THINK

H Simone Biles ανατριχιάζει με την κατάθεσή της στο δικαστήριο

«Κατηγορώ το σύστημα που επέτρεψε τις κακοποιήσεις από τον Larry Nasar»
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
H Simone Biles ανατριχιάζει με την κατάθεσή της στο δικαστήριο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Έχουμε αποτύχει & αξίζουμε απαντήσεις", επεσήμανε στη συγκλονιστική κατάθεσή της ενώπιον της Γερουσίας, η κορυφαία αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής.

Η Simone Biles μας έκανε να την παραδεχτούμε όχι μόνο για το απίστευτο ταλέντο της, αλλά και για το γεγονός πως, φέτος, όταν είδε πως η ψυχική της υγεία κινδύνευε, έβαλε πάνω από όλα τον εαυτό της και αποχώρησε από τους Ολυμπιακούς.

Σήμερα, βλέποντας το βίντεο της κατάθεσής της για τη σeξουαλική της κακοποίηση από τον Larry Nassar, την παραδεχόμαστε για δεύτερη φορά, για το θάρρος και την δύναμη που βρήκε όλα αυτά τα χρόνια να εξελίσσεται και να προχωρά έχοντας μέσα της το βάρος μιας κακοποιητικής σκιάς.  Kατέθεσε ενώπιον της δικαστικής επιτροπής της Γερουσίας στις 15 Σεπτεμβρίου, καθώς οι νομοθέτες εξέτασαν τον τρόπο με τον οποίο το FBI διεξήγαγε την έρευνά του για τον πρώην γιατρό γυμναστικής των ΗΠΑ.

Το 2018 είχε γράψει στο Twitter: "Είμαι, επίσης, μία από τις πολλές που είχαν κακοποιηθεί σeξουαλικά από τον Nassar".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Θα πρέπει να επιστρέφω συνεχώς στο ίδιο εκπαιδευτικό κέντρο όπου γνώρισα την κακοποίηση. Οι περισσότεροι από εσάς με ξέρετε ως ένα ευτυχισμένο, χαρούμενο και δυναμικό κορίτσι. Αλλά τον τελευταίο καιρό έχω αισθανθεί άσχημα και προσπαθώ περισσότερο να διώξω αυτές τις φωνές, που ακούγονται πιο δυνατά ως κραυγές. Δεν φοβάμαι να πω την ιστορία μου. Δεν είναι φυσιολογικό να λαμβάνεις κάθε είδους θεραπεία από έναν αξιόπιστο γιατρό στην ομάδα και να το βιώνεις τρομακτικά ως την «ειδική» θεραπεία".

O Nassar το 2017 και το 2018 καταδικάστηκε σε κάθειρξη πολλών ετών για τη σeξουαλική κακοποίηση τουλάχιστον 265 αθλητριών νεαρής ηλικίας της γυμναστικής από τη δεκαετία του ‘90 και μετά.

Δες το στιγμιότυπο της κατάθεσής της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pink.gr (@pinkgr.official)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Think Πριν 139 εβδομάδες
Όσα μπορούμε να μάθουμε από την Simone Biles που αποσύρθηκε από τους Ολυμπιακούς
Ήθελε θάρρος να βάλει πρώτα τη ψυχική της υγεία
Δέσποινα Πολυχρονίδου
Περισσότερα Θέματα Think
5 / position1: 443 / position2: 1140
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb