ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι μεγαλύτερες λάθος συμβουλές αγάπης που σου έδωσε το σινεμά

Μπορεί να φαίνονται ονειρικές, όμως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Οι μεγαλύτερες λάθος συμβουλές αγάπης που σου έδωσε το σινεμά
Photo via Glamour Fame

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ταινίες που μιλούν για έρωτα πάντα σε προσελκύουν και σε κάνουν να βρίσκεις κομμάτια σου σε αυτές, στα καλά και τα κακά. Είτε πρόκειται για ρομαντικές υποθέσεις, είτε για δράματα χωρισμών, σίγουρα σε επηρεάζουν στο πως βλέπεις τελικά την πραγματικότητα και όχι πάντα με τον καλύτερο τρόπο. Παρακάτω, θα διαπιστώσεις ότι τα τέσσερα παρακάτω μηνύματα που σου έχει περάσει ο κινηματογράφος, εν τέλει δεν είναι και τόσο σωστά.

Το  «άλλο μισό» που θα σε ολοκληρώσει

Ο μύθος για το soulmate, έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα, όταν ο Πλάτωνας ανέφερε στο Συμπόσιο του για τους ανθρώπους με τα διπλά σώματα, που τιμωρήθηκαν από τον Δια όταν θέλησαν να κατακτήσουν τον Όλυμπο και έτσι τους έκοψε στα δυο. Το να πιστεύεις όμως ότι θα ολοκληρωθείς μόνο όταν βρεις τον ένα και μοναδικό που είναι για σένα, εν έτη 2021, δεν είναι και το καλύτερο πράγμα. Γενικά, ο μόνος που σε ολοκληρώνει είναι ο εαυτός σου, αν δεν νιώθεις την πληρότητα με εσένα, δεν πρόκειται ποτέ να τη νιώσεις με κανέναν άλλον, όσο τέλειος και αν είναι. Επίσης, δεν υπάρχει μόνο ένας έρωτας στη ζωή σου. Κάθε φορά που είσαι με κάποιον και είστε ερωτευμένοι είναι ο ένας.

Η αγάπη αρκεί για να νικήσει και να ξεπεράσει τα πάντα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αγάπη δεν είναι καμιά υπερδύναμη που σβήνει κάθε εμπόδιο και αποκαθιστά τα πάντα. Ίσα ίσα, αν το πιστεύεις αυτό αλλά δεν το βλέπεις να συμβαίνει μόνο απαγοήτευση θα νιώθεις. Μια σχέση, ναι σίγουρα έχει αγάπη, αλλά έχει και δυσκολίες και είναι πολύ φυσιολογικό και υγιές αυτό, όπως και το ό,τι για να χτιστεί μια σχέση με γερά θεμέλια, πρέπει να περάσει από αυτά τα στάδια. Η αγάπη έχει πολλές δυσκολιές και λάθη μέσα της και δεν μπορούν όλοι να την αντέξουν.

Τα ετερώνυμα έλκονται και οι τσακωμοί κρύβουν ένα φλογερό πάθος

Γενικά δεν είναι και το καλύτερο σενάριο να περνάς τη ζωή σου με έναν άνθρωπο που συνεχώς σε δυσκολεύει και σε κάνει να ταράζεσαι ή να πιέζεσαι. Υπάρχουν και αυτοί που τροφοδοτούνται από τους καυγάδες, αλλά και αυτό είναι μια τοξική κατάσταση, η οποία δεν έχει να κάνει με το πάθος, αλλά με μια συμπεριφορά χειραγώγισης, ναρκισσισμού και ελέγχου. Ε, όχι, δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο να ζει σε μια τέτοια σάπια φάση.

Του αρέσω πολύ, αλλά ντρέπεται να μου το πει

Όταν κάποιος ενδιαφέρεται για το οτιδήποτε, το δείχνει. Ό,τι άλλο και να λέμε είναι περιττό. Οκ, είναι κάποιοι άνθρωποι πιο ντροπαλοί από άλλους, αλλά ακόμα και αυτοί σου βγάζουν ένα vibe φλερτ. Ειδικά όταν ένα αγόρι ξέρει ότι του αρέσεις, προσπαθεί να σε πλησιάσει με κάθε τρόπο και γενικά η φάση δεν είναι πολύπλοκη. Όπου βλέπεις πολλά μπερδέματα και μεικτά μηνύματα, δυστυχώς δεν υπάρχει και το αντίστοιχο ενδιαφέρον, οπότε καλύτερα να μη χάσεις χρόνο, γιατί αυτός που ξέρει, ξέρει και το δείχνει. Οι μπερδεμένοι δεν είναι σίγουροι και το δεν είμαι σίγουρος, σημαίνει ότι δεν είναι 100% σε εσένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
7 / position1: 519 / position2: 1282
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb