Shana Grice, το να βρουν το θάρρος να αναφέρουν κακοποiηση και παρενόxληση είναι σχεδόν αδύνατο, ειδικά όταν γνωρίζουν ότι οι αρχές μπορεί να μην τις πάρουν στα σοβαρά. Η προσφυγή στην αστυνομία μπορεί να είναι μια μάταιη προσπάθεια και προσθέτει μόνο στην ντροπή, την αμηχανία και το τραύμα που βιώνουν οι γυναίκες στα χέρια των κaκοποιών τους.

Από το 2010, 2.075 γυναίκες δολοφονήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 57% σκοτώθηκε από κάποιον που γνώριζε και η συντριπτική πλειοψηφία ήταν σύντροφος του θύματος ή πρώην.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώην σύντροφος της Shana, Micheal Lane, την καταδίωκε, την παρενοχλούσε και την κακοποίησε πριν τελικά της αφαιρέσει τη ζωή, ενώ η αστυνομία ήταν λίγα μέτρα πιο πέρα και αγνόησε τις πολλαπλές αναφορές που είχε καταθέσει η ίδια.

Ο Lane απλώς δέχτηκε προειδοποίηση από τους αξιωματικούς αφού εισέβαλε στο σπίτι της Shana . Εν τω μεταξύ, όταν η ίδια κατήγγειλε σωματική επiθεση της επέβαλαν πρόστιμο 120 δολαρίων για σπατάλη χρόνου της αστυνομίας!

Mερικές εβδομάδες αργότερα, ο Lane εισέβαλε στο σπίτι της Shana για δεύτερη φορά και τη σκότωσε ενώ κοιμόταν. 

Η ιστορία της Shana παρουσιάστηκε σε ένα πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Sky Crime, "Morder in Slow Motion", που αφορούσε γυναίκες που δολοφονήθηκαν από stalkers που είχαν καταγγείλει στην αστυνομία. Το ντοκιμαντέρ αποκάλυψε επίσης ότι, μετά την καταγγελία του πρώην φίλου της στην αστυνομία, η Shana έπρεπε να βρεθεί ενώπιόν του και να καταγγείλει. Αυτό φυσικά τον εξόργισε.

Αυτό είναι απλώς ένα ακόμη τραγικό παράδειγμα για το πώς το νομικό σύστημα αποτυγχάνει να προστατεύσει τις γυναίκες, ακόμη και όταν αυτές έχουν καταγγείλει  τον θύτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
7 / position1: 619 / position2: 908
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb