Οι λόγοι που σου ήρθε η περίοδος δυο φορές αυτόν τον μήνα

Ποιοι είναι οι λόγοι και τι να κάνεις
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Οι λόγοι που σου ήρθε η περίοδος δυο φορές αυτόν τον μήνα
Photo by Nataliya Vaitkevich from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περίοδος και διακοπές, ένα μεγάλο πρόβλημα - για φαντάσου να σου συνέβαινε μάλιστα δυο φορές σε ένα μήνα. Ναι, συμβαίνει και υπάρχουν λόγοι όχι απαραίτητα τρομακτικοί - οι διαταραχές της περιόδου είναι αρκετά συχνές σε όλες τις φάσεις της αναπαραγωγικής ηλικίας μίας γυναίκας.

Εχει μεγάλη σημασία μία γυναίκα που παρουσιάζει διαταραχές στην περίοδό της να σημειώνει ακριβώς τις ημερομηνίες, τις μέρες και την ποσότητα της εμμήνου ρύσεως. 

Τι συμβαίνει όμως όταν μια γυναίκα έχει περίοδο δύο φορές τον μήνα; Θα μπορούσε να οφείλεται σε μια έντονη περίοδο στη δουλειά όπου σε κατέβαλε το άγχος και το στρες, αλλά και σε μια δύσκολη περίοδο στα συναισθηματικά σου. Ακόμη, οι γυναικολόγοι λένε πως μπορεί να συμβεί όταν έχεις κουραστεί σωματικά ή να ασκήθηκες περισσότερο απ'ότι συνήθως.

Άλλοι παράγοντες είναι η ψυχολογική πίεση και η αλλαγή περιβάλλοντος, όπως ένα ταξίδι, η σημαντική και γρήγορη αλλαγή του βάρους της γυναίκας αλλά και πιο σημαντικά θέματα όπως,  πολύποδας στη μήτρα, ινομύωμα στη μήτρα, το αντισυλληπτικό χάπι (η διακοπή της χρήσης του), πολυκυστικές ωοθήκες ή οι ορμονικές διαταραχές (δυσλειτουργία του θυρεοειδή κυρίως).

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σημειώνεις είτε στο κινητό σου είτε σε ένα app πότε έχεις περίοδο για να έχεις μια καλή εικόνα του οργανισμού σου. Σου προτείνουμε αυτή ή αυτή! Αν σου συμβεί, κλείσε ένα ραντεβού με το γυναικολόγο σου άμεσα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
3 / position1: 450 / position2: 1163
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb