ENTERTAINMENT

Γιατί πρέπει να δεις το I May Destroy You επειγόντως;

Η σειρά που θα σε κάνει να ταυτιστείς με το περιεχόμενο της
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Γιατί πρέπει να δεις το I May Destroy You επειγόντως;
Photo via Magazine HD

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί να είναι δράμα, όμως η σειρά με τίτλο I May Destroy You, περιγράγει τέλεια τη ζωή κάθε σύγχρονου κοριτσιού, που προσπαθεί να βγάλει άκρη και να επιβιώσει μέσα σε αυτόν τον τόσο περίεργο κόσμο.

Συγγραφέας, πρωταγωνίστρια και σκηνοθέτης της σειράς είναι η Michaela Coel, από το Λονδίνο, ενώ η σειρά προβάλλεται από το BBC/HBO και μέσα σε μια χρόνια που δεν έχει και πολλές φεμινιστικές σειρές, η συγκεκριμένη κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της στο κοινό.

Η σειρά, περιστρέφεται γύρω από την ζωή της Arabella, μιας επιτυχημένης συγγραφέα, που έγραψε το best seller "Chronicles of a Fed-Up Millennial", το οποίο βασίζεται στον δημοφιλή λογαριασμό της στο Twitter και ενώ βρίσκεται λίγο πριν τελειώσει το draft του επόμενου βιβλίου της, οι φίλοι της την καλούν για πάρτι και καταλήγουν να πιούν πολύ αλκοόλ και ναρκωτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επόμενη μέρα την βρίσκει κοιμισμένη στο laptop, με κενά μνήμης και τη μορφή ενός άντρα να στέκεται από πάνω της και να χτυπιέται, σε μια τουαλέτα. Τότε καταλαβαίνει ότι κάποιος έριξε κάτι στο ποτό της και ότι η ίδια είναι θύμα σeξουαλικής κακοποίησης. Μαζί με τους κολλητούς της, την Terry που θέλει να γίνει ηθοποιός και τον Kwame, ;εθισμένο στο Grindr, οι τρεις φίλοι προσπαθούν να περάσουν από την δεκαετία των 20 σε εκείνη των 30, προσπαθώντας όσο μπορούν να αποφύγουν τις τραυματικές εμπειρίες.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michaela Coel Web (@michaelacoelweb)

Επιπλέον, διερευνά το θέμα του συναινετικού σeξ, την έννοια του entitlement, αλλά και το πως μπορεί κανείς να αλλάξει τη ζωή του, χρησιμοποιώντας τις κακές εμπειρίες του σε χρήσιμα γεγονότα. Όλα αυτά, δοσμένα μέσα από ένα πρίσμα κυνικού χιούμορ, ταλέντου και φρεσκάδας, που δε θα μπορέσεις να αντισταθείς.

Στα δώδεκα επεισόδια γνωρίζουμε τις πολλές πλευρές της Arabella, η οποία από τη μια είναι το κορίτσι που παρτάρει, από την άλλη είναι μαχήτρια του κινήματος Me Too, αλλά και influencer. 

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michaela Coel Web (@michaelacoelweb)

Όπως αποκάλυψε η Coel το 2018, υπήρξε και η ίδια θέμα παρόμοιας σeξουαλικής επίθεσης, όταν δούλευε στην πρώτη της σειρά, Chewing Gum και κάπως έτσι, αποφάσισε να δημιουργήσει μια εξιστόρηση του τραύματος της και μέσα από αυτό να  λυτρωθεί. Στο τέλος της σειράς δε, η ίδια παρουσιάζει και την απόφασή της να αρνηθεί τη συμφωνία τους ενός εκατομμυρίου δολαρίων με το Netflix, θέλοντας να κρατήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα της σειράς που δημιούργησε. 

Όσο για τον ίδιο τον τίτλο, είναι ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα. Μπορεί να είναι απειλή, προειδοποίηση ή απλά γεγονός. Ωστόσο η Michaela θέτει ερωτήματα. Ποιος θα καταστρέψει ποιόν; Το αγγλικό "may" σημαίνει ότι θα ζητήσω την άδεια για να το κάνω; Θα σε καταστρέψω για να επανέλθεις ως καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; 

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michaela Coel Web (@michaelacoelweb)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
5 / position1: 479 / position2: 962
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb