ΠΡΟΣΩΠΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Ελευθερία είναι η αρχιτεκτόνισσα που μας συγκινεί με τα σκίτσα της

Συμμετέχει στην καμπάνια του Pink.gr
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η Ελευθερία είναι η αρχιτεκτόνισσα που μας συγκινεί με τα σκίτσα της

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Ελευθερία Μακρόγλου Πανουσάκη συμμετέχει στην καμπάνια του Pink.gr "Body Positive" και στη συστήνουμε, για να την αγαπήσεις, όσο την αγαπήσαμε εμείς.

Λίγα πράγματα για μένα

Η ζωγραφική και το σκιτσάρισμα είχαν πάντα σημαντική θέση στην καθημερινότητά μου. Αυτός ήταν άλλωστε και ένας από τους λόγους που με ώθησαν να σπουδάσω και να ασχοληθώ με την αρχιτεκτονική. Παρόλα αυτά, το έναυσμα δόθηκε πριν από 5 χρόνια, όταν μετακόμισα στο Φρόιντενσταντ της Γερμανίας. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες της περιοχής (έφταναν του -20°C) είχαν ως αποτέλεσμα να περνάω πολλές ώρες στο σπίτι, κι έτσι ξεκίνησα μια πρώτη σειρά από ήρωες και ιστορίες που με οδήγησαν στους χαρακτήρες που σχεδιάζω σήμερα.

Όταν ένα σχέδιό μου γίνεται viral...

Το να αρέσει η δουλειά σου στον κόσμο είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη ανταμοιβή! Πολύ κλισέ αλλά και πολύ αληθινό! Νιώθω υπέροχα όταν ο κόσμος επιβραβεύει τη δουλειά μου αλλά κυρίως χαίρομαι όταν καταφέρνω να μεταφέρω σε ευρύ κοινό ένα κοινωνικό μήνυμα! Γι αυτό κι επιλέγω πάντα να τονίζω τη θετική πλευρά των πραγμάτων, να βρίσκω λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Με ενοχλεί ορισμένες φορές η υπερβολική αρνητικότητα που παρουσιάζουμε συχνά ως κοινωνία! Σε αντίθεση με αυτή τη στάση, Θεωρώ ότι ο θετικός τρόπος σκέψης, η προτροπή και η κινητοποίηση μέσω θετικών μηνυμάτων μπορούν να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στη ζωή μας!

Καλλιτέχνες που θαυμάζω...

Θυμάμαι από τα πολύ μικρή μου άρεσε να διαβάζω τις σκιτσογραφίες του Στάθη και του Κώστα Μητρόπουλου. Η πάντα εύστοχη και καυστική τους γλώσσα και ο τρόπος με τον οποίο ερμήνευαν τα γεγονότα της επικαιροτητας με ενθουσίαζε! Πιο πρόσφατη επιρροή σε εικαστικό επιπεδο αποτέλεσε ο Mattias Adolfsson, μαθήματα του οποίου παρακολούθησα μέσω διαδικτύου, και με βοήθησαν να εξελίξω στυλ και τους ήρωες μου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleftheria Mak Pan (@eleftheriamakpan)

Την ώρα που σχεδιάζω...

Γενικά οι πιο δημιουργικές ώρες της ημέρας για μένα είναι οι βραδινές! Μου αρέσει να βάζω ραδιόφωνο (pepper) η κάποια laylist και να σκιτσάρω ως αργά. Ανάλογα με τη διάθεσή μου επιλέγω jazz swing, pop μουσική να με συντροφέψει. Τώρα τελευταία έχω στο repeat το Day in, day out του Cosby το οποίο μου φτιάχνει τη διαθεση!

Τα επόμενα project...

Αυτή τη στιγμή λαμβάνω μέρος σε ένα πρότζεκτ του arthub Αthens με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα το οποίο θα παρουσιαστεί σε έκθεση στην Αθήνα το Σεπτέμβρη, ενώ παράλληλα μέσα Σεπτεμβρίου θα εκτεθεί στο Βερολίνο δουλειά μου που επιλέχθηκε μέσα από διαγωνισμό του ifa.Berlin με θέμα new greening. Και φυσικά συνεχίζω αδιάκοπα να σκιτσάρω τα καρτούν μου!

About:

H Ελευθερία Μακρόγλου Πανουσάκη, έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα, κατάγεται από την Κρήτη και το τελευταίο διάστημα μένει στην Κύπρο. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την παραγωγή illustrations και cartoon. Επαγγελματικά ασχολείται με την αρχιτεκτονική αλλά το μέσο που χρησιμοποιεί για να εκφράσει όλα όσα σκέφτεται και πιστεύει είναι το σκίτσο αλλά και με την παραγωγή illustration που είτε σατιρίζουν τα όσα ζούμε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleftheria Mak Pan (@eleftheriamakpan)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
1 / position1: 4718 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb