BED TALK

Η επιστήμη απαντά γιατί αναστενάζεις στο σeξ

Είχες σκεφτεί ποτέ γιατί το σeξ κάνει τόσο θόρυβο;
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Η επιστήμη απαντά γιατί αναστενάζεις στο σeξ
Φωτογραφία από τον χρήστη Nataliya Vaitkevich στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί όταν κάνεις σeξ αναστενάζεις και αγκομαχάς; Μια έρευνα από την Βρετανία έρχεται για να σου λύσει την παραπάνω απορία, αλλά και για να σου δείξει γιατί οι γυναίκες διεκδικούμε άξια ολόκληρα Όσκαρ.

Σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λιντς και του Λανκασάιρ, οι οποίοι δημοσίευσαν σχετική μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Sεxual Behavior, παρουσιάστηκε το γιατί αρέσει στις γυναίκες να φωνάζουν στο σeξ. Στην έρευνα συμμετείχαν 71 σeξουαλικές ενεργές γυναίκες.

Οι απαντήσεις τους, ήταν πολύ ενδιαφέρουσες, καθώς όπως αποκαλύφθηκε:

  • το 90% των γυναικών φωνάζει την ώρα της κορύφωσης
  • το 87% δηλώσε ότι, ανεξάρτητα από τον οpγασμό, κάνει φασαρία την ώρα του σeξ προκειμένου να τονώσει την αυτοπεποίθηση του παρτενέρ του
  • το 66% αναστενάζει προκειμένου να βοηθήσει το σύντροφό του να φτάσει σε οpγασμό
  • το 25% των γυναικών αναστενάζει από συνήθεια, βαρεμάρα, κούραση ή πόνο κατά τη διάρκεια της εpωτικής πράξης.

Τι οδηγεί όμως τις γυναίκες στο να προσποιηθούν τέτοιου είδους ηδονή; Όπως αποκάλυψε η παραπάνω μελέτη, το 92% των γυναικών πιστεύει πως οι αναστεναγμοί στο σeξ τονώνουν την αντρική αυτοπεποίθηση και άρα βελτιώνει την ικανοποίηση του.

Οι επιστήμονες από την πλευρά τους, εικάζουν ότι οι συμπεριφορές αυτές προκύπτουν λόγω του βομβαρδισμού των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία προβάλλουν το καλό και ποιοτικό σeξ σαν κάτι πολύ θορυβώδες για τις γυναίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
2 / position1: 522 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb