SKIN CARE

Γιατί να εντάξεις στη ρουτίνα σου το σαλικυλικό οξύ;

Θα σε βοηθήσει με τις ατέλειες της επιδερμίδας
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Γιατί να εντάξεις στη ρουτίνα σου το σαλικυλικό οξύ;
Ekaterina Bolovtsova /Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάμεσα στα συστατικά που βλέπεις σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια στα καλλυντικά, είναι και το σαλικυλικό οξύ. Γιατί πρέπει να το εντάξεις στη ρουτίνα σου;

Τι ειναι το σαλικυλικο οξυ;

Πρόκειται για μια ουσία που προέρχεται απο τον φλοιό της ιτιάς και χρησιμοποιείται χρόνια στη βιομηχανία των φαρμακευτικών προϊόντων. Έχει αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακή δράση και αποτελεί ένα απο τα συστατικά που χρησιμοποιείται αρκετά και στον τομέα των καλλυντικών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝐄𝐒𝐓𝐇𝐄𝐓𝐈𝐂𝐒 𝐖𝐈𝐓𝐇 𝐒𝐘𝐃𝐍𝐄𝐘 (@estheticswsydney)

Σε ποιες περιπτωσεις ειναι χρησιμο;

Το σαλικυλικό οξύ είναι δημοφιλές για την αντιμετώπιση της ακμής. Χρησιμοποιείται κυρίως σε θεραπείες για την ήπια μορφή της. Βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, που φράζουν τους πόρους του δέρματος και δημιουργούν μαύρα στίγματα και σπυράκια. Επιπλέον, βοηθά στη μείωση παραγωγής σμήγματος και στην βελτίωση των σημαδιών της ακμής και της ερυθρότητας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΝιασιναμίδη: Τι χρειάζεται να γνωρίζεις γι’αυτό το δημοφιλες Skincare συστατικό; ΜΑΙ 30, 2021

Συγκαταλέται στα BHA (Βήτα Υδροξύ-οξέα) και στην ουσία, αποτελεί ένα συστατικό με το οποίο μπορείς να κάνεις χημική απολέπιση, καθώς αφαιρεί την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος. Η διαφορά του με το scrub είναι ότι μειώνει και τις φλεγμονές του δέρματος και εξισορροπεί τη λιπαρότητα της επιδερμίδας. Ωστόσο, ενδέχεται να προκαλέσει φωτοευαισθησία γι’αυτό συστήνεται η χρήση του το βράδυ, ή η χρήση αντιλιακού μετά την εφαρμογή του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Breeana Benenati (@breenectar_skin)

Επειδή αποτελεί δραστικό συστατικό, η επιδερμίδα θέλει χρόνο να προσαρμοστεί σε αυτό. Γι’αυτό πρέπει να το εντάξεις σταδιακά στη ρουτίνα σου, με προϊόντα που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα. Επιπλέον, μπορείς να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου αν έχεις ακμή, ή θέλεις να κάνεις επαγγελματικό χημικό peeling.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Skin care Πριν 148 εβδομάδες
Νιασιναμίδη: Τι χρειάζεται να γνωρίζεις γι’αυτό το δημοφιλες Skincare συστατικό;
Γιατί πρέπει να την εντάξεις στη ρουτίνα σου;
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb