ΥΓΕΙΑ

5 σημάδια που δείχνουν πως η μέθοδος αντισύλληψής σου δεν είναι η σωστή

Ξέρεις να αναγνωρίζεις τα red flags;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
5 σημάδια που δείχνουν πως η μέθοδος αντισύλληψής σου δεν είναι η σωστή
Photo by cottonbro from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε μέθοδος αντισύλληψης ταιριάζει διαφορετικά σε κάθε σώμα. Δείτε ποιο ταιριάζει και κυρίως ποιο δεν ταιριάζει στον οργανισμό σας!

1. Βιώνετε κατάθλιψη.
Οι μεταβολές της διάθεσης προκαλούνται από ορμονική ανισορροπία, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι θα μπορούσαν να είναι μια παρενέργεια της αντισύλληψης χάρη στην εισροή ορμονών που βιώνει το σώμα σας.

"Το σώμα μας απορροφά και ανταποκρίνεται σε κάθε πράγμα που βάζουμε, συμπεριλαμβανομένων των ορμονών και αυτές οι ορμόνες μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τη διάθεσή σας", λέει ο Sydney Golden, ιδιοκτήτης του Modern Health Guide.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. Μη φυσιολογική αιμορραγία

Η έντονη αιμορραγία ή όταν η περίοδος δεν τελειώνει με τίποτα μπορεί να σηματοδοτήσει ένα πρόβλημα, όπως τα ινομυώματα.

3. Ναυτία

Ορμόνες όπως η προγεστερόνη και τα οιστρογόνα είναι γνωστό ότι προκαλούν ναυτία και έμετο. Εάν ξεκινάτε μια νέα μέθοδο αντισύλληψης, μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να προσαρμοστεί το σώμα σας στα υψηλότερα επίπεδα ορμονών.

Αλλά το να έχετε συνεχώς ναυτία μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τη ζωή σας οπότε αν αυτό το σύμπτωμα δεν υποχωρήσει, θα πρέπει να δειτε έναν γιατρό για να συζητήσετε μια μέθοδο ελέγχου των γεννήσεων με χαμηλότερη δόση ορμονών.

4. Κράμπες στην κοιλιά

Πολλές φορές, η αντισύλληψη φέρνει τους αντίστοιχους πόνους της περιόδου και κράμπες. Μια μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι ορισμένες γυναίκες εμφάνισαν έντονο πυελικό πόνο όταν άρχισαν να παίρνουν αντισυλληπτικά σε χαμηλές δόσεις και οι ερευνητές θεωρούσαν ότι οφείλεται ξεκάθαρα στη συγκεκριμένη μέθοδο αντισύλληψης.

5. Τριχόπτωση
Πιστεύεται ότι τα αντισυλληπτικά χάπια μπορούν να οδηγήσουν σε τριχόπτωση και αραίωση, πράγμα που σημαίνει ότι πέφτουν περισσότερα μαλλιά από αυτά που ξαναβγαίνουν.Τα χάπια μόνο με προγεστίνη μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε αυξημένη τριχόπτωση. Η προγεστίνη είναι μια συνθετική έκδοση της ανδρικής ορμόνης προγεστερόνης και μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα ανδρογόνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
10 / position1: 153 / position2: 645
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb