ΕΞΟΔΟΣ

8 Μαγαζιά που θα σε οδηγήσουν στην Κυψέλη

Μια από τις πιο παλιές γειτονιές της Αθήνας που είναι χωρίς αμφιβολία στα καλύτερά της!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
8 Μαγαζιά που θα σε οδηγήσουν στην Κυψέλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι ίσως, η γειτονιά με το περισσότερο πράσινο στην Αθήνα και πολλοί δεν το ξέρουν. Η Κυψέλη, έχει αποδείξει ότι αντέχει τις κακοτοπιές και τις φουρτούνες και πάντα επιβιώνει. Υπήρξε μια από τις πιο αρχοντικές γειτονιές της Αθήνας και μια από τις πιο παρακμιακές σε διαφορετικές δεκαετίες. Τα τελευταία  χρόνια μοιάζει να γεννήθηκε ξανά, και συστήνεται σε όλους μας ως μια από τις πιο καλλιτεχνικές και hipster γειτονιές της Αθήνας! Η τεράστια Φωκίωνος Νέγρη παραμένει δροσερή και καταπράσινη. Η πλατεία του Αγίου Γεωργίου είναι ολοζώντανη όλες τις ώρες της ημέρας (και της νύχτας) και τα μαγαζιά ανοίγουν το ένα μετά το άλλο και φέρνουν τάσεις στην Αθήνα.

Πάμε μια βόλτα στην Κυψέλη; Διαλέξαμε 8 μαγαζιά που σε οδηγήσουν στην πιο ιστορική γειτονιά της Αθήνας! 

Kυβέλη

Μοιάζει σαν να είναι πολλές δεκαετίες εκεί και όμως άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της το 2016. Η Κυβέλη, έχει εκτόπισμα στη γαστρονομία στης περιοχής και αυτό είναι κάτι που το ξέρουμε όλοι όσοι έχουμε καθίσει ένα μεσημέρι εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεζέδες που είναι μικρά έργα τέχνης μέσα στην απλότητά τους και κυρίως πιάτα που τα θυμάσαι και την επόμενη μέρα. Φρόντισε να έχεις κάνει και μια κράτηση, αν αποφασίσεις να έρθεις εδώ Σαββατοκύριακό, μιας και το μαγαζί γεμίζει γρήγορα! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κυβέλη (@kyveli_kypseli)


Μπούφαλος

Το ωραίο με τον Μπούφαλο είναι το εξής. Δεν έρχεσαι εδώ μόνο για το μπέργκερ του, αλλά και για τα ..συναφή (όπως τα ονομάζει). Δοκίμασε όσα περισσότερα μπορείς και λογικά θα τα βρεις όλα εξαιρετικά. Η Πατατοσαλάτα με το τσιγαριστό μπέικον είναι ένα όνειρο, όπως επίσης και το corn dog. Εννοείται θα δοκιμάσεις  μπέργκερ και θα αντιληφθείς αμέσως ότι το μπιφτέκι, είναι φτιαγμένο με πραγματικό μοσχαρίσιο κιμά, πρώτης ποιότητας και από ανθρώπους που ξέρουν καλά να το κάνουν! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΜΠΟΥΦΑΛΟΣ (@mpoufalos)


Let it Bee

Παραδίπλα από τον Μπούφαλο θα βρεις αυτό εδώ το μαγαζί που αξίζει την προσοχή σου. Εκτός από τον μυρωδάτο καφέ που μπορεί να σου φτιάξει, έχει καταπληκτικές ιδέες για σνακ σε σακουλάκια που μπορείς να πάρεις στο σπίτι σου! Από μπισκότα με μέλι και βρώμη, μέχρι πατατάκια κολοκυθιού με γεύση που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Επίσης, να έρθεις εδώ και ένα πρωί, και να δοκιμάσεις την ξεσκέπαστη τυρόπιτα (πάρε δύο κομμάτια να το ευχαριστηθείς) 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Let it Bee (@letitbee_ath)

Νοστιμιές της Μαίρης 

Αν αγαπάς τα μαγειρευτά που ξεχωρίζουν και είσαι στο μούντ για μπαμπάτσικο μουσακά (και όχι μόνο) αυτό εδώ, είναι το μαγαζί που θα αγαπήσεις στην Κυψέλη! Θα βρεις από πίτες και κανελόνια μέχρι χόρτα και μπιφτέκι κοτόπουλο για τις πιο -on a diet- μέρες σου. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paleoκόριτσο (@paleo.koritso)


Morning Sweetie

Ολοκαίνουρια άφιξη στην Κυψέλη που μάλλον ήρθε για να μείνει. Ένας υπέροχος minimal χώρος σε προσκαλεί σε πρωινό (και όχι μόνο) και έχει χρώμα, γεύση και πραγματικά καλή διάθεση. Εδώ, θα πιεις καφέ που θα σε ταξιδέψει στην Αιθιοπία, θα βρεις νόστιμες και υγιεινές προτάσεις για το πρωινό σου και θα βρεις και eco items, όπως θερμός και άλλα καλούδια, για να στηρίξεις και εσύ με τον τρόπο σου, το περιβάλλον! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Panos Spiropoulos (@spiropoulos.p)


Dope Roasting Co

Δε χρειάζονται συστάσεις για το Dope. Λογικά έχεις βρεθεί ένα πρωί στην Αθηνάς στο Μοναστηράκι και έχεις πάρει self service καφέ, μπριός με γαλοπούλα (το καλύτερο της Αθήνας) και Babka που μοσχομυρίζει κανέλα. Ε, ακριβώς τα ίδια μπορείς να κάνεις πλέον και στην Κυψέλη, σε ένα καταπράσινο σημείο πάνω στη Φωκίωνος Νέγρη και χωρίς τη βαβούρα του κέντρου! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dope Roasting Co (@doperoasting)

It's a Βιλατζ

Κατεβαίνουμε ξανά στην πλατεία Αγίου Γεωργίου γιατί υπάρχει λόγος. Το It's a Βιλατζ, είναι το μαγαζί που έκανε την πλατεία πιο hip και την ξανασύστησε σε όλους μας. Κάτσε στα τραπεζάκια του κάτω από τη σκιά των δέντρων και παρή, ήταν τίτσα και cocktails. Ο συνδυασμός είναι ό,τι καλύτερο για μια Κυριακή νωρίς ή μεσοβδόμαδα για να πάρεις κουράγιο να συνεχίσεις. Εσύ διαλέγεις πότε θα έρθεις, εμείς σου λέμε ότι απλά πρέπει να έρθεις! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη It's a Βιλατζ (@itsavilatz)


Kick

Ένα ακόμα μαγαζί που θα σε οδηγήσει στην Κυψέλη και οι λόγοι είναι αρκετοί. Ένας από αυτούς είναι τα μπισκότα του cookie the dude, ένας άλλος είναι το κέικ λεμόνι με παπαρουνόσπορο, ένας άλλος είναι ο εκπληκτικά ινσταγκραμικός χώρος του και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Μην ξεχάσεις να κατέβεις στην τουαλέτα για το κατάλληλο insta post και μην ξεχάσεις επίσης να δεις τα καλούδια που έχουν στο κατάστημα του. Από το ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ της Madame Ginger μέχρι παιχνιδιάρικες Ode to Shocks 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KICK (@kick.athens)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
10 / position1: 662 / position2: 1042
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb