ΥΓΕΙΑ

Να τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν κάνεις skip το πρωινό

Όλη η αλήθεια για το πόσο σημαντικά είναι τελικά το πρώτο γεύμα της ημέρας
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Να τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν κάνεις skip το πρωινό
Φωτογραφία από τον χρήστη Anthony Shkraba στο Pexels

Το πρωινό λένε ότι είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, καθώς σου δίνει δυνάμεις για να ξεκινήσεις το 24ωρο σου με ενέργεια και ζωντάνια. Τι συμβαίνει όμως όταν εσύ επιμένεις να το προσπερνάς και να μένεις νηστική; Διάβασε τι παθαίνει το σώμα σου κάθε φορά που εσύ δεν τρως πρωινό και βελτίωσε τις συνήθειες σου, για έναν υγιή οργανισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στερείς στο σώμα σου βασικά θρεπτικά συστατικά

Το πρωινό είναι ένα καλό γεύμα για να λάβεις τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό σου. Φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που σε βοηθούν να βγάλεις την ημέρα σου, είναι κάποιες από αυτές τις ουσίες που κάθε σώμα έχει ανάγκη. Αν λοιπόν δεν τρως πρωινό, τότε πιθανότατα να μην λαμβάνεις και τα απαραίτητα στοιχεία και άρα, μακροπρόθεσμα, θα φανούν επιπτώσεις στην υγεία σου.

Δεν ξυπνά ο μεταβολισμός σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το πρωινό σε βοηθά να κάψεις περισσότερες θερμίδες. Είναι το πρώτο γεύμα που παίρνει ο οργανισμός μετά τον ύπνο, οπότε ξυπνά και τον μεταβολισμό του. Βέβαια, δε σημαίνει ότι θα κάψεις αυτόματα περισσότερες θερμίδες.

Ξεκινάνε οι ορέξεις για ανθυγιεινά σνακ

Το να μην τρως πρωινό μπορεί να συνδέτεια με ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές, όπως είναι πχ τα γλυκά ή τα σνακ με πολλά λιπαρά. Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι τα όργανα και τα κόκαλα σου πρέπει να τρέφονται σωστά, ώστε να λειτουργούν καλά. Με ένα καλό πρωινό επομένως, θα τους δώσεις όσα χρειάζονται για να είναι υγιεί, αλλά και θα διατρηρήσεις τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά και άρα δε θα πέσεις με τα μούτρα στις χαζομάρες.

Υγιεινές συνήθειες, καλή ψυχολογία

Οι ειδικοί επιμένουν ότι το να έχεις υγιείς συνήθειες, κάνει καλό και στην ψυχολογική σου κατάσταση, μιας και σου δίνουν σταθερότητα και καλά αποτελέσματα στο σώμα. Αν έχεις κουραστικές μέρες και αφήσεις και την διατροφή σου, τότε θα αναζητήσεις τροφές με πολλή ζάχαρη και λιπαρά, όμως αυτό θα σε αφήσει από τον μακροπρόθεσμο στόχο σου.

Αυξάνεται η κορτιζόλη

Αν συμβεί αυτό, τότε θα προκληθεί αντίσταση στην ινσουλίνη και σαν αποτέλεσμα, εσύ θα πεινάς όλη την ημέρα. Ένα ισορροπημένο πρωινό λοιπόν, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου και να τη συνεχίσεις χωρίς να νιώθεις κούραση και πείνα.

Τα επίπεδα οξύτητας αυξάνονται

Αν το στομάχι σου δεν έχει τροφή για να επεξεργαστεί, τότε το οξύ του θα ανέβει στα τοιχώματα των κοντινών περιοχών του και στον λαιμό και έτσι εσύ θα νιώθεις καούρες και θα έχεις αναγούλες.

Θα έχεις συχνά πονοκεφάλους και ζαλάδες

Αν δεν έχεις καύσιμα στον οργανισμό σου, ο εγκέφαλος θα μειώσει την λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων και αυτό θα σου προκαλέσει έντονους πονοκεφάλους και ζαλάδες για αρκετές ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
13 / position1: 67 / position2: 518
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb