WELLNESS
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Pink Travel Girls: Η Κύθνος μέσα από τα μάτια της Ναταλίας Αργυράκη

Τι να κάνεις, πού να πας, τι να φας, πού να κολυμπήσεις και άλλα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Pink Travel Girls: Η Κύθνος μέσα από τα μάτια της Ναταλίας Αργυράκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ναταλία Αργυράκη είναι δημοσιογράφος στον Alpha και καθηγήτρια στο Αnt1 Media Lab.


Προτείνω το νησί... Κύθνος (ειδικά για εσάς, που όπως εγώ, δεν τρελαίνεστε με τα πολύωρα ταξίδια εν πλω)

Ταξίδεψα εκεί πρώτη φορά… πριν από δύο καλοκαίρια, και μάλιστα ήταν διακοπές της τελευταίας στιγμής, παραμονές Δεκαπενταύγουστου. Ήταν σαν λύση “ανάγκης”, αλλά εξελίχθηκαν σε αγαπημένες διακοπές, γιατί πήγα χωρίς προσδοκίες και έφυγα γεμάτη εμπειρίες. Έμεινα σε ένα στούντιο στην Δρυοπίδα, ένα υπέροχο παραδοσιακό χωριό στο βουνό, αλλά σε μικρή απόσταση από τη χώρα και από τις παραλίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Να φάτε οπωσδήποτε... πατάτες στη γάστρα με δεντρολίβανο και μέλι, και τηγανιά, στο Χάρτινο Καράβι στη Δρυοπίδα.

Η αγαπημένη μου παραλία είναι… οι Αντώνηδες, στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Καθαρά νερά, μη οργανωμένη παραλία, σκιά στα δέντρα, μάσκα, αναπνευστήρας και εξερεύνηση. Θυμηθείτε ότι πρέπει να ανεβείτε στην επιστροφή περίπου 90 σκαλιά. Αξίζει όμως. Κοντά είναι και η Παναγία η Κανάλα που ίσως θέλετε να επισκεφθείτε, έτσι κι αλλιώς.

Το μπαρ που λάτρεψα… Αυτό είναι εύκολο. Οι διακοπές είχαν πρόσημο “ξεσαλώματος” το βράδυ, οπότε ήμουν κάθε βράδυ στο μπαρ - κλαμπ Κράκεν, στη Χώρα, γιατί αυτό ήταν που παρέμενε ανοιχτό μέχρι πολύ αργά - ή νωρίς, όπως το πάρει κανείς. Ωραία ήταν, τώρα που το σκέφτομαι.

Μια ανάμνηση που μου έμεινε... η αγωνία μας να διασχίσουμε οδικώς το στενό δρομάκι προς την παραλία Κολώνα, μιας και δεν υπάρχει ορατότητα από την άλλη κατεύθυνση, ούτε χώρος για να διασταυρωθούν δύο οχήματα, και από κάτω γκρεμός. Τα καταφέραμε, όπως και κάθε φορά, έκτοτε. Επίσης την πρώτη ημέρα στο στούντιο που μέναμε, στο κέντρο του χωριού της Δρυοπίδας, ανοίξαμε το πατζούρι ενός παραθύρου και απέξω είχε μία γλάστρα, η οποία προσγειώθηκε στο κέντρο ενός τραπεζιού που δειπνούσε κόσμος! Μετά την τρομάρα μήπως χτυπήσαμε κανέναν, γίναμε φίλοι και ήπιαμε μαζί κρασάκι.

Η καλύτερη φωτογραφία που έβγαλα... ήταν αυτή που δεν έβγαλα, αλλά με έβγαλαν, με φόντο το ηλιοβασίλεμα στην Κολώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
9 / position1: 256 / position2: 764
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb