ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Σε ποιο στάδιο πνευματικής ωριμότητας βρίσκεσαι;

Σε ποιο στάδιο ανήκει η δυναμική σου σήμερα;
Νικόλας Ουρανός
Σε ποιο στάδιο πνευματικής ωριμότητας βρίσκεσαι;
Photo by Juan Vargas from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μήνας που μόλις ξεκίνησε σού δίνει όλη την ορμή και την ενέργεια να εντοπίσεις σε ποιο στάδιο ενσυναίσθησης βρίσκεσαι και να περάσεις με σταθερά βήματα στο επόμενο.

Γνωρίζεις, λοιπόν, σε ποιο στάδιο πνευματικής ωριμότητας βρίσκεσαι, ώστε να ετοιμαστείς κατάλληλα για την επιστροφή σου μετά τις διακοπές;

Όσο περισσότερο δουλεύουμε την πνευματική μας ανάπτυξη, τόσο συνειδητοποιούμε πόση μεγάλη απόσταση μας χωρίζει από τον προηγούμενο ακατέργαστο εαυτό μας. Ανάλογα με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και αντιδράμε σε όσα συμβαίνουν γύρω μας, μπορούμε να αναγνωρίσουμε τρία στάδια πνευματικής και συναισθηματικής ωριμότητας.

1. Το στάδιο του τουρίστα. Το στάδιο του αρχάριου που βγάζει την ουρά του συνέχεια απέξω και περιμένει από την τύχη να αλλάξει όσα ζει. Το πλέον αδούλευτο στάδιο, στο οποίο είμαστε απλοί θεατές της ζωής μας και έρμαια των άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. Το στάδιο των συγχρονικοτήτων. Μετά από τις πολλές κατραπακιές του πρώτου σταδίου, ξεκινά μέσα μας η πνευματική αντίδραση και η προσεκτική παρατήρηση. Περνάμε από την επιφανειακή στη βαθύτερη ερμηνεία των πραγμάτων και αναγνωρίζουμε την αλληλουχία των σκέψεων και των ενεργειών μας. Βλέπω πολλές συμπτώσεις, αλλά δεν λέω ότι ειναι κάτι τυχαίο γιατί αρχίζω να υποψιάζομαι ότι είμαι εδώ για να χρησιμοποιήσω αυτές τις καταστάσεις και να συμπρωταγωνιστήσω σε αυτές.

3. Το στάδιο της ενσυναίσθησης και της ευθύνης. Έχω λόγο και ορίζω, αναλαμβάνω πρωταγωνιστικό ρόλο και κατευθύνω το αποτέλεσμα, είμαι ο προπομπός του αποτελέσματος. Αναλαμβάνω το τίμημα των αποφάσεών μου. Σε αυτό το στάδιο συνάπτω τις πιο σημαντικές συμμαχίες με τον σωστό coach, με τα σωστά προγράμματα, και θέτω στόχους για να τους πετύχω.

Σε καθένα από αυτά τα στάδια, τα ερεθίσματα μπορεί να παραμένουν ίδια αλλά οι αντιδράσεις μας είναι πολύ διαφορετικές. Όλοι διερχόμαστε από αυτά, αλλά η μαγική μετάβαση από το ένα στο άλλο δεν είναι ποτέ δυνατή, αν δεν προηγηθεί πνευματική αφύπνιση για το ποιοι είμαστε και πού πραγματικά θέλουμε να πάμε.

Δεν υπάρχει τύχη, λοιπόν, δεν υπάρχει προσπαθώ, υπάρχει οργανώνομαι και τα καταφέρνω! Μέσα από ήττες αλλά και ειλικρινείς παραδοχές, μπορείς να φτάσεις στο τρίτο στάδιο γιατί είναι το μόνο που σου αξίζει!

Πάρε την ευκαιρία για μια δωρεάν life coaching συνεδρία με τον Νικόλα, για να δοκιμάσεις χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση πόσο αποτελεσματικό είναι το life coaching!


Νικόλας Ουρανός, PCC
Professional Certified Life & Relationship Coach by International Coaching Federation
Βραβευμένος συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα και Ξαφνικά Τώρα, Ομιλητής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
7 / position1: 317 / position2: 895
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb