BED TALK

Τελικά, είμαι φεμινίστρια αν μου αρέσει το υποτακτικό σeξ;

Τι ρόλο βαράει η σeξουαλικότητα σε σχέση με τις πεποιθήσεις εν τέλει;
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Τελικά, είμαι φεμινίστρια αν μου αρέσει το υποτακτικό σeξ;
Jefffrey Czum

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο φεμινισμός είναι μια έννοια που καλώς ή κακώς στην πράξη της θέλει πολύ δουλειά, ακόμα και για αυτούς που την ενστερνίζονται, μιας και η βαθιές πατριαρχικές ρίχες της κοινωνίας τον δοκιμάζουν συνεχώς.

Ειδικά σε μια εποχή σαν αυτήν, που κάθε τρεις και λίγο ακούς για γυναικοκτονίες, σeξιστικές συμπεριφορές, επιθέσεις σε γυναίκες και φυλετικούς διαχωρισμούς, δεν μπορείς να μένεις αμέτοχη σε όσα βλέπεις, πολλές φορές όμως δεν μπορείς να διακρίνεις τα όρια ακόμα και στις δικές σου πράξεις και σκέψεις και τελικά καταλήγεις να αναρωτιέσαι το κατά πόσο είσαι φεμινίστρια πραγματικά.

Φυσικά και οι γραμμές είναι πολύ λεπτές και όλα έχουν να κάνουν με την οπτική σου, όμως ο ουσιαστικός φεμινισμός φαίνεται μέσα από το πως φέρεσαι στις υπόλοιπες γυναίκες, πέραν από τον εαυτό σου. Αν π.χ. λες ότι είσαι φεμινίστρια, αλλά μιλάς άσχημα και υποτιμητικά για άλλες γυναίκες, τις χαρακτηρίζεις κάπως για την εμφάνιση τους ή επειδή τα έμπλεξαν με τον πρώην, προφανώς και αυτές δεν είναι οι πιο φεμινιστικές κινήσεις που μπορείς να κάνεις. Καλό θα είναι να μπεις σε μια διαδικασία και να σκεφτείς ποια είναι πραγματικά η γυναικεία αλληλεγγύη και να ξεκινήσεις από εκεί.

Όμως ένα άλλο μεγάλο θέμα που πολλές γυναίκες που ασπάζονται τον φεμινισμό αναρωτιούνται, είναι το κατά πόσο η σeξουαλικές τους τάσεις και επιθυμίες τις κάνουν φεμινίστριες. Αν κάποια ας πούμε αρέσκεται στο υποτακτικό σeξ, μπορεί να είναι στη φύση της φεμινίστρια ή υποταγή στον άντρα είναι η απόδειξη της υποταγής στην πατριαρχία;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρκεί να σκεφτείς, ότι ο φεμινισμός σε θέλει να είσαι ο εαυτός σου, μια απελευθερωμένη γυναίκα που ζει όσα θέλει, με τον τρόπο που θέλει και δεν δίνει λογαριασμό, ούτε νοιάζεται για την άποψη των άλλων. Θέλει να κάνει την κοινωνία να την δεχτεί όπως είναι, με τα καλά και τα κακά της, χωρίς ταμπού, χωρίς κανόνες και χωρίς όρια. Αν λοιπόν αυτό που εκφράζει εσένα είναι το υποτακτικό σeξ, γιατί έτσι διεγείρεσαι και έτσι απολαμβάνεις τον έρωτα, τότε ζεις την ελευθερία σου και άρα ναι, είσαι φεμινίστρια.

Το ότι μπορεί στα ερωτικά να θέλεις ο άντρας να έχει τον πιο δυναμικό ρόλο, δε σημαίνει ούτε το ότι είσαι αδύναμη, ούτε το ότι δέχεσαι να γίνεις αντικείμενο στα χέρια κάποιου. Είναι επιλογή σου να κάνεις έρωτα όπως θέλεις και για να τον απολαύσεις, προφανώς και θα ζητάς τα παιχνίδια που σου αρέσουν.

Ο φεμινισμός δεν κρίνεται ούτε από την εμφάνιση, ούτε από τα γούστα στο σeξ ή τη μουσική, αλλά από την υποστήριξη της γυναικείας φύσης και της ελευθερίας της. Μην σε κρίνεις επειδή μπορεί να σου αρέσει ένα αρρενωπό αγόρι ή το να σε κάνει ο άντρας να νιώθεις πριγκίπισσα. Είναι η αλήθεια σου και πρέπει να την στηρίξεις, γιατί η κάθε γυναίκα έχει την δική της αλήθεια και είναι τέλειο που είναι διαφορετική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
5 / position1: 594 / position2: 1515
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb