ENTERTAINMENT

Shakira: Παραπέμπεται σε σε δίκη για φοροδιαφυγή στην Ισπανία

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά καθώς η ιστορία έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2018

Δημοσίευση ΙΟΥΛ 30, 2021
Shakira: Παραπέμπεται σε σε δίκη για φοροδιαφυγή στην Ισπανία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολύ σοβαρα προβλήματα με τις Αρχές της Ισπανίας έχει η Κολομβιανή τραγουδίστρια Shakira, καθώς ένας δικαστής έκρινε ότι υπάρχουν «επαρκείς ενδείξεις» για να παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία της φοροδιαφυγής.

Ο δικαστής ολοκλήρωσε την προανάκριση σχετικά με τις καταγγελίες ότι η τραγουδίστρια δεν κατέβαλε 14,5 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους εισοδήματος, κατά την τριετία 2012-14.

Ο εκπρόσωπος των Αρχών εξήγησε ότι η Shakira έζησε περισσότερες από 200 ημέρες στην Ισπανία σε κάθε ένα από αυτά τα τρία χρόνια, καθιστώντας την υπόχρεη να πληρώσει φόρους στη χώρα.

Οι δικηγόροι της Κολομβιανής τραγουδίστριας, όμως, έχουν διαφωνήσει με την έννοια της «κύριας κατοικίας»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εισαγγελικές αρχές της Ισπανίας υποστηρίζουν ότι η 44χρονη κατοικούσε στην Καταλονία την εποχή εκείνη. Ωστόσο, οι νομικοί εκπρόσωποί της επιμένουν ότι δεν ζούσε στην περιφέρεια αυτή της Ισπανίας -και γενικά στη χώρα- μέχρι το 2015 και έχει εκπληρώσει όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις της.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα της ποπ τραγουδίστριας εμπλέκεται σε υπόθεση που έχει να κάνει με φοροδιαφυγή, καθώς η ιστορία έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2018.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, οι εκπρόσωποι της ποπ σταρ δήλωσαν στο CNNi: «Αυτό που συνέβη ήταν ένα αναμενόμενο βήμα σε αυτή τη διαδικασία. Η νομική ομάδα διατηρεί την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία της με τη Δικαιοσύνη και δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλια για αυτό το θέμα».

Η έρευνα αποτελεί το προκαταρκτικό στάδιο και ακολουθεί ο προσδιορισμός της δικασίμου. Η Shakira δεν είναι η μόνη που είχε ζητήματα με τις φορολογικές αρχές της Ισπανίας. Κατά το πρόσφατο παρελθόν στην ίδια θέση έχουν βρεθεί αρκετοί συνάδελφοι του συζύγου της.

Η Σακίρα είναι ζευγάρι από το 2011 με τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο γιους, τον Μίλαν, που γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2013, και τον Σάσα, που ήρθε στον κόσμο στις 29 Ιανουαρίου 2015.

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
7 / position1: 393 / position2: 693
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb