ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

H Μαρίνα Αρπλία μας συστήνει το Project Parenting και υπόσχεται να κάνει τον κόσμο καλύτερο

Έκανε το όνειρο της πραγματικότητα, δημιουργώντας τη δουλεια των ονείρων της και καλεί όλα τα κορίτσια να κάνουν το ίδιο
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
H Μαρίνα Αρπλία μας συστήνει το Project Parenting και υπόσχεται να κάνει τον κόσμο καλύτερο
Photo via Archive/Marina Arplia

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Project Parenting ήταν το όνειρο της Μαρίνας, που τελικά έγινε πραγματικότητα και έχει στόχο να κάνει τους ανθρώπους καλύτερους γονείς και τον κόσμο ένα πιο όμορφο μέρος.

Πρόκειται για μια υπηρεσία γεμάτη γνώσεις και κυρίως αγάπη για τους ανθρώπους από ανθρώπους, που στοχεύει στην αυτοβελτίωση και την αυτοφροντίδα και αφορά την γονεϊκότητα. Μια γυναικεία ομάδα ειδικών που θέλει να βάλει το λιθαράκι της σε ένα καλύτερο μέλλον.

Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχια, διάβασε παρακάτω τα όσα μας είπε η Μαρίνα Αρπλία για το Project Parenting και τη ζωή της με αυτό.

Μαρίνα πες μας, τι ακριβώς είναι το Project Parenting; Πώς γεννήθηκε και ποιος είναι ακριβώς ο σκοπός του και ποια είναι η δική σου θέση σε αυτό;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαχαχαχα φτιάξε καφέ να στα πω! Το Project καταρχάς είναι το όνειρό μου. Όλα όσα πρεσβεύει είναι ο λόγος για τον οποίο νιώθω ότι υπάρχω. Είναι η πρώτη online ολιστική πλατφόρμα για γονείς στην Ελλάδα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι ένας ολόκληρος κόσμος γνώσης, αγάπης και αγκαλιάς από εξειδικευμένους επαγγελματίες – και την ομάδα μας – πάνω στη γονεϊκότητα και την προσωπική αυτοβελτίωση και αυτοφροντίδα. Εκτός όμως από τα πρακτικά, για εμένα το Project είναι αγάπη, είναι καρδιά, είναι ένωση, είναι ΜΑΖΙ, είναι ελπίδα, είναι αλλαγή, είναι ουράνιο τόξο.

Πάντα ήταν ξεκάθαρο ότι με κάποιο τρόπο θέλω να αλλάξω τον κόσμο, ότι θέλω να γίνω μέρος της αλλαγής που ονειρεύομαι. Απλά δεν ήταν ξεκάθαρο το πώς και από που σε ποιο μαζί θα ενταχθώ. Το Project Parenting δεν ήταν απλά μια business ιδέα, είναι ένα σημαντικό σημείο σε έναν δρόμο που έχω ξεκινήσει να περπατάω εδώ και χρόνια και όλα όσα συνέβησαν στη ζωή μου ήταν για να μπορέσω, να είμαι έτοιμη να ξεκινήσω το Project. Η αφετηρία είναι η εμπειρία μου στον οργανισμό της AIESEC!

Έμεινα 4 χρόνια και πρόκειται για τα πιο διδακτικά 4 χρόνια της ζωής μου! Ήταν συγκλονιστικό συναίσθημα ήμουν σε ένα μέρος με ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο και η ενέργεια που βίωσα μέσα στον οργανισμό δεν ήταν κάτι που είχα ξανανιώσει.

Μετά ήρθαν 3 ταξίδια. Ένα στη Λιθουανία, όπου πηγαίναμε σε διάφορα κέντρα με παιδιά που είχαν προσπαθήσει να αυτοκτονήσουν ή ήταν από πολύ φτωχές οικογένειες ή Ρομά και τους κάναμε visual arts με στόχο να ζωγραφίσουν σε μεγάλους καμβάδες κι ένιωσα ότι ξαναβρήκα τη φωνή μου. Το δεύτερο ήταν στην Γκάνα, όπου αναθεώρησα Π Ο Λ Λ Α. Για εμένα, για τη ζωή για τον κόσμο γενικότερα. Όλα ήταν κάτι άλλο. Συνειδητοποίησα πόσα στερεότυπα είχα. Οι άνθρωποι που είδα και γνώρισα εκεί ήταν οι πιο χαρούμενοι άνθρωποι που έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου. Ζούσαν στο εδώ και τώρα, τι μαγεία ε;

Και το τρίτο ήταν στην Κολομβία από όπου γύρισα ΣΙΓΟΥΡΗ για τον ρόλο μου σ’ αυτόν τον κόσμο. Ότι έπρεπε να αφήσω όλα τα άλλα που με αποσπούσαν από τον δικό μου προορισμό, να βρω το ΜΑΖΙ, την ένωση.

Και τότε αφού άφησα τη δουλειά μου, μου ήρθε! Άναψε αυτό το φωτεινό λαμπάκι πάνω από το κεφάλι. Όλα ξεκινάνε από την οικογένεια αυτή είναι οι πηγή οι άνθρωποι να ξεμάθουν όσα έμαθαν, να έρθουν σε επαφή με την καρδιά, να φύγουν από το μυαλό, να νιώσουν ώστε να πάρουν συνειδητά την απόφαση να κάνουν ένα παιδί, να προετοιμαστούν.

Το ξεκίνησα γιατί το ένιωσα σαν να με καλεί. Στην αρχή δεν ήταν ξεκάθαρο πώς φτιάχνεται αυτό το μαζί, γιατί ήμουν μόνη. Συνειδητοποίησα όμως, ότι το να το ξεκινήσω είναι το να δημιουργήσω αυτό το μαζί για τη γονεϊκότητα, να δημιουργήσω αυτή την ένωση και τότε απλά όλα ήρθαν και κούμπωσαν.

Σχετικά με την ομάδα σας, μετρά αρκετά μέλη; Πώς είναι να δουλεύεις μόνο με γυναίκες;

Η ομάδα του Project Parenting είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της επιτυχίας του. Είμαστε 9 σε αριθμό και η βασική ομάδα, το squad, είμαστε όλες γυναίκες οι λεγόμενες αμαζόνες όπως αυτοαποκαλούμαστε, εννοείται έχουμε και άντρες αλλά είμαστε κυρίως γυναίκες. Η επιλογή της ομάδας μου δεν είχε να κάνει με το φύλο αλλά με τις ποιότητες του κάθε επαγγελματία. Απλά έτυχε οι άνθρωποι που χρειαζόμουν να είναι γένους θηλυκού.

Να είμαι ειλικρινής χαίρομαι που είμαστε κυρίως γυναίκες, γιατί χωρίς να είναι αυτός ο στόχος δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους ακόμα πιστεύουν ότι ο χώρος του business είναι κυρίως για τους άντρες.

Μακάρι σε έναn χρόνο να είμαστε πολλοί περισσότεροι άνθρωποι, που θα μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και παρόμοιες αξίες και κυρίως το πάθος να στηρίξουμε στους γονείς.

Μιας και έρχεστε σε επαφή με γονείς και οικογένειες, θεωρείτε ότι ο κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο; Υπάρχει ελπίδα;

Αν δεν πίστευα ότι ο κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο δεν θα δημιουργούσα το Project Parenting! Το ουράνιο τόξο, το λογότυπό μας, για εμάς σηματοδοτεί την ελπίδα, το φως, το χρώμα, την αλλαγή. Πιστεύω πως βαδίζουμε σε μία τεράστια αλλαγή, ο κόσμος αλλάζει, εμείς αλλάζουμε, είμαστε μαζί σε αυτό και όλες οι ομορφιές, η ένωση καρδιά με καρδιά είναι εδώ αρκεί να αφεθούμε!

Οι γονείς για μένα αποτελούν τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο. Γιατί όπως εγώ και κάθε άνθρωπος επηρεάζουμε το τώρα και μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο αυτή τη στιγμή. Οι γονείς όμως έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν και το αύριο/τις επόμενες γενιές, μέσα από τον τρόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

Αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε να τους φροντίσουμε, να τους κρατήσουμε, να είμαστε εκεί να τους στηρίξουμε με όλα τα εφόδια ώστε να μπορούν να απολαύσουν τον γονεϊκό ρόλο. Όσο υπάρχουν γονείς που λαμβάνουν την απαραίτητη γνώση και στήριξη που χρειάζονται υπάρχει ελπίδα. Εμείς είμαστε εδώ να τους στηρίξουμε με όλα τα μέσα για ότι χρειάζονται πρώτα ως άνθρωποι και μετά ως γονείς.

Ο κόσμος αλλάζει ήδη!

Εκτός από γονείς όμως, μπορεί και κάποιος άλλος να λάβει τις υπηρεσίες σας; Ένας νέος άνθρωπος π.χ. που θα αναζητά την αυτοβελτίωση του, μπορεί να απευθυνθεί σε εσάς;

Η πλατφόρμα δεν έχει δημιουργηθεί για τους γονείς. Χαχαχα τι θέλω να πω με αυτό. Ότι για εμάς, για εμένα προσωπικά, το θέμα είναι να αναζητήσεις και να μάθεις πριν πάρεις την απόφαση να κάνεις παιδί. Για να φτάσεις στο σημείο να πάρεις την απόφαση να κάνεις ή να μην κάνεις. Να γίνει η γονεϊκότητα συνειδητή επιλογή.

Επομένως, αν και αυτή τη στιγμή το περισσότερο υλικό προσανατολίζεται προς τους γονείς, στόχος είναι να μπορούν όλοι οι άνθρωποι να βρίσκουν υλικό για κάθε ρόλο της ζωής τους.

Γιατί οι γονείς δεν είναι μόνο γονείς. Είναι και παιδιά, είναι και επαγγελματίες, είναι και σύντροφοι, έχουν και πράγματα που τους παθιάζουν, έχουν και στόχους και προσωπικά όνειρα και γενικά είναι ά ν θ ρ ω π ο ι. Η γονεϊκότητα είναι ένας ακόμα ρόλος που επιλέγουμε δεν είναι ταυτότητα. Ο στόχος λοιπόν είναι κάποιος να μπορεί να βρει υλικό, να μπορεί να βρίσκει πράγματα που θα τον βοηθήσουν να ακολουθήσει το δικό του μοναδικό μονοπάτι, βρίσκοντας στήριξη για κάθε έναν από τους διαφορετικούς ρόλους της ζωής του που νιώθει ότι έχει ανάγκη να θρέψει.

Τι έχεις να πει σε κάθε κορίτσι που θέλει να ξεκινήσει την δική του πρωτοβουλία προκειμένου να βάλει το λιθαράκι του στο κίνημα του girl empowerment;

Όπως εγώ μεγάλωσα πιστεύοντας ότι απλά είμαι μέτρια και το σχολείο φρόντιζε να μου το θυμίζει συνέχεια. Μου έλεγαν ότι απλά δεν έχω αυτό που χρειάζεται για να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου. Με αυτόν τον τρόπο έχουν μεγαλώσει και πολλά ακόμα κορίτσια. Και δεν πάω μακριά, το βλέπω και στα κορίτσια της ομάδας μου.
Αυτό λοιπόν που θέλω όχι απλά να πω, αλλά να φωνάξω, είναι ότι δεν είσαι μέτρια, δεν είσαι ανεπαρκής, δεν είσαι λίγη, απλά ο κόσμος φρόντιζε κάθε μέρα να σου «μιλά» έτσι μέχρι που το πίστεψες.

Το πρώτο βήμα λοιπόν είναι η εμπιστοσύνη στον εαυτό. Να πιστέψεις στην ιδέα σου, να πιστέψεις στον σκοπό σου. Και μετά να το πλαισιώσεις με άτομα που εμπιστεύεσαι και ξέρεις ότι θα μοιραστούν το όραμά σου.

Για εμένα, οι γυναίκες έχουμε φανταστικές ιδέες, γεμάτες όχι μόνο με εξυπνάδα, αλλά και με φροντίδα και για αυτό είναι τόσο ξεχωριστές. Απλά κάποια στιγμή μας είπαν ότι δεν θα είναι αρκετά καλές κι εμείς το πιστέψαμε. Τώρα όμως, βλέπουμε πιο καθαρά, πιο αληθινά. Είμαστε εδώ για να μείνουμε και να δημιουργήσουμε αυτόν τον κόσμο που ονειρευόμαστε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
26 / position1: 444 / position2: 758
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb