ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένα κόλπο για να κάνετε πιο υγιεινό τον καφέ σας

Ο καφές κάνει καλό αλλά με μέτρο
Από το NEWSROOM
Ένα κόλπο για να κάνετε πιο υγιεινό τον καφέ σας
Photo by Bianca Gasparoto from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Ελλάδα αλλά και σε μεγάλο μέρος του κόσμου, οι άνθρωποι συνηθίζουν να ξεκινούν την ημέρα τους με καφέ. Πρόκειται για ένα αγαπημένο ρόφημα, που ωστόσο πολλές φορές μας προβληματίζει, ως προς το αν αποτελεί μια κακή συνήθεια που πρέπει να περιορίσουμε έως έναν βαθμό.

Για το τελευταίο υπάρχουν αρκετές μελέτες που λένε το αντίθετο, αφού η κατανάλωση καφέ, όπως τονίζουν ορισμένοι ειδικοί, έχει διάφορα οφέλη για την υγεία. «Για σχεδόν μια δεκαετία, οι μελέτες δείχνουν πως υπάρχουν σταθερά οφέλη από την κατανάλωση καφέ, τα οποία περιλαμβάνουν ένα πιο υγιές ήπαρ καθώς και μειωμένο κίνδυνο για καταστάσεις που σχετίζονται με τον εγκέφαλο», σύμφωνα με την διατροφολόγο Kristin Kirkpatrick.

Βέβαια, οι μελέτες τονίζουν πως χρειάζεται ένα μέτρο στην καθημερινή πρόσληψη καφέ, ενώ ο καφές για τον οποίο μιλάνε είναι ο καθαρός, μαύρος καφές.

Υπάρχουν κάποια κόλπα που μπορούν να κάνουν τον καφέ σας υγιεινότερο. Πως; Με το να προσθέσετε φυσικές γεύσεις σε αυτόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν βάζετε πολύ ζάχαρη, ο καφές μετατρέπεται σε ένα ρόφημα θερμίδων. Αντ’ αυτού, μπορείτε να ρίξετε μέσα κάποιο εκχύλισμα βανίλιας.

Ή μπορείτε να πασπαλίσετε λίγη κανέλα. Η τελευταία έχει πολλά οφέλη για την υγεία. «Η κανέλα έχει αποδειχθεί ότι διατηρεί σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα», τονίζει η Bonnie Taub-Dix, συγγραφέας του Read It Before You Eat It: Taking You from Label to Table.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
4 / position1: 722 / position2: 1003
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb